Resultat torsdag

Lidhult-KHFF 4-2 (3-0)
Målskyttar KHFF: Henrik Fridberg, Martin Nilsson

I första halvlek spelade KHFF ut Lidhult efter noter, när halvleken var spelad låg man under (!) med 3-0 (!!!). Enligt någon i KHFF var det här det värsta han varit med om, "jävligt jobbigt och onödigt!" I andra halvlek reducerade KHFF till 1-3, men strax efter kom spiken i kistan med 4-1 till hemmalaget. Tung förlust för KHFF som nu får hoppas att grannarna KIK och LTIK tar poäng mot de andra topplagen, Glommen respektive Torup/Rydö.

Analys av matchen från KHFF-håll:

Första 20 minutrarna spelar vi ett spel som inte har setts till på den här nivån. Det var propaganda, spel mot ett mål, vi kommer ständigt igenom centralt och på kanterna. Ola har ett avslut i stolpen, Fridberg ska skjuta dit den men målvakten gör en magisk benparad, Jonatan har en del avslut, Kim kommer igenom på kanten men bollen rullar utanför. Vi gör ALLT rätt men får inte dit bollen. Deras målvakt är någonting som inte har setts till på den här nivån. Han tar allt. Vi missar en crossboll, snabb boll i djupet ger ett friläge som Henric i målet räddar, han får inte grepp på bollen och när Robin ska rensa bort den så tappar han olyckligt balansen och skjuter in den i eget mål. Vi fortsätter framåt, hela tiden är vi farliga. Lidhult rensar och får en del inkast uppe i banan. Två inkast senare inom en 10 minuters period är det 3-0 efter oerhört passivt försvarsspel från oss. Vad som klickar får vi gå igenom på träningen. Vi kommer av oss något efter detta men det är fortsatt spel mot ett mål. Det är en helt obegriplig utdelning sett till matchbilden.

5 minuter in i andra kommer 3-1, Jonatan viker in och avslutar. Skottet räddar såklart målvakten men Nisse trycker in returen. Spelet är fortsatt bar och vi varierar det hela tiden, vi spelar oss igenom deras lagdelar och framförallt Jonatan hotar från sin kant. Det går inte att skriva alla målchanser vi radar upp, det går inte att skriva alla räddningar målvakten gör för det finns inte ord för det. Bollen vill inte in. Lidhult kommer bara längre och ölängre ner med sitt försvar som mer liknar handbollsförsvar. 4-1 kommer efter ett långt inkast som skarvas vidare och en Lidhultare får ostört nicka in bollen. 3 målet vi släpper in efter inkast! Vi ger inte upp utan fortsätter spela mycket bra fotboll. Målvakten har en riktigt svettig räddning då han kastar sig upp mot krysset. 4-2 kommer med 10 minuter kvar, Fridberg skjuter i ribban men bollen studsar in via en hemmaspelare. Ola och Nenad har en varsin nick tätt utanför. Jonatan har ett skott rakt framifrån. Nättan testar utifrån. Ingenting vill in. Det är vi mot Lidhults målvakt. Ingen missar såklart något avslut med flit, det är tungt efteråt. Chockartad känsla blandad med frustation då vi spelar ut LGoIF fullständigt. Lidhult har 3 skott på mål och gör 4.

Avslutningsvis citat från domaren efter matchen:

- Jag har aldrig nånsin sett ett sånt här bra spel på den här nivån det är helt ofattbart att ni förlorar, dom gör sina mål på ingenting.