Inför helgen

Fredag:

Femman:

KIK-Heberg/Åstad FF kl 19:00, Lagavallen

HÅFF är favorittippat i serien, man förlorade dock premiären mot Glommen med 4-6. Nykomlingarna Glommen kan bli en överaskning i årets femma. HÅFFs styrka ligger i offensiven, defensivt har man haft problem både under fjolåret och under året. Eftersom att HÅFF kommer från fyran och KIK från sexan får HÅFF bli favoriter, men KIKs kvicka offensiva spelare kommer att skapa möjligheter mot HÅFFs svaga defensiv.

Sexan:

BKW-SIF kl 18:30, Wallevi

SIF blir favoriter i alla matcher i årets sexa. Man ska dock inte räkna med att kunna spela som i premiären och vinna bekvämt över BKW. BKW har ett bra lag offensivt och kommer säkert att skapa en del oreda i SIFs stabila bakre regioner. Intressant debut i BKW gör målvakten Henrik Olsson. Enligt Packi ska det vara den Henrik Olsson som spelat Elitseriepingis med HBTK under säsongen och stämmer det är det så klart ganska häftigt. Han kommer helt klart att bli en profil med den bakgrund han har och det tillför en extra krydda till division sex att han väljer att satsa på målvaktskarriären igen i BKW. Olsson är gammal målvakt och lär vara hyfsad med den bollkänsla han besitter, han har stoppats från fotbollsspelande pga sin pingis, men han funderar nu på att lägga av med elitsatsningen. Kontakt med BKW fick han genom en arbetskamrat.

Lördag:

Trean:

IFK Fjärås-LFK kl 15:00, Ögärdets IP

Fjärås förlorade premiären klart och lär bli en munsbit för ett starkt LFK som är sugna på vinst.

Femman:

IF Centern-RGIF kl 14:00, Kärlekens IP

RGIF är revanschsuget och blir favoriter mot ett Centern som inte står att känna igen sedan tidigare säsonger. Det har gått tungt i träningsmatcherna och premiären förlorade man med klara 3-0. RGIF får tillbaka Henrik Olsson i kassen och det betyder mycket. Piere Nilsson saknas pga sträckning, där ersätter Markus Kjellsson och det lär han göra bra. Sonny Nilsson stukade foten kraftigt mot Lidhult och blir borta en tid. Jens Strömberg som spelade de flesta träningsmatcherna på mittbackspositionen går in för honom.

Lidhults GoIF-LTIK kl 15:00, Lomövallen

LTIK är också revanschsuget efter den snöpliga förlusten förra helgen och man siktar på tre poäng mot Lidhult. Ett Lidhult som kommer med vind i seglen efter vinsten i premiären. Lidhult har problem att få ihop folk i år, men man har mer att erbjuda än det som man kom med till Ränneslöv i fredags. Visar man inte upp ett bättre spel än det man gjorde mot RGIF kommer man att få problem mot LTIK. LTIK får tillbaka Jim Nilsson, Miridon Berisha och Emil Olsson, alla tre går rakt in i laget. I gengäld tappar man Ola Nilsson och Mattias Olofsson gentemot premiären och sedan tidigare saknas Richard Frankland. Olofsson och Frankland lär vara tillbaka i spel nästa vecka, medan Ola tvingas till vila i några veckor pga en sträckning. Det är tråkigt att alla spelare aldrig finns tillgängliga på samma gång, samtidigt finns det bredd och det kan mycket väl vara det bästa laget som ställs på benen mot Lidhult, själv vet jag inte vilket det bästa laget i LTIK är längre, det är en fråga om form och vilka som är bäst för stunden. Nyförvärvet Thomas Karlsson gör debut för LTIK mot Lidhult, han ligger dock fortfarande efter med träningen och börjar på bänken.

Sexan:

VBoIS-HIS kl 13:00, Våxtorps IP

BoIS blir favoriter, men HIS har absolut möjligheter. 

YBK-SBK kl 13:00, Munkavallen

SBK är sugna på revansch efter förlusten mot Örnia i premiären. Spelet fungerade inte för SBK och man gjorde kanske sin sämsta insats på hela året. Mot YBK hoppas man att det ska lossna. Gör det inte det ger jag YBK en möjlighet till poäng.

IS Örnia-GIF/VIF kl 13:00, Alevallen

Toppmöte direkt! Intressant match där båda lagen säkert vill öka på premiärpoängen med en ny trea. Kanske är detta en kryssmatch? GIF/VIF saknar Jens Axeldahl, Edwin Fagerholm går troligen in och ersätter och det lär han göra bra då han har varit duktig i träningsmatcherna.

Simlångsdalens IF-Sperlingsholms IF kl 15:00, Simlångsdalens IP

En intressant match för Laholmslagen i serien. Jag tror på en jämn kamp, men självklart får Dalen ses som favoriter.

KHFF spelade under torsdagen och tog en väntad trea mot Slöinge. Både Centern och Slöinge är lag som KHFF måste slå för att vara med i toppen. För det lär inte något utav de lagen vara.

//P.

Kommentarer
Postat av: Haha

David eriksson i skottorp ska resa till hollywood sägs det :)

2009-04-24 @ 21:00:45
Postat av: Moha

Ingen större förlust!

2009-04-24 @ 21:02:21
Postat av: Nebo-Kungen

Gif/Vif - Örnia 2-2 målskyttar för Veingepojkarna var Kim"lungan"Gustavsson och ?.Ett starkt jobbande Gif/Vif höll sånär på att avgöra i andra halvlek men får va nöjda med en pinne!Bra kämpat killar.

2009-04-25 @ 16:30:28
Postat av: Ysby

Jo, munsbit... LFK förlorade med hela 4-0 mot Fjärås och man kommer få det kämpigt. Toppen kommer man inte tillhöra, då 3 lag åker ner kan det bli tufft för LFK.

2009-04-25 @ 17:59:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0