Reflektioner

Så klart snöpligt att förlora igår. På en solklar offside dessutom. Joakim Bjerker är förmodligen Laholms bästa domare, i konkurrens med Ola Ström, om Ola är på rätt humör. Där gör han dock en miss och LTIK förlorar på målet. Så är det att vara domare, i övrigt gjorde han en bra insats, men det är ju det man kommer ihåg. Joel Åkesson som gjorde målet stannade, precis som LTIKs backlinje upp och väntade på en avblåsning, sedan rullade han ändå in bollen i mål. Det kändes onödigt, målet hade kunnat förhindrats om LTIKs försvar fortsatt spela istället för att vänta på domarens signal. Det var en 0-0-match, eller möjligtvis en 1-1-match. LTIKs målvakt Jonas Wallin kommenterade matchen på kvällen och förklarade att han var helt nöjd med lagets defensiva insats, LTIK släpper inte till mycket chanser, samtidigt tyckte han att det var segt att vara så sysslolös. Lika sysslolös var Mikael Holvigsson i KIKs mål. Matchen var jämn, LTIK något bättre i första och KIK något bättre i andra. Inget lag var värda att vinna, men inget lag förtjänade mer än en pinne.

I övrigt känns det ganska positivt efter premiären, LTIK gör som Wallin säger, en bra insats defensivt, men knappast en godkänd insats offensivt. Vi kommer runt på kanterna, får ofta in bollarna, men sen händer det inte mer. Vi skapar för lite för att göra mål. LTIK håller helt jämna steg med KIK trots att fyra helt ordinarie spelare saknas, det är starkt och känslan är att vi är ett bättre lag än KIK när vi är ordinarie. Jim Nilsson, Richard Frankland, Miridon Berisha och Emil Olsson hade samtliga startat matchen om de varit friska, skadefria och hemma. Emils utlandsresa var planerad sedan länge, den var också inplanerad i spelschemat i sexan, vi kunde dock inte ändra matchen så att det passade när vi sedan skulle lägga spelschemat för femman. Synd. Emil är viktig för LTIKs anfallsspel.

Efter matchen känns det dock som att max tre av de saknade spelarna får tillbaka sina platser. Jim kommer inte att få tillbaka sin mittbacksplats, för där var Mattias Johansson alldeles för bra mot KIK. Bäst i laget faktiskt, han plockade bort Peter Karlsson fullständigt. Tidigare har han gjort samma sak med Peter Åberg när han spelade i YBK och förra säsongen med KHFFs Jonatan Jacobsson.

KIK kommer att bli bättre än de var mot LTIK framöver. Jonatan Pettersson har varit skadad och var sig inte alls lik, Joel Åkesson fick sig en rejäl kyss mot TIF och spelade småskadad mot LTIK, Erik Gustavsson har tidigare haft problem med ett knä, det fick han också mot TIF och även mot LTIK. Jag tycker inte att den före detta division två-spelaren imponerar. Frågan är om man ska spela med en spelare som inte är hundra i knäet. Bara för att man lirat högerback i division två innebär det inte att man ska vara given i ett division fem-lag. Han imponerade inte mot TIF och han imponerade inte mot LTIK. Hade jag varit Klippfors hade jag flyttat ner Kalle Svensson i den defensiva positionen bredvid Markus Åkesson och kört in Duka Sumiqi i den offensiva mellan Jonathan Pettersson och Joel Åkesson. Duka har bra känsla och förmåga att kunna leverera bollar. Rollen där känns som gjord för honom.

KIK kommer nog att klara sig bra i femman. Lagen som kommer från fyran är vana vid linjedomare och står högt och rakt med sina backlinjer. Det gjorde RGIF, det gjorde Lidhult och säkert gör både HÅFF och Slöinge det med. Joel Åkesson, Peter Karlsson och Jonathan Pettersson älskar raka, högt stående backlinjer och man kommer att såra lagen som spelar på det viset.

RGIFs insats mot Lidhult var allt annat än lysande. Man har förmodligen femmans bästa lag, men det räcker inte utan en riktig målvakt. Så är det tydligen t o m i femman. Det som flera RGIF-sympatisörer var rädda för skulle hända hände i premiären. Det har gått för lätt i träningsmatcherna, inga motgångar överhuvudtaget. Nu kunde man inte hantera en när den kom under matchen, frågan är hur man hanterar den i veckan? Förmodligen hade man helst velat haft en ny seriematch redan under lördagen dagen efter så att man fått en vinst och direkt kunnat gå vidare.

KHFF vann sin premiär bekvämt och det känns säkert bra. Det har inte känts självklart att det ska gå lika spikrakt uppåt för KHFF denna säsongen som den förra. Men nu har  man kommit rätt in i det och förmodligen kommer det bara att rulla på. Så starkt är laget.

I sexan imponerar GIF/VIF mest. Inga premiärnerver där inte. Björn Olsson måste tränat på bra i veckan för nu verkar han vara tillbaka i gammalt gott slag. Drivet i steget och viljan att ta djupledslöpningarna från sin innermittfältsposition fanns där.

VBoIS har ett riktigt hyfsat lag i år och ska nog kunna vara med i de flesta matcherna, även mot de förmodade topplagen. Oskar Andersson var med, Oskar Bengtsson var med, Tony Persson, Anders Gustavsson, Håkan Pettersson, Jesper Örn. Dessutom hade man en stabil målvakt. Det var länge sedan.

HIS såg inte ut som ett mittenlag i första halvlek mot Simlångsdalen, men man spelade upp sig i andra. Det är tveksamt om man är bättre än YBK. Men det får framtiden utvisa. Simlångsdalen blir inget topplag om man spelar som man gjorde mot HIS. Alla bollar ska gå upp på Caspar Swederman, spelet är lättläst.

SBK mot Örnia var tydligen omgångens bottennapp rent spelmässigt. En usel fotbollsmatch där inget lag imponerade överhuvudtaget. Såg inte matchen själv, men har fått det bekräftat från flera källor.

BKW hade inga problem att slå Sperling, men det säger ingenting. Sperling var dåliga.

Samma sak gäller för SIF, som vann enkelt mot YBK. Men det säger inte så mycket, YBK kommer att ha det jobbigt i många matcher. Men som det känns har man bra chans mot HIS, Sperling och Dalen om de lagen fortsätter att prestera som de gjorde i den första omgången.

Vad ska man säga om LFK då? Vet inte, känns som att man har ett bra division tre-lag. Men det är svårt att veta statusen på motståndarlagen. I premiären kryssade man mot nykomlingarna som kom underifrån. Säger det någonting om LFKs kapacitet? Vet ärligt talat inte.

Jag önskar en fortsatt trevlig söndag. /P.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag har adlrig erkänt att jag var offside på mitt mål och tror inte jag var det när bollen slogs heller. Våran linjeman med flagan stog på rätt plats med och han sa att jag inte va offside.

2009-04-19 @ 17:42:05
Postat av: Joel

glömde namnet innan

2009-04-19 @ 17:43:09
Postat av: P

Det var en LTIK-spelare som hörde dig säga det. Han kan ha hört fel.

2009-04-19 @ 18:17:01
Postat av: Anonym

ja satt precis i linjen med back linjen.. när bollen slås lyfter ltik sin back linje lite för sent så de va inte offside på joel...

2009-04-19 @ 21:51:50
Postat av: Harven är bättre än plogen

Den där Mattias du berömmer är det inte honom motståndarna brukar ha som runningsmärke?

Fick han några varningar eller han tog det lugnt?

Många frågor har man kan ju ta resten på lördag.

2009-04-19 @ 22:03:03
Postat av: Plogen

Trodde att alla var överens att det var klar offside på Joel. Tongångarna efter matchen både från LTIK och KIK-lägret lät som att det var så. Jag står ju inte precis i linje, men tycker att det ser solklart ut. Men det kan man älta hur mycket som helst och ha olika uppfattningar om.

2009-04-19 @ 23:39:31
Postat av: Den långe..

Minns jag inte helt fel så nickade jag in kvitteringen mot LTIK när jag lirade i YBK, och ja, jag hade ryggsäcken efter mig ända in i duschen...

2009-04-20 @ 02:11:58
Postat av: Anonym

Är Ola Ström bra ????

2009-04-20 @ 10:49:20
Postat av: P

Helt rätt Den långe! Han släppte dig en enda gång och då tog du din chans.Ola Ström är en av kommunens bättre domare, helt klart ja. Men ibland ställer hans inställning och paragrafrytteri till det för honom. När det skulle bli gula kort för alla svordommar var han den enda som följde regelboken fullt ut. Men det blev ju cirkus och lite känsla måste man ha. Samtidigt tror jag att det var en medveten strategi från Ströms sida. När regeln skulle drivas igenom var han en av de som motsatte sig den mest och genom att sedan följa regeln slaviskt, så var det också han som indirekt fick bort den igen då det ju uppenbarligen inte fungerade. Trist att ett par lag blev drabbade i serien bara.

2009-04-20 @ 11:02:47
Postat av: simon

om de va offside eller inte kvittar ju nu..

2009-04-20 @ 12:36:49
Postat av: Anonym

Joel va inte offside jag va precis i linjen.Du sa att KIK sa att det va offside men det va när Peter K kom fri och då va det offside som KIK menade

2009-04-20 @ 13:29:38
Postat av: Morgan johansson

Ang Skogaby-örnia :

Ja med tanke på att det var premiär så va väl matchen sisådär, men kan lova att vi har betydligt mer att visa upp!Morgan Johansson , Örnia2009-04-20 @ 13:59:07
Postat av: Ysby

DM är lottadSkottorp - IS Halmia

Harplinge - Kornhult

Ysby - Knäred IKSå minst ett lag från kommunen kommer gå vidare då Ysby möter Knäred, Kornhult har också en hyfsat chans, medan Skottorp fick det värsta av det värsta.

2009-04-20 @ 14:44:02
Postat av: Joakim Bjerker

Hej offside vänner, Vill bara tillägga att det som sagt är groteskt svårt att döma offside när man är själv. Och visst kan man ställa sig om det var offside eller ej på målet men som sagt det är det svåra med att vara själv, tror nog att Lilla Tjärby klarar sig bra i femman i år trots min påstådda miss.Mvh Joakim

2009-04-20 @ 19:27:46
Postat av: Anders Gustafsson

Ang Skogaby - Örnia

Med tanke på att det var seriepremiär kan man inte förvänta sig något skönspel och att tillställningen var urusel kan jag inte alls hålla med om.

Jag kan lova att vi i Örnia framöver kommer visa upp ett klart bättre spel nu när nerverna släpp.Anders Gustafsson, Örnia

2009-04-21 @ 07:52:18
Postat av: Hans

Populärt hos domarna både i division 5 och i allsvenskan att kommentera sina eventuella snesteg i år! Ny trend? Rätt eller fel att som domare kommentera i efterhand? Målkamera i allsvenskan?Hursomhaver så ligger bilder ifrån SIF-YBK uppe på www.svenskalag.se/skottorpsifsenior. Klicka er in på bildgalleriet!

2009-04-21 @ 20:50:14
Postat av: P

Jag är stolt över att bloggen blivit ett forum för Laholmsfotbollen. Jag skriver min åsikt och jag älskar att andra går och skriver sin. Jag tycker att det är stort att Bjerker går in och kommenterar. Jag är stolt över att även domarna läser min blogg. Och, de är inte ensamma. Ni är nu över 250 unika besökare som läser om Laholmsfotbollen här på bloggen, varje dag.Fina bilder Hans!

2009-04-21 @ 21:05:42
Postat av: "geniet"

Domarna är inte mer än människor dem heller, och det är mänskligt att fela, om en allsvensk domare erkänner eller kommenterar sina misstag så är det väl självklart att en domare i dem lägre divisionerna där dem är ensamma och utsatta också kommenterar, med all rätt.

Jag personligen hatar domare som inte har någon känsla och blåser sönder matcherna, och domare som älskar att stå i centrum!!

2009-04-21 @ 22:04:47
Postat av: Anonym

Dömde Joakim Bjerke fel????? DET va INTE offside

2009-04-22 @ 09:47:53
Postat av: P

Jag trodde att det var slutdiskuterat huruvida det var offside eller ej i o m Bjerkers egna kommentar. Flera LTIK-anhängare anser att det var offside, medan flera KIK-anhängare anser att det inte var det. Så måste det få vara. Bjerker själv skriver att han är osäker i efterhand. Men det spelar ingen som helst roll nu. Matchen är sedan länge slut och resultatet står fast. Det är dags att både LTIK och KIK går vidare och börjar ladda inför helgens matcher.Kommentaren från "geniet" gällde inte det enskilda fallet, utan att domare i allmänhet också måste ha rätt att gå in och kommentera de beslut de tar på plan.

2009-04-22 @ 11:25:43
Postat av: Anonym

Har du läst Den långes tips?

2009-04-23 @ 20:40:35
Postat av: Åke!

Slöinge - KHFF 1-3 .. målskyttar: johan Nilsson, jonatan jakobsson, henrik fridberg. Stabil insats men de första 20 i andra var vi outstandig, en fröjd att se när vi presterar ett sånt spel,,,Gott jobb Boys!

2009-04-23 @ 21:24:18
Postat av: P

Har gjort det nu. Så kan man också tippa, men jag håller så klart inte med och hoppas på något annat. Skriver han var hans eget lag hamnar?Tack Krille!

2009-04-23 @ 22:09:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0