YBK & LFK J kryssade

YBK-LFK J 0-0

Trots att våren är på g och det är fina dagar så kyler det ner snabbt på kvällarna. Satan vad kallt det blev mot slutet av andra halvlek. YBK inleder matchen klart bäst, Edin Mehmedovic visar prov på fin teknik och härlig känsla när han drar igång anfall efter anfall mot LFKs mål. Närmast att bli målskytt är Edin själv, men skottet en bit utifrån går strax vid sidan av mål. Efterhand mattas YBK av och LFK kommer in i matchen. Mot slutet av halvleken skapar man ett visst tryck mot YBKs mål, men de riktigt heta chanserna uteblir.

I andra halvlek orkar inte YBK på samma sätt och de lätta, vältränade juniorerna tar över allt mer. Emellanåt spelar man riktigt fin fotboll, men man har fortsatt svårt att skapa tydliga lägen att sätta dit bollarna. YBK skapar inte mycket alls under den andra halvleken. Någon hörna lyckas man vaska fram och ett långskott som studsar till håller på att ställa till det för LFK-keepern. LFK skapar ett par hyfsade chanser, bl a går en lobb strax över mål och ett markskott strax bredvid. I den andra halvleken var LFK värda ett mål, samtidigt skulle kanske YBK satt dit någon boll i första.

Det blir åter bekräftat att det skiljer mycket på senior- och juniorlagsfotboll. YBK ställde inte upp med det starkaste laget, ett antal spelare saknades pga skador och sjukdom. LFK däremot fick ställa upp med bästa laget då B-laget för en gångs skull inte spelade på samma dag och roffade åt sig de bästa spelarna. Jag trodde faktiskt att LFK skulle vinna och man borde kanske gjort det, men ett bättre division sex-lag hade kört över LFK J. Samtidigt var det skoj att se att laget presterar bra fotboll mellan varven, de viker inte ner sig i närkamperna och det finns några riktigt duktiga spelare i laget. I YBK var förutom Edin Mehmedovic, Mikael Dahlgren som vanligt mycket bra längst bak och Jesper Banck slet förtjänstfullt, med finess på mitten.

//P.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Om vi hade gjort mål i början så hade LFK vikt ner sig. Så är det alltid med joniorer. Vi måste ta vara på våra chanser och sedan i andra halvlek bara hålla i spelet.

2009-04-06 @ 22:01:48
Postat av: Anonym

Om inte Ysby hade varti så otriligt fula i närkampspelet så hade juniorerna gjort en bättre match. Fotboll går inte ut på att slåss! Sen fick inte LFK-j till passningspelet som de brukar göra. men matchen var helt okej.

2009-04-06 @ 23:22:51
Postat av: Anonym

HEJ

kommer du och kollar på walldia idag kl 18.00 på wallevi

2009-04-07 @ 14:32:50
Postat av: P

Nej, jag har tyvärr inte möjlighet. När LTIKs A- eller B-lag spelar kan jag inte vara på något annat ställe än där de matcherna spelas. VI har ju själva DM-match ikväll mot Sennan.

2009-04-07 @ 15:09:28
Postat av: S

kan ju inte säga att YBK hade det bästa spelet och LFK ställde inte alls upp med det bästa laget , inga senior spelare alls ställde upp och en klar besvikelse att förlora mot ett sådant drängagäng som gör lite för mycket fula saker.. men tack endå!

2009-04-07 @ 15:41:18
Postat av: V

S? Ni förlora ju inte , men ni kanske tog det som en förlust! Tror inte heller att ni hade några seniorer med er.

2009-04-07 @ 15:44:03
Postat av: P

Brukar juniorlaget ställa upp med spelare från seniortruppen? De spelarna som j-laget ställde upp med mot YBK är de bästa j-spelarna som finns att tillgå. Anton Tideman och Filip Josefsson tillhör ju seniortruppen numer.

2009-04-07 @ 16:07:22
Postat av: YBK

Haha..."drängagäng" gav mig ett skrattanfall :D

Det betyder att ni LFK-juniorer(med B och A lagsspelare) suger riktigt hårt då, eftersom ni bara fick 0-0 mot ett "drängagäng" hahaDet var fula och onödiga utvisningar, ändå fick ni inte till nåt spel, trots 2 man mer på plan, antingen gjorde Ysby det skickligt eller så var det dåligt av LFKj...Och "domaren" hmmm...det kan inte vara lätt att vara domare, men han tillätt LFKj göra nästan allt på plan, samtidigt som han inte tillätt YBK göra nånting alls, andra utvisningen t.ex...det var en LFKare som gav igen efter en tackling, när sen YBK aren ger igen så blir det utvisning????? Mycket konstigt, enligt regelboken så skulle båda spelarna bli utvisade, men precis som "juniorerna" så har domaren mycket kvar att lära :DEn stor besvikelse att YBK inte fick in bollen på alla chanser dem hade!puss o kram

2009-04-07 @ 16:54:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0