Inför helgen

Skolavslutningar och student är full gång. Division sex-lagen håller därför fritt denna helgen. På tisdag väntar dock bl a höjdaren BKW-GIF/VIF. Tre av fyra division fem-lag spelar även detta veckoslut.

Fredag:

Femman:

RGIF-KHFF kl 19:00, Björkvallen

Ett spännande derby och förmodat toppmöte. Spännande blir mötet förmodligen trots att RGIF inte gått så bra som förväntat i serien. Det troliga är dock att man efterhand kommer att arbeta sig uppåt i tabellen. Detta är också slaget om vilket lag som är näst bäst i kommunen (KIK får ursäkta). Näst bäst har RGIF allt som oftast varit på senare tid, KHFF har dock varit bäst i kommunen, då laget låg i fyran var faktiskt LFK nere i femman och det är inte alltför många år sedan. Nu är LFK i klass för sig (än så länge) och de andra lagen får kämpa på bakom. LTIK var bättre än RGIF några säsonger i början på 2000-talet, i övrigt är det som skrivet RGIF som länge varit bäst bakom LFK både innan och efter, i år kan det bli tronskifte. RGIFarna lär dock inte släppa KHFFarna förbi sig frivilligt så jag tror på en jämn kamp.

Lördag:

Trean:

Assyriska BK-LFK kl 15:00, Åkeredsvallen

Assyriska ligger tvåa i tabellen och blir verkligen något att bita i för LFK. Hoppas att LFK nu kan gå vidare på inslagen väg och ta två vinster på raken. Man borde komma med råg i ryggen efter 3-0-segern i förra omgången.

Femman:

Glommens IF-LTIK kl 13:00, Glommens IP

Som enda Laholmslag spelar LTIK på lördagen, de andra lagen i kommunen spelar av mycket förståeliga skäl inte på denna dag. Det är dagen efter skolavslutningarna och samtidigt som studenterna springer ut från Osbecksgymnasiets huvudentré drar matchen igång uppe i Glommen. LTIK fick som bekant överta Sperlingsholms plats i serien och även deras spelschema. Flera av matcherna har vi lyckats flytta om det inte passat, bortamatcherna styr man dock inte över och Glommen hade svårt för att spela på något annat datum. LTIK hade faktiskt svårt för att få ihop till ett lag inför lördagen, flera spelare saknas då de antingen tar studenten själva eller har någon i familjen som tar studenten, därför blir LTIKs lag formerat på ett lite annorlunda sätt än vanligt. Det är absolut inget dåligt lag som LTIK åker upp med till Glommen och en fördel är att de som spelar kan göra det helt avslappnat och med inställningen att man har allt att vinna. Glommen har varit en frisk fläkt i årets division fem och det unga laget ligger på tredje plats. Av det jag sett av fiskepöjkarna i år så håller man nog inte riktigt KHFFs och Torup/Rydös klass, men man är helt klart ett bra lag. LTIK mötte Glommen i kvalet till division fem förra året, då slutade mötet oavgjort, fördel LTIK. Nu är det dock två mycket olika lag som möts då båda lagen har haft en hel del spelaromsättning.

//P.

Kommentarer
Postat av: Info

LFK spelar också på lördagen, borta mot Assyriska.

2009-06-12 @ 08:12:46
Postat av: P

Missade den matchen då den inte låg inlagd på HFFs matcher idag och framåt. Ska lägga till den.

2009-06-12 @ 12:11:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0