Resultat fredag

LTIK-Vapnö 3-1 (1-0)
Målskyttar LTIK: Miridon Berisha, Mattias Olofsson (straff), Sabri Behrami

I första halvlek spelar LTIK bra fotboll och man skapar mängder med chanser. Framförallt flera hörnor som är livsfarliga i den starka vinden. Både Emil Olsson och Miridon Berisha visar prov på god känsla när de viftar in bollarna. Flera gånger dansar läderkulan på mållinjen och blotta försynen räddar Vapnö gång på gång. Berisha får till sist göra målet på egen hand då han skruvar in en hörna direkt i mål, det kändes viktigt och förlösande. LTIK fortsatte sin dominans, Vapnö stack upp i någon kontring då och då. Det blir halvfarligt när en boll skickas in och förbi både försvarande och anfallande spelare i LTIKs straffområde. Hade någon fått en tå på en fot på den bollen hade det kunnat bli riktigt farligt. Farligt blir det när Vapnö-Thomas (ni vet den äldre herren med asiatiskt utseende som spelat i Vapnö i ett halvt sekel) drar till avstämt och får iväg en projektil som tvingar Jonas Wallin till en klassräddning. 1-0 står sig till paus. Det borde varit ett par måls ledning till för LTIKs del. I ärlighetens namn var nog inte LTIK jättebra, det var nog Vapnö som var ganska dåliga.

I andra halvlek slappnar flera LTIKare av och det är inte alla som tar jobbet fullt ut. Det håller på att straffa sig, det räcker inte att gå in halvdant mot något lag i femman, så bra är inte LTIK och så dåligt är inget lag i serien att det räcker. Efter hands (tveksam och reflexmässig) på Vapnö-spelare i eget straffområde pekar domaren på straffpunkten. Mattias Olofsson slår som vanligt straffen, målvakten är nära att få fatt på bollen, den är dock för hård och välplacerad. 2-0. Omgående efter målet får Vapnö frispark i hyfsat läge, bollen dräps upp i ribban och på den efterföljande returen är självklart en Vapnö-spelare etta på bollen och han kan enkelt nicka in densamma i mål. Kort därefter byts Sabri Behrami in. Han står för ett starkt inhopp då han jobbar hårt, är duktig i bollmottagningarna och skapar flera avslut på mål. Med bara minuter kvar tar LTIKs högerback Conny Strömberg en lång löpning längs sin kant, de flesta tror att Strömberg ska jobba fram en hörna, men icke, han jobbar istället in bollen mot mål där Behrami i kamp med målvakten behärskat trycker dit matchavgörande 3-1 till LTIK.

LTIK har spelat bättre i vissa matcher som man förlorat. Trots det borde siffrorna varit större till LTIKs fördel då dominansen emellanåt var stor och målchanserna många, framförallt i första halvlek. Vapnö var nog i ärlighetens namn det sämsta lag LTIK mött i år. Duktig i LTIK var framförallt Miridon Berisha, han tar alltid jobbet och har nu dessutom kommit igång rejält med sitt offensiva spel. Bolltouchen är där och han utgör ständigt ett hot med sin kvickhet. Synd att han försvinner till mötet med KIK (giftemål i familjen) då han som skrivet verkligen är på g. Stort plus också till Sabri Behrami för hans inhopp, han spelade enkelt och gjorde allting rätt på den dryga kvart han fick att jobba med, dessutom avgjorde han ju matchen.

Torup/Rydö-RGIF 2-2 (0-0)
Målskytt RGIF: Piere Nilsson 2 (en straff)

Tungt, tungt för RGIF som var det bättre laget och hade ledningen med 2-1 fram till två minuter kvar av matchen.  RGIF är verkligen på g. Torup/Rydö ser fortsatt starka ut, matchen mot KHFF i onsdags satt i benen hos flera av Toruprydarna.

Sperlingsholm-BKW 2-3 (1-1)
Målskyttar BKW: självmål (två stycken), Patrik Åkesson

Tur för BKW att man stötte på ett utav de sämre lagen i serien då man under fredagkvällen var sällsynt svaga. Många spelare hade en dålig dag och totalt sett var detta BKWs sämsta insats i år. Sperling ska dock ha beröm för sin insats, troligtvis kommer man att börja plocka en del poäng i höst.

Vi får hjälpas åt med resultatrapporteringen från lördagens matcher också. Jag har kanske inte möjlighet att göra någon mer uppdatering under dagen, i sådana fall kommer mera i morgon söndag.