Giffen vann

RGIF-KHFF 4-1 (2-0)
Målskyttar RGIF: Piere Nilsson 2, Daniel Hellsten, Jens Strömberg
Målskytt KHFF: Ola Jönsson

Giffarna var heta och heltända från start, redan efter någon minut började man skapa chanser och i tredje minuten kom 1-0 då Daniel Hellsten klippte in en boll mot mål som en KHFF-försvarare styrde in i egen kasse i vätan. RGIF trummade på efter målet och satte ständigt KHFFs backlinje under press, denna backlinje som så sällan blir satt under just press då bollen oftast befinner sig på offensiv planhalva då KHFF spelar. Giffarna hade inga problem att med sina offensiva spelare slå ut KHFFs spelare i backlinjen man man och trycket från RGIFs sida var konstant. KHFF stack endast upp i sporadiska kontringsförsök. Daniel Hellsten drog upp ett anfall längs vänsterkanten som så småningom hamnade hos Johan Bergman, som elegant vände bort sin bevakare och placerade bollen i stolpen. RGIFs mycket rättvisa 2-0 mål skulle istället komma efter hörna. Mats Lindström fick tillbaka bollen ut på kanten sedan han vevat in hörnan, han viftade åter in bollen, mittbacken Jens Strömberg fanns kvar i offensivt straffområde och styrde med pannan in bollen i mål förbi Henric Johannson i KHFF-kassen. Båda lagen fick en del hörnor då bollarna gled ut i det våta och snabba gräset. KHFF hade två halvfarliga hörnor, bollarna kom dock aldrig fram till Tony Andersson i RGIF-kassen då hemmalaget försvarade heroiskt, flera spelare var nere och blockade bollar. RGIFs hörnor blev också halvfarliga, man har flera duktiga huvudspelare. Halvtidsresultatet slutade vid 2-0 till RGIF, det kunde varit något mål till.

Andra halvlek fortsatte som den första slutade, med RGIF-dominans. Mats Lindström, Henrik Olsson och Piere Nilsson rann alla igenom vid olika tillfällen och hemmalaget fyllde på friskt. Daniel Paulisson hängde bra med upp i en löpning och borde fått bollen på bakre då Henrik Olsson hade jobbat sig ner till kortlinjen med kulan, Olsson valde dock att avsluta själv. Piere Nilsson kom fri med Henric Johansson och då missar Nilson sällan. 3-0 till RGIF. KHFF hade svårt för att få det att stämma, passningsspelet och rörligheten var dålig, Tony Andersson i RGIF-kassen hade verkligen en lugn kväll. Samtidigt jobbade Giffarna verkligen hårt, bra och rätt för varandra, från de båda topparna till sistegubben. I matchminut 79 får KHFF bra frisparksläge från höger, Ola Jönsson trycker in bollen hårt, frisparken styrs på någon i röran framför mål och Tony Andersson i hemmamålet är chanslös. 1-3 och lite nerv i matchen. RGIF har i många matcher under säsongen spelat mycket bra i första halvlek för att sedan rasa i andra och troligen var det flera RGIFare som blev lite darriga. KHFF flyttade fram folk, men man lyckades inte skapa mer än någon halvchans innan RGIF kunde kontra in 4-1 och spiken i kistan då Piere Nilsson slog in en retur i mål. Nu återstod endast några minuters transportsträcka mot slutsignalen.

Detta var RGIFs match från början till i princip slut, man gav i ärlighetens namn aldrig KHFF en chans. Bortalaget gjorde verkligen en slät figur och det var många runt planen som skulle titta på vackra KHFF för första gången som utropade sin besvikelse under och efter matchen. Utropsteckena i hemmalaget var många. Ytterbackarna Oscar Nilsson och Daniel Hellsten var mycket bra, framförallt i första halvlek. De samsades om att ta hand om KHFFs bäste: Jonatan Jacobsson, som precis som vanligt bytte kant. Nilsson var stark i närkampsspelet och duktig i nickduellerna. Hellsten var elegant, spelade smart och tillförde även mycket till offensiven. Hellsten vände bort Jacobsson två gånger så att denne var på väg upp läktaren, vätan bidrog så klart, men det har nog inte hänt alltför många gånger tidigare att kvicke Jacobsson så enkelt blivit bortgjord. Mittbacken Jens Strömberg var urstark i matchen mot KHFF, det fysiska praktexemplaret vann allt i luften och klev verkligen fram på bollarna, han toppade dessutom med ett mål. Anders Nilsson och Mikael Fransson vann kampen på mitten och spelade stabilt matchen igenom. Det är två stycken fysiskt starka spelare som verkligen gör jobbet. Johan Bergman och Piere Nilsson jobbade som ena svin på topp och var verkligen starka i bollmottagningarna och på att täcka bollen för få fast den på offensiv planhalva. Bergman visade dessutom fin spänst då han flera gånger vackert skarvade bollen vidare till sin kvicke forwardspartner Nilsson. I KHFF var det ingen som höjde sig över någon annan, det var slätt överlag. Men man ska inte gräma sig för mycket över förlusten tycker jag. En förlust mot en för dagen mycket bättre motståndare får man helt enkelt ta och svälja någon gång ibland. När RGIF spelar så här är man seriens bästa lag, inte bara på pappret utan också på planen.

KHFFs tränare Peter Åbergs analys av matchen:

Regnet öste ner över Björkvallen, men planen höll bra standard ändå! GIF tog kommandot direkt från avspark och inom några minuter hade man vaskat fram ett par ordentliga farligheter som Henric i målet med nöd och näppe räddade. Att då 1-0 kommer några minuter in i matchen är inte alls ologiskt. Ett skott utifrån som styr på Åkesson sitter bakom Henric. Vi repar oss aldrig efter det målet, det är GIF för hela slanten. Ofta så slår man den långa bollen upp mot sina forwards och tillbakaspel. Vi löser varken pressen på den som slår bollen eller situationerna efter det. Vi är inte alls med och spelar pojkaktigt. Passningsspelet kommer av naturliga skäl inte igång när inte inställningen att vinna bollen, närkamper, dueller finns där. 2-0 kommer efter en hörna, bollen går ut till hörnslagaren igen som måttar in den till en medspelare som skarvar in den i mål.

Andra halvlek börjar med att Fridberg blir skadad. Spelet i sig är inte annorlunda med första halvleken. Vi kommer inte igång mot ett GIF som är klasser bättre än oss för dagen. Dom spelar väldigt fysisk fotboll, gör det enkelt för sig. Vi spelar ängsligt. 3-0 kommer då vi tappar bollen mitt på planen, omställning och mål. Vi ändrar om i laget och byter in samtliga avbytare. Matchen jämnas ut något i och med att GIF också byter en del. Vi är än så länge inte ikapp spelmässigt, snarare så att GIF slår av på takten. 3-1 gör Ola på frispark med kvarten kvar, man kan tro att vi skulle få energi av målet men den uteblir. GIF gör 4-1 med minuten kvar efter en snabb omställning. RGIF spelar kanske inte den mest tekniska fotbollen idag, men man gör allt för att vinna närkamper och andrabollar. Vi var knappt trea på bollarna idag och då blir det sällan en jämn match.