Resultat fredag

Femman:

RGIF-Lidhult 2-3 (1-1)
Målskytt RGIF: Piere Nilsson 2

Så fruktansvärt onödigt RGIF och väldigt orättvist. Henrik Ragnarsson kallades in sent på eftermiddagen som målvakt sedan Henrik Olssons knä svullnat upp under natten efter träningen igår. Ragge ska ha en stor eloge för att han ställde upp, han har inte tränat ett skit som målvakt under försäsongen och blir inkallad samma dag som premiären. Jag hade aldrig ställt upp! Men Ragge är schysst och ställer upp för sitt lag. Åter igen visar det sig dock att det inte håller utan en riktig målvakt, t o m i femman och t o m om man har ett så bra lag som RGIFs.

Första kvarten äger RGIF, unga Lidhult är inte alls med i matchen. Erik Lindström kommer fri på högerkanten och tar ett bra avslut som grannt räddas av den duktige Lidhultmålvakten. På broder Mats Lindströms efterföljande mycket fina hörna knoppar Piere Nilsson in logiska 1-0 till RGIF.  Strax efter gör RGIFs Daniel Hellsten en raid längs vänsterkanten och får in en fin boll som Piere Nilsson sånär kan cykelsparka in i mål. 1-1 kommer efter ett tveksamt ingripande av Ragge i hemmamålet efter en svag hemåtpassning av en RGIF-försvarare. Efter kvitteringen är RGIF inte sig likt och man börjar faktiskt tjonga en hel del. 1-1 står det i paus.

I början av andra halvlek är RGIF åter igen det bättre laget och man får en ganska billig straff sedan Piere Nilsson haft viss kontakt med en Lidhultspelare. Stefan Rådlunds straff räddar Lidhult-keepern. Lidhultspelarna tänder på räddningen och höjer sig något. 1-2 kommer orättvist på en kontring från Lidhult, på målet gör Ragge sitt yttersta och lyckas styra undan en boll som är på väg mot mål, returen kan en Lidhultspelare raka in i mål. Det målet kan knappast Ragge lastas för. Lojt försvarssarbete av samtliga utespelare i RGIF!

3-1 kommer strax efter, Ragge får inte ordning på en lös boll mot mål och en Lidhultspelare kan i kamp med Sonny Nilsson trycka in bollen i mål till 3-1. Nu känns det uppgivet i RGIF. Varför? Det är över en kvart kvar på matchen. Troligen är det chocken och ovanan att behöva kämpa för segrarna, efter träningsmatcherna, som sitter i skallen på RGIFarna.

Mats Lindström är den som visar lite tåga i RGIF och han försöker att få igång sitt lag. Det är också han som jobbar fram en boll till Daniel Hellsten som spelar fram Piere Nilsson på läppen från vänster till öppet mål. 2-3. Tiden därefter var knapp, en straffsituation dyker dock upp och visst såg det ut att vara straff då bollen tydligt ändrar rikting på en inte helt naturligt placerad arm. Strax efter blåser godkände domaren Ola Ström av matchen. Han kan knappast lastas för RGIFs förlust. RGIF borde förvaltat den billiga strraff man fick, då hade vi fått en annan matcbild. 

Lidhult imponerar inte. Man har en mycket stabil målvakt med härliga utsparkar som nästan når motsatt straffområde och man har två snabba forwards som jagar på allt längst framme. I övrigt har det unga laget inte mycket spelare som utmärker sig, även om lagkaptenen på mitten spelar smart, så är det ingen dominant spelare på något vis. Detta borde RGIF vunnit! Kan man skaka av sig förlusten tror jag fortfarande på RGIF som ett topplag, kapacitet för det visade man upp stundtals mot Lidhult.

Lidhult blir dock inget topplag. Där finns jättemycket svagheter som motståndarna kan utnyttja. Bland annat det fysiskt starka, men mycket tröga brödrar-mittbacksparet Koefoed. RGIF spelade under matchen med rak backlinje, jag hade velat se den backlinjen mot KIKs snabba spelare och omställningar. KIK hade sårat RGIF något fruktansvärt. Varför envisas lag med en rak backlinje när det bara är en domare som dömer? Offsider kommer att missas och frilägen kommer att generera i baklängesmål. Det blir en stor omställning för de lag som kommer från fyran.

KHFF-Centern 3-0 (0-0)
Målskyttar KHFF: Jonatan Jacobsson, Henrik Fridberg, Martin Nilsson

Som väntat stabil KHFF-seger.

Sexan:

BKW-Sperlingsholm IF 4-2 (0-0)
Målskyttar BKW: Patrik Marku 2, Visar Demaj, Arlind Halimi


Som väntat stod Sperling upp i en halvlek i denna ytterst mediokra fotbollsmatch. I andra tog BKW över utan att behöva förta sig och utan att briljera. Mängder med chanser missades och det kunde lika gärna blivit 10-2 till BKW.

SBK-IS Örnia 0-2 (0-1)

Ganska jämn match där SBK bjuder på lite för enkla mål samtidigt som man är lite uddlösa framåt. Det är man när Patrik Nilsson, Kim Andersson och Martin Agnvall samtliga saknas. Martin är på bartenderutbildning och missar ett par matcher till. Mycket viktige mittfältaren Kristian Johansson fanns inte heller med mot ISÖ, han blir far för första gången när som helst nu, ja han kanske redan är det vid det här laget. ISÖ kommer att bli bättre och bättre ju mer samspelta man blir, det står helt klart att man har ett bra lag. Mattias Strömberg var duktig på topp, liksom den klokt spelande innermittfältaren Johan Johansson.

//P.


Kommentarer
Postat av: Sandra

Härligt att "laholms näst bästa lag" förlorade IGEN :)

2009-04-17 @ 22:20:42
Postat av: He He

Har du någonsin talat om Sandra varför du har detta hat till RGIF, nu börjar jag bli riktigt nyfiken Tell us....

2009-04-18 @ 00:54:17
Postat av: Lina

Jag bara undrar? Vad har du emot Skogaby BK?

2009-04-18 @ 00:56:31
Postat av: hyddan

jag saknar dig plogen! jag må vara full men d e sant... you are the sunshine in my life osv...kram!

2009-04-18 @ 12:24:45
Postat av: Ysby

Skottorp vann med 3-0 över Ysby

Genevad/Veinge vann med 4-1 över Bois

Simlångsdalen vann med 2-1 över Hasslöv, synd för Hasslöv som släppte in det sissta målet med någon minut kvar.

2009-04-18 @ 17:47:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0