Inför helgen

En otroligt intressant helg väntar. LFK och LTIK slåss för sin existens i respektive serie. RGIF kämpar om kvalplatsen uppåt i femman. Och i sexan slåss fyra lag om två direktplatser upp plus en kvalplats. Åk ut på idrottsplatserna och var med där det händer. Det är nu det verkligt roliga börjar!

Lördag:

Trean:

LFK-IFK Fjärås kl 15:00, Glänningepark

För LFK räknas bara vinster. Jag tycker att man borde ha goda chanser till en trepoängare i matchen mot Fjärås som ligger stabilt i mitten med chans att varken gå upp eller trilla ur.

Femman:

LTIK-Glommens IF kl 15:00, L:a Tjärby IP

För LTIK räknas också bara vinster. Moralen i laget är hög efter den oväntade segern mot Torup/Rydö i förra omgången. Flera spelare kommer tillbaka i truppen. Flera av de som gjorde det bra förra helgen får dock av naturliga skäl stanna kvar i laget. Glommen har ett ungt och hungrigt lag som gått oväntat bra under säsongen. Trots att det spelmässigt kanske inte alltid funkat har man ändå fått poäng med sig hem då man har flera matchvinnare i laget. På slutet har man tappat lite av den form man haft under resten av säsongen. Man lär dock ge LTIK en rejäl kamp om poängen då man har kvalplatsen uppåt att kämpa om.

Sexan:

BKW-SBK kl 14:00, Wallevi

Mycket viktig match för toppstriden i sexan. BKW behöver en vinst för att det ska se bra ut, vid poängtapp är lagen bakom troligen ikapp då man möter mer beskedligt motstånd. SBK får tillbaka viktiga Olle Hansen och Kristian Johansson framåt, man saknar dock Jonas Håkansson och Magnus Andersson bakåt, Johan Agnvall och Andreas Örjansson lär fylla luckorna som uppstår väl. BKW är helt ordinarie, man har tränat hårt sedan förlusten mot BoIS för ett par omgångar sedan och nu har man taktiken och laget klart för att kunna vända den lite sämre perioden man haft under de senaste omgångarna. Matchen kommer att bli en riktig höjdare, jag tror på en jämn kamp och har ju tidigare tippat oavgjort, men visst har BKW lite fördel av sin stora hemmaplan.

HIS-Sperlingsholms IF kl 14:00, Hasslövs IP

Kommer Sperling att bjuda på nytt målfyrverkeri mot HIS? HIS har tappat ordentligt nu i höst och man får passa sig för sistaplatsen som kommer allt närmre. Man kommer dock att kunna glädjas efter säsongen över den fina vår man gjorde. Totalt sätt kommer detta att bli HIS bästa säsong på länge, oberoende av vad som händer i de två sista omgångarna. Laget har tunnats ut rejält sedan uppehållet. Bl a pga av att den skicklige mittfältaren Edmundas Kulvinskas bytt till konkurrenten SIF och då den tunge och målfarlige forwarden Anton Andersson numera satsar helhjärtat på sin tennis i USA.

Simlångsdalens IF-SIF kl 14:00, Simlångsdalens IP

Tar SIF en pinne mot Dalen är avancemanget till femman klart, tar man alla tre är seriesegern klar. Det är ingen enkel match att ta sig an Dalen borta, jag tror ändå att SIF kommer att fixa det. Dalen hade problem mot BoIS i förra omgången och fick bara med nöd och näppe med sig en pinne hem. Dessutom ser SIF starka och stabila ut, laget innehåller så många rutinerade spelare att jag knappast tror att någon segerfrossa kommer att infinna sig.

Söndag:

Femman:

KHFF-RGIF kl 14:00, Kornhults IP

Minns ni vårmatchen då RGIF fullständigt klädde av KHFF? Nu är det dags för KHFF att ta tag i det igen, inställningen och viljan till revansch i den här matchen måste bara vara enorm. Samtidigt spelar RGIF nu för kval uppåt, medan KHFF ligger i mitten utan chans uppåt och risk dedåt. RGIF har kört över all sorts motstånd i de sista omgångarna och verkligen öst in mål, medan KHFF varit lite lojt mot slutet och gjorde en av de sämre matcherna för året rent inställningsmässigt i förra omgången mot Lidhult. Luktar det trots allt ny slakt från RGIFs sida?

Lidhults GoIF-KIK kl 15:00, Lomövallen

Två lag som ligger stabilt i mitten. Vid vinst går KIK om sin motståndare. Lidhult vann stort i det förra mötet lagen emellan, då gjorde t o m Lidhults målvakt mål på en utspark. KIK har revansch att utkräva. Räcker motivationen i ingemansland till? Jag vet att KIK gärna hamnar före KHFF i serien, med det i åtanke borde motivationen vara helt ok.

Sexan:

VBoIS-IS Örnia kl 13:00, Våxtorps IP

BoIS är inte helt lätta att tas med hemma i Våxtorp, det har man bevisat i höst både mot BKW och Dalen. Tar inte ISÖ matchen på yttersta allvar kommer man att åka på en förlust mot BoIS kapabla lag. BoIS har totalt sätt varit sexans besvikelse i år. Man har samma lag som i fjol och då var man med och hotade i toppen av en sexa som var snäppet bättre än den som spelas i år. Vad har hänt?

YBK-GIF/VIF kl 13:00, Munkavallen

YBK har varit helt ur slag i höst och nu senast åkte man på stordäng mot Sperling, ett Sperling som GIF/VIF för bara tre omgångar sedan slog med hela 6-0. GIF/VIF lär ta sin första trepoängare på tre omgångar och man lär dryga ut målskillnaden till BKW ytterligare.

//P.


Kommentarer
Postat av: Bertil Persson

Glöm ej att KIKs Damlag spelar hemma söndag 20 sept kl 15.00 mot DFK Hasko i Div 5 södra Damer! Jag ska dit och kolla hoppas jag. Du kanske bara bryr Dej om Herr-lagen? Herr-lagen?=Bara unga killar! Dam-lagen?=Bara unga tjejer! Jag ska skriva om KIKs Damer på min blogg http://grinigagamlagubbar.bloggspace.se efter matchen om jag nu kommer dit och ser den. Få se om jag blir grinig över resultatet!

2009-09-18 @ 05:10:28
URL: http://grinigagamlagubbar.bloggspace.se
Postat av: kik supporter

kik har också möjlighet på en kvalplats skiljer bara 4 poäng

2009-09-18 @ 06:54:55
Postat av: P

Bertil: Jag gillar gayvinklingen av min blogg från din sida. Jag kan lova att jag gillar tjejer och damfotboll. Tyvärr har jag fullt upp med att ha koll på herrlagen i kommunen. Det finns spelare i dam-, junior- och B-lag som vill att jag ska skriva om dem också. Tyvärr räcker varken tiden eller min kunskap till där. Men det hade ju varit kanon om du ville skriva lite om damfotboll på din blogg.Till Knäredssupportern: KIK har sex poäng upp till kvalplatsen, RGIF bara två. Att KIK vinner resten av sina matcher är absolut inte omöjligt, men då måste ju även HÅFF, RGIF och Glommen tappa en del poäng. Det tror inte jag händer. Det är ju bara tre omgångar kvar. Men hoppet är ju det sista som överger en...

2009-09-18 @ 11:40:29
Postat av: Olofsson

Men P Glommen och HÅFF kommer ju tappa eftersom de har LTIK kvar att möta. Dock kommer ju RGIF vinna över Slöinge men det är inte omöjligt att Knäred blandar sig i ändå. Och vips så hänger LTIK kvar också för som sagt hoppet är det sista som överger en va? :)

2009-09-18 @ 16:41:43
Postat av: P

Naturligtvis Olle. Men för att KIK ska kunna blanda sig i det måste Glommen och HÅFF tappa i mer än matcherna mot LTIK...

2009-09-18 @ 18:53:56
Postat av: bertil i hörn huset

plogens egna blogg lilla tjärby - böljan så snacka om gaysamtidigt finns det ett par eller egentligen bara en som håller ihop det: den alltid lika vackert solbrände och oförskämt snygge Patrik Thörnqvist. "Padde"

2009-09-18 @ 20:26:09
Postat av: spike

helt seriöst, vi tittar in denna blogg för att läsa om fotboll inte något annat skit som damfotboll. allvarligt talat. Tror många av dina regelbundna läsare hade blivit besvikna om du börjat skriva om damfotboll.

2009-09-18 @ 21:12:03
Postat av: P

Hahahaha!

2009-09-19 @ 00:09:44
Postat av: Bertil Persson

Till Spike! Är damfotboll skit? Har Du aldrig sett en Damlags-match? Tjejerna rör sej mycket elegantare på plan än killarna(som ju tror dom är bättre på fotboll än tjejer!) Jag ska ta mej fan se på KIKs tjejer på söndag och skriva om dom i min blogg: http://grinigagamlagubbar.bloggspace.se så kolla på den!

2009-09-19 @ 03:14:56
URL: http://grinigagamlagubbar.bloggspace.se
Postat av: Fundersam

Har "funderat" lite över hur div sex kan sluta! Tror att både Walldia och Genvad/Veinge kan stöta på patrull i helgen medan Skottorp och Örnia kommer gå segrande ur sina fighter. Om detta inträffar kommer avslutningen bli rigtigt raffalande den 3 okotober. Hoppas att det blir så..............

2009-09-19 @ 09:22:56
Postat av: spike

Men e du seriös eller ? Damer rör sig mer elegant fan du har nog missförståt hela fotbollskonceptet. Nivån på en damlagsmatch ligger extremt mycket lägre än "riktig" fotboll. Skriv du om dammatchen om duu vill, det är säkert trevligt för de damer som kommer att läsa den men förvänta dig inte att de som gillar att följa kul fotboll kommer att läsa. fan de känns som du driver med folk, så dum kan du ju inte vara.

2009-09-19 @ 10:21:02
Postat av: "Skogaby BK:s hemsida"

Förtydligande....

Det är en hel del personer som är oroliga, bekymrade och nyfikna på vad som eventuellt kan hända vår förening efter incidenten i matchen SBK-Genevad/Veinge.

Efter att i dag ha talat med en representant för Hallands fotbollförbund blir scenariot följande. I veckan som kommer får vi en chans att ge vår syn på saken. Därefter tar HFF upp en diskussion om eventuellt ansvar o straff. Det som är glasklart är att vi som arrangörer ska hålla rent i det så kallade tekniska området.

Någon trodde att vi kunde drabbas av poängavdrag men det är felaktigt. Eftersom ärendet inte kommer upp förrän i slutet av oktober kommer det i stället att handla om böter eller (för vår del lindrigare) en varning.

Nu lägger vi all kraft på de tre kommande dagarna. Vi håller tummarna för att a-laget (i dag), b-laget (i morgon) och tjejlaget (på måndag) fyller på förrådet av poäng.

2009-09-19 @ 11:31:49
Postat av: Anonym

Skulle GIFVIF stöta på patrull mot YBK? Skulle inte tro det. YBK är inte bra just nu. Men BKW kan säkert få problem mot SBK om man inte höjer sig ett par snäpp.Inget ont om damfotboll, men det är lite av en annan sport och på denna bloggen vill vi läsa om herrfotboll. Sedan kan någon annan gärna få skriva om damfotboll på sin sida om de vill.

2009-09-19 @ 12:48:36
Postat av: Arton

BKW-Skogaby 4-1

Simlångsdalen-SIF 1-1

2009-09-19 @ 16:52:24
Postat av: Hans

Skottorps IF klara för division 5 nästa säsong! Just nu mer lättnad än ren glädje. Oerhört skönt. Vill också passa på att hylla Joel Lovén för en väldigt stark säsong i buren.

2009-09-19 @ 17:44:36
Postat av: sabbe

grattis stort grattis till skottorp.

mycket välförtjänt.....

2009-09-19 @ 20:44:48
Postat av: Bertil Persson

Till Spike:

Skulle KIKs Damer möta KIKs Herrar så tror jag att Tjejerna lätt skulle kollra bort killarna och vinna lätt! Men, men jag är inte dum bara gammal och börjar bli lite dement kanske - gillar att provocera Dej via datorn - tar Du illa upp?

2009-09-20 @ 01:52:58
URL: http://grinigagamlagubbar.bloggspace.se
Postat av: Bertil Persson

Till Spike igen:

Har Du aldrig sett världens bästa fotbollsspelare alla kategorier: MARTA= Bättre än Zlatan och bättre än Rooney - eller hur? Blir Du sur på mej?

2009-09-20 @ 03:30:59
URL: http://grinigagamlagubbar.bloggspace.se
Postat av: Bertil Persson

Till SPIKE & Andra fotbollsdårar: HALMSTAD BK Dom vann Allsvenskan för länge sen(enligt VAKEN) under sin tränare Bob Lindeman - en rolig typ! Dom måste anlita honom igen! Spela upp Hasses&Tages fotbollstränare Bob Lindeman så blir Halmstad glada igen och vinner Allsvenskan nästa år! Får man skoja så om Herr-fotboll?

Bertil i Kåphult som är VAKEN

2009-09-20 @ 04:02:19
URL: http://grinigagamlagubbar.bloggspace.se
Postat av: Anonym

sluta nu bertil du får tycka vad du vill men håll de för dig själv vi gillar inte damfotboll annars hade vi skrivit om de istället ok har du hajat nu.helt ärligt så skiter jag i marta elle vem fan de är messi ska de vara elle c ronaldo der snackar vi om fotbolls spelare. mvh sabbe

2009-09-20 @ 08:47:45
Postat av: spike

Nej jag blir inte sur Bertil jag försöker att förklara för dig att du skriver förgäves det är ingen här som bryr sig om damfotboll. för övrigt kan du skriva vad du vill om HBK eller skoja om vad du vill det hör inte hit, men damfotboll är ett skämt om du jämför med herrfotboll. hur tror du att det hade gått i en match mellan till exempel sveriges herr landslag mot sveriges damlandslag, o du säger att marta är bättre än messi och zlatan, jag är helt övertygad om att du driver med oss här. marta är bra men det är för att vara tjej hon kan fortfarande inte jämföras med herrspelare som samma nivå.

2009-09-20 @ 09:30:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0