Målskyttar LFK: Besart Mazreku, Ronny Sabo

Femman:

Glommen-LTIK 5-2  (2-0)
Målskyttar LTIK: Emil Olsson, Miridon Berisha

LTIK fick skrapa ihop det man hade och i princip alla spelare som fanns tillgängliga för spel i truppen fick följa med upp. Tränare Mats Johansson försökte ingjuta mod i sitt skadeskjutna manskap, killarna ville nog gärna och man försökte verkligen, men det räckte inte till. Inledningen av matchen var ganska jämn, Glommen spelade ängsligt till en början, medan LTIK hade en defensiv uppställning och taktik, därför hände det inte mycket. När Glommen en bit in i matchen tar ledningen med 1-0 då LTIKarna inte hängt med i en överfyttning släpper nervknutarna i hemmalaget och man kan ta över fullständigt. Man skapar också ett par halvchanser. Logiska 2-0 kom efter en mycket vacker krossboll av Glommens vänsterback till en fristående spelare på högerkanten som enkelt rullade in bollen bredvid Morgan Johnsson i hemmakassen. En sådan boll som vänsterbacken i Glommen slog där är mycket svår att försvara sig mot, det är inte ofta man får se en boll av den kvalién på den här nivån. Glommen skapade ytterligare något bra läge innan paus, men 2-0 stod sig. Glommens ledning kunde varit större, LTIK hade inget anfallsspel överhuvudtaget, två halvchanser skapades efter inlägg.

LTIKarna pratade i pausen om att göra en bra andra halvlek och i varje fall försöka vinna den delen av matchen och inte släppa in fler mål. Redan efter 50 minuter har Glommen ökat på till både 3-0 och 4-0 efter liknande situationer där LTIKarna är tafatta i försvarsagerandet. Efter målen slog Glommen av på takten och efterhand blev hemmalaget riktigt lojt, framförallt i försvarsarbetet. Flera spelare ville nu upp och göra mål istället för att bevaka den fina 4-0-ledningen. Man bjöd först LTIK på ett mål då Emil Olsson kom fri och kunde sätta dit bollen till 1-4 och sedan spelade man också fram till Miridon Berishas 2-4. Både Olsson och Berisha var distinkta när lägena dök upp. Glommens ena mittback och lagkapten skrek i vrede ut mot bänken där tränarparet stod sedan han själv skänkt bort 2-4 till LTIK: -"Nu får det hända något från sidan, det är ju flera i laget som bara går!" Tränarnas replik var snabb: -"Vi kan inte byta ut elva man!" Nästan tio minuter återstod av matchen och nu kändes det som det kunde bli just match av det hela. LTIKs försvar satte sig dock på nytt i en svår situation och man bjöd tillbaka då Glommen mycket enkelt fick sätta dit spiken i kistan genom att göra 5-2.

Det är svårt att utvärdera lagen efter matchen. LTIK kunde inte göra sig själva rättvisa pga ett för svagt lag. Flera av spelarna som var med mot Glommen är i vanliga fall B-lagsspelare och de är ganska så nöjda med att spela där. De försökte verkligen och de ska ha en eloge för att de ställde upp, men det räckte inte riktigt till. Lite extra plus skulle man kunna ge till inhoppande mittfältaren Andreas Persson som kom in och spelade enkelt och rutinerat. Den tid han spelade vann LTIK med 2-1. Glommen fick inte något rejält motstånd, därför blir deras insats också svårbedömd. Man är dock ett spelande lag som emellanåt presterar småtrevlig fotboll, med mycket kortpassningar försöker man att spela sig ur situationer. Man känns dock inte lika fysiskt starka som de andra topplagen KHFF och Torup/Rydö, dessutom är laget mycket ungt. Känslan är att LTIK hade haft goda möjligheter om man hade kunnat mönstra ett lite starkare lag.