Resultat tisdag

HÅFF-LTIK 1-1 (0-1)
Målskytt LTIK: Simon Vedin

Första halvlek är ganska jämn, LTIK inleder lite starkare och Henrik Olsson är på väg att slita sig loss fri mot mål ett par gånger. Efterhand får HÅFF ett visst tryck på LTIK, man slår mycket långa bollar och så fort man får chansen på fasta situationer flyttar man fram allt man har. Det är sedan man fått ett antal inkast i jämnhöjd med LTIKs straffområde som HÅFFs tryck påbörjas. Det här trycket genererar dock inte i några målchanser då LTIK denna dag var resoluta i försvarsarbetet, det var mycket mer rejält än på länge, bollarna skulle bara bort och oftast var en LTIKare först på läderkulan. Efter en stund jämnas spelet ut och LTIK kan sticka upp med ett par farligheter. Den bästa skapar Håkan Karlsson efter hörna då han är stark och vinner bollen två gånger om, avslutet hamnade dock på täckande HÅFFare. LTIKs mål görs av Simon Vedin sedan han fått bollen arbetad fram till sig av Fredrik Wersch. Snett inåt bakåt av Wersch, Vedin satte allt på ett kort och tryckte in bollen hårt mot mål, bollen letade sig in trots att flera HÅFFare fanns ivägen. Efter målet återstod endast minuter av halvleken. Första halvlek var förhållandevis jämn, både LTIK och HÅFF spelade primitiv fotboll med mycket långbollar, de gånger det spelades fotboll längs marken var det genom LTIK. LTIK var mycket stabila bakåt och släppte bara till en halvchans, ingenting på HÅFFs fasta situationer, där de annars är erkänt duktiga.

Andra halvlek börjar jämnt, HÅFF kan dock ganska tidigt kvittera då en LTIKare misslyckas i en mottagning då mycket folk är på väg fram, HÅFF slår om snabbt, ingen LTIKare kommer upp i press och på det distinkta inspelet från höger kommer ett ännu mera distinkt avslut på mål på ett tillslag. 1-1 och LTIK blir straffade direkt när man gör ett misstag. Spelet böljar nu fram och tillbaka, känslan är ändå att det är lite fördel HÅFF, LTIK skapar förvisso ett par hörnor och ett par hyffsade skott utanför samt ett bra frisparksläge. HÅFF blir tyngre och tyngre för LTIK att stå emot desto mer det går av matchen. De långa bollarna dimper ständigt ner framför LTIKs backlinje. HÅFF skapar också ett par riktigt hyggliga chanser och Jonas Wallin i LTIK-kassen får sträcka på sig lite grand. Både LTIK och HÅFF vill vinna matchen och mot slutet är det inte många spelare som hjälper till i försvarsarbetet åt något håll, målchanserna uteblir trots det. 1-1 känns som ett ganska logiskt och rättvist resultat, HÅFF är trots allt kanske lite mer besvikna över bara en pinne då man var lite bättre än LTIK mot slutet, men LTIK hade ledningen och var nog något bättre än hemmalaget i första halvlek. Samtliga LTIKare gjorde ett gediget jobb mot HÅFF, lite extra beröm till Henrik Olsson som gjorde det bra på topp, han jobbade något kopiöst under sina dryga 75 minuter på plan.

Så här skriver HÅFFs tränare om matchen:

För 3 dagar sedan mötte vi tabellettan, och idag var det dags för tabelljumbon, Lilla Tjärby. När domaren blåste av matchen efter 90 minuters spel så stod det 1-1.

Första halvlek fick vi se ett Håff som inte gick att känna igen från lördagens match. Man kunde redan se efter 5 minuters spel att det skulle bli en tuff match. Går man inte in med rätt inställning och vilja från början så blir det så här. Lilla Tjärby var först på varenda boll, de var mycket hetare än oss, de löpte och krigade om varje yta på plan. Vi såg trötta ut, nonchanlanta, tog inte löpningarna och gick definitivt inte in i situationerna. Frustrationen tog vi ut på varandra och domarn istället, inte bra... Som en följd av den dåliga första halvlek vi gör så släpper vi även in 0-1 strax innan paus. Nu ska sägas att det var inte bara vi som var dåliga, utan Lilla Tjärby var bra, ett under att dom bara har tagit 3 poäng under de 10 matcher de spelat. Man kunde defenitivt inte se vem det var som låg 5:a resp. 12:a i tabellen.

Andra halvlek fick vi en drömstart. Holmen slår ett perfekt inlägg till Ali som på ett sätter den distinkt in i mål. Detta borde kunna höja laget, men det var marginellt. Visserligen tycker jag vi tar över allt mer, men vi kan mycket bättre. Vi har ett antal riktigt bra chanser plus att vi har en boll inne som döms för offside, (mycket tveksamt), men skärpan i spelet och avsluten fanns inte denna kväll.

Sammanfattningsvis så är jag grymt besviken på vår prestation idag. Man kan inte gå in med den inställning vi hade inför den här matchen och tro att det "ordnar sig", så bra är vi inte och det visade ju sig... Att vi sen rycker upp oss i andra är en klen tröst. Det håller inte att spela hyfsat i 30-35 minuter av en match. Vill man vara med och kriga om de två platserna i toppen av tabellen så krävs det mycket mer av samtliga.

Marcus Olsson

Saxat från HÅFFs hemsida.

BKW-GIF/VIF 2-2 (1-1)
Målskyttar BKW: Patrik Åkesson, Kenan Ramadani
Målskyttar GIF/VIF: Johan Stråhle, Johan Svensson (straff)

En jämn match som rättvist slutade 2-2. GIF/VIF var bättre än BKW i första halvlek, medan BKW tog över i andra och då var bättre än GIF/VIF. GIF/VIF hade kanske ytterligare en boll inne, i början av matchen träffade en GIF/VIFare hjulet innanför stolpen på BKWs målbur, domaren valde dock att inte döma mål där. Pga av denna situation känner sig säkert några GIF/VIFare blåsta på segern. Nu var det BKW som istället tog ledningen, innan GIF/VIF kvitterade, innan BKW på nytt tog ledningen, innan GIF/VIF på nytt utjämnade. GIF/VIF hade totalt sätt mer boll än BKW, hemmalaget var dock vassa i andra halvlek och då fick GIF/VIFs målvakt Magnus Ekman verkligen fick visa vilken skicklig målvakt han är.

Simlångsdalen-SBK 3-1
Målskytt SBK: Kristian Johansson (straff)

SBK saknade som vanligt flera tongivande spelare, man är fast förankrade i botten. Dalen hade ledningen med 3-0 innan SBK tröstmålade genom Kricke.