GIF/VIF hänger på

GIF/VIF-YBK 2-0 (0-0)
Målskyttar GIF/VIF: Björn Olsson, Robin Möller

Division sex-fotboll när den är som tråkigast. Första halvlek var bland det sömnigare jag sett i år på alla plan. Hade jag inte redan betalat inträde hade jag bannemig åkt hem i pausen. Det hände ingenting. YBK gjorde väl sitt med många spelare bakom boll, tight försvarsspel, långbollar och en målvakt i Niklas "Nilo" Nilsson som höll i insparken så där lite lagom för länge så att det skulle bli frustrerande för GIFVIF. Hemmalaget drog inte upp något tempo i spelet och det såg faktiskt ganska lojt ut. Flera spelare i GIF/VIF hade grova problem med mottagnings- och passningsspelet och faktiskt så valde även GIF/VIF ofta långa alternativ. Detta var naturligtvis en besvikelse att titta på som åskådare då man gärna vill se GIF/VIF trilla boll så som de kan. Jag kan inte klaga på YBK, de gjorde nog vad de kunde, inte för att bjuda till skönspel, men för att kämpa om poängen. 

I andra halvlek hände det lite mer i varje fall. Till en början var spelet jämnt, sista halvtimmen tillhör dock GIF/VIF. Fortfarande är det lite halvlojt och det kändes faktiskt precis som GIF/VIFs mittfältskämpe Robin Hansen skrek ut i frustration: -"Vi går på halvfart här GIF/VIF, det räcker inte!" Man lyckades trots detta skapa sina lägen, fyra olika spelare får jättechanser, bollen vill dock inte in. Samtidigt är inte YBK ofarliga nu när man mer får inrikta sig på kontring. Edin Mehmedovic har en nick som så när går in, samme spelare kommer också fri, lobben går dock vid sidan av mål. Mehmedovic är nära ytterligare en gång då Mikael "Dallas" Dahlgren slår en väl avvägd frispark som Mehmedovic tar hand om och ifrån dålig vinkel skjuter längs med målet, Shpetim Hajrullahi var så när att peta in bollen, men hann inte riktigt fram. GIF/VIFs Björn Olsson kom fri med dryga tio minuter kvar av matchen och satte dit bollen mellan Nilos ben. Med fem minuter kvar avgjorde Robin Möller till GIF/VIFs fördel då han i kamp med Nilo vann bollen och sedan i kamp med diverse försvarare kunde klippa in kulan i nät.

Det var väl rätt att GIF/VIF vann, man är ett bättre lag än YBK, men under lördagen kom man inte alls upp i någon nivå. Helt klart måste man upp ett par snäpp mot BKW i nästa omgång. Då finns säkert viktiga Jens Axeldahl och Mikael Johansson med på plan igen, självklart märks det när två så bra spelare inte finns med. YBK krigar på bra och kunde med lite flyt fått en pinne mot GIF/VIF. Laget arbetar efter sina resurser och gör det man kan för att ge även de bättre lagen i serien en rejäl match om poängen.

//P.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0