Äntligen premiär

Lite tips, tankar och laguppställningar inför fotbollssäsongen i Laholms kommun 2009.

Trean:

Laholms FK gick väldigt knackigt i början av träningsmatchandet, nu verkar man ha fått bättre ordning på saker och ting, vinsten mot Ytterby och det oavgjorda resultatet mot Högaborg imponerar. Försvaret har varit LFKs största problem och har man inget fungerande försvarsspel blir också anfallsspelet lidande. Genom att köra Mats Gustavsson som mittback har man fått rutin, lugn och trygghet till det bakre ledet och detta har genererat i att de andra unga spelarna i backlinjen har lyft sig flera klasser. Det står helt klart att man har gjort ett riktigt fynd i Ronny Sabo från HBK U, han blir lagets bästa spelare. Fortsätter försvaret att fungera som det gjort i de två sista träningsmatcherna kan LFK vara med i toppen av trean och fightas, annars känns en mittplacering mest realistisk. Offensivt vimlar det av alternativ och det är en styrka att ha duktiga offensiva krafter på bänken som kan komma in och förändra matchbilden.

Preliminär startelva inför serien:

Markus Johansson,
Emil Axelsson, Mats Gustavsson, Daniel Nilsson, Andreas Martinsson,
Petter Gustavsson, Peter Joza, Dennis Nilsson, Christoffer Johansson,
Robert Nilsson, Ronny Sabo

Avbytare: Besart Mazreku, Henrik Nilsson, Kim Einarsson, Johan Green, Rasmus Larsson, Emil Gustavsson, Anton Tideman, Christer Johansson.

Femman:

Ränneslövs GIF kan spänna bågen rejält inför femman efter träningsmatchandet. Man har inte tappat någon A-lagsspelare, medan Markus Kjellsson, Jack Ekenberg, Mikael Magnusson och Ulf Wernersson kommit till. Det var onödigt att man trillade ur fyran förra säsongen, det hade man inte behövt göra om alla tränat ordentligt och om man hade ställt Tony Andersson i mål från start. Nu blev det ett nästintill pinsamt fjolår för RGIF. Jag tror dock att man revanscherar sig snabbt och vinner femman och tar sig tillbaka till fyran omgående. RGIF-spelaren Andreas Randevik tror att hans lag slutar på en andraplats i serien, vi har satt en hundring på spel och förhoppningsvis är det säkra pengar till mig, som tror på laget som etta. Målvaktsfrågan är fortfarande inte löst på ett helt tillfredsställande sätt, men den mycket duktige forwarden Henrik Olsson är gammal målvakt och han funkar mellan stolparna också, där har han fördel av sina fina fötter, timingen kommer efterhand. Piere Nilsson kommer att bli ett utropstecken i division fem i år, man lär inte få mycket pengar tillbaka om man tippar honom som skyttekung.

Kul kommentar från tränare Perra i LT angående Laholmsfotbollen, han är förmodligen den tränare i kommunen som har sämst koll på lagen i Laholm. I övrigt har jag bara positivt att rapportera om RGIF-tränaren, som verkligen fått fart på laget.

Preliminär startelva:

Henrik Olsson,
Mikael Fransson, Sonny Nilsson, Daniel Paulisson, Daniel Hellsten,
Erik Lindström, Anders Nilsson, Stefan Rådlund, Mats Lindström,
Johan Bergman, Piere Nilsson

Avbytare: Andreas Randevik, Markus Kjellsson, Jack Ekenberg, Jens Strömberg, Patrik Strömberg, Johan Nilsson, Oskar Nilsson, Mikael Magnusson, Ulf Wernersson, Andreas Thedeby, Fredrik Nilsson, Magnus Nilsson.

Wernersson har nyligen kommit igång med träningen, Thedeby har gjort en B-lagsmatch och suget efter fotboll kan vara på väg tillbaka, Magnus och Fredrik Nilsson har inte kommit igång med träningen efter innebandysäsongen, men lär dyka upp vad det lider.

Kornhult/Hishult FF har inte gått fram som en ångvält under träningsmatcherna och det finns en del frågetecken kring laget. Håller Fridbergs knä ihop? Håller Åbergs knä ihop? Håller backlinjen ihop utan Kristian Åkesson? Fridberg finns med i premiären, men det är fortsatt frågetecken för honom, håller inte han så behöver man tränare Åberg på topp för att det ska bli mål, men inte heller hans knä är helt hundra efter förra säsongens skada, Åberg gjorde dock ett inhopp i den senaste träningsmatchen. Försvaret är väldigt beroende av Kristian Åkesson, det såg vi förra året och samma tendenser har märkts i år, det är viktigt att han håller sig hel och kry. Kristian är ingen fullständigt dominant spelare, men han står hela tiden rätt och alla runt omkring höjer sig när han är med, Kristian är bra på att göra sina medspelare bättre. KHFF har breddat truppen sedan förra säsongen, man bör ha ett lag för toppen av division fem och kanske kan man, med lite flyt och utan skador på viktiga spelare, hota RGIF längst uppe.

Preliminär startelva:

Henric Johansson,
Martin Nilsson, Kristian Åkesson, Christian Karlsson, Kim Dahlman,
Mattias Nätterqvist, Ola Jönsson, Nijazi Behrami,
Mikael Ahlm, Henrik Fridberg, Jonatan Jacobsson

Avbytare: Johan Nilsson, Calle Bengtsson, Henrik Sunesson, Niclas Stridh, Ulrik Persson, Conni Jensen, Peter Åberg, Simon Nilsson, Roy Karlson, Nenad Pavlovic.

Knäreds IK blir ju bra mycket intressantare och giftigare nu när Peter Karlsson kommit till laget, det har sett lite sådär ut för KIK innan hans entré, man har saknat spets och på den punkten tillför Peter massor. Man siktar säkert på en mittplacering, inga lag i femman går säkra för KIKs kontringsfotboll och snabba omställningar. Det är ett mycket kvickt lag där alla verkligen jobbar för varandra. Peter tillsammans med Jonathan Pettersson tillför det där lilla extra.

Preliminär startelva:

Mikael Holvigsson,
Mattias Ragnarsson, Pelle Svensson, Johan Jönsson, Kristoffer Olsson,
Markus Åkesson, Erik Gustavsson,
Jonathan Pettersson, Kalle Svensson, Joel Åkesson,
Peter Karlsson

Avbytare: Duka Sumiqi, Simon Andersson, Adam Jönsson, William Sandberg, Henrik Andersson, Simon Gunnarsson, Burim Sumiqi, Simon Silvandersson, Dan Karlsson, Mattias Bengtsson. 

L:a Tjärby IK fick en välförtjänt fribiljett till femman. I början av försäsongen såg man ut som ett division sex-lag, beskedet om uppflyttningen gjorde dock att alla i laget höjde sig, plus att ett antal nyförvärv valde att komma till LTIK. Senast i raden välkände Tomas Karlsson från Båstads GIF (tidigare tränare i SIF) och Mohannad Issa från Kristianstad BoIS, Issa spelade med LTIK 2004 då laget låg i division fyra, men flyttade sedan pga studier. Ny är också Veki Demirovic som senast spelade i Slättåkra och trots att laget slutade efter HIS i sjuan lyckades Veki göra över 20 mål den säsongen, imponerande. I de sista matcherna har spelet påmint väldigt mycket om det LTIK presterade under stora delar av fjolårssäsongen, skillnaden är att nu sätter de spelarna som kommer i läge mycket oftare bollen i mål, effektiviteten är större. Målskillnaden på 23-6 på de fem senaste träningsmatcherna vittnar om det jag skriver om. LTIK siktar på en mittplacering, vi räknar med att hålla oss kvar och etablera oss i divisionen som vi tycker ska vara på en lagom nivå. Håll ögonen på LTIKs målvakt Jonas Wallin, som troligen i är kommunen bästa keeper, släng även ett öga på Fredrik Werschs vänsterbacksspel.

Preliminär startelva:


Jonas Wallin,
Conny Strömberg, Håkan Karlsson, Jim Nilsson, Fredrik Wersch,
Miridon Berisha, Mattias Olofsson, Richard Frankland, Simon Vedin,
Henrik Olsson, Emil Olsson

Avbytare: Mattias Johansson, Sabri Behrami, Ola Nilsson, Olof Mårtensson, Tomas Karlsson, Andreas Bladh, Veki Demirovic, Mohannad Issa, Jacob Carlmalm, Tim Jensen, Mikael Rydert.


Division fem ser väldigt jämnstark ut, några slagpåsar kan på förhand inte utses. Jag tror dock att Vapnö och Böljan kan få det svårt. Medan Lidhult och HÅFF, som liksom RGIF kommer från fyran bör vara med längst uppe tillsammans med KHFF och RGIF. Slöinge, som också kommer från fyran och har förstärkt laget sedan förra säsongen, har inte alls gått bra i träningsmatcherna och lär inte ha med tätstriden att göra. Centern, Torup/Rydö och Glommen lär också komma att tillhöra det mittskikt där gärna KIK och LTIK hamnar.


Sexan:


Den här serien kommer att bli ett getingbo i år, det känns som att sju, kanske till och med åtta lag är med och slåss om topplaceringarna. Detta gör att många lag kommer att plocka poäng av varandra och att det förmodligen kommer att bli jämnt ända in i det sista. Många derbyn kommer att göra lag som gillar att kämpa och verkligen tända till gott. Att serien endast består av tio lag innebär att det är viktigt att vara med från start, ett par tre förluster, sen kan man vara borta. Det är således väldigt svårtippat för mig, men som utlovat gör jag ett försök.


1. Skottorps IF

Det går inte att placera SIF någon annanstans, inget lag i sexan har samma bredd och lika många duktiga spelare i rätt ålder för att kunna göra riktigt bra ifrån sig. Det enda som oroar i SIFs fall är det försiktiga matchandet inför säsongen, en medveten strategi från tränarparet, samtidigt hade man nog räknat med någon match till i varje fall. I DM-matchen mot Getinge gjorde sig matchoträningen inte påmind och man gjorde en stabil insats rakt igenom och vann bekvämt. Det finns vissa frågetecken i truppen, duktige Jim Gunnarsson har fått jobb i Jönköping och kommer kanske inte att fullfölja säsongen, Daniel Bergman och Markus Hultin arbetar som polis respektive sjuksköterska och deras jobb kan ibland ställa till det för fotbollssparkandet. Bergman ska dock ha fått en inre tjänst som gör att han arbetar på mer fasta tider. Denne Bergman som tidigare varit spelande tränare i föreningen har nu under några säsonger spelat i Sennan i trean och elitfyran, han var en av det lagets bästa spelare och utan tvivel är han sexans bästa fotbollsspelare i år. SIFs styrka kommer under säsongen framförallt att ligga i defensiven tror jag, med en stabil målvakt och sexans bästa backlinje bör man bli svårslagna, framåt finns det gott om alternativ och spets i nämnde Bergman samt målskytten Pontus Johansson.

Preliminär startelva:

Joel Lovén,
Robert Cerwinski, Petter Johansson, Markus Hultin, David Eriksson,
Lasse Johansson, Jim Gunnarsson, Daniel Bergman, Arton Ginovci,
Toni Kamberi, Pontus Johansson

Avbytare: Oskar Moberg, Erik Nilsson, Alexander Knudsen, Robin Palm, Erik Lindberg, Martin Fasth, Niklas Hallgren, Besnik Mazreku, Erik Moberg, Fredrik Maxe, Mats Johansson, Mikael Andersson, Kenneth Einarsson.

Einarsson har ännu inte kommit igång med träningen, men det lär han göra vad det lider och den otroligt jobbige målskytten blir ett perfekt ess i rockärmen att kasta in.

2. Genevad/Veinge IF

Nye tränaren Mattias Bergggren har fått fart på grejorna i GIF/VIF. Klubben är evigt tacksam mot Ulf Wernersson som förra året tog hand om laget trots att han planerat för ett fritt år från fotbollen, samtidigt måste man ha förståelse för att Wernersson kanske inte brann fullt ut för uppgiften längre, men det gör verkligen nye Berggren och det har smittat av sig på hela gruppen. Jens Axeldahl, Björn Olsson, Petter Svensson och Timmy Johansson har samtliga haft uppehåll från fotbollen, alla väljer nu att åter hjälpa sin förening, lägg därtill att tunga pjäser som Magnus Ekman, Johan Svensson, Robin Hansen och Mikael Johansson redan finns i laget. Det kommer troligtvis att gå så bra för GIF/VIF att de ska kunna vara med och konkurrera om seriesegern. Laget är dock yngre än SIFs och backlinjen ser inte riktigt lika stabil ut. Men liksom SIF har man en bredd som gör att man inte kommer att vara beroende av särskilt många enskilda spelare. Det vimlar av unga talanger i laget som kommer att föra föreningen till en topplacering även i klass tre, men förstaplatsen i den serien är vikt för Leikin.

Preliminär startelva:

Magnus Ekman,
Ola Andersson, Johan Svensson, Johan Stråhle, Alexander Johansson,
Robin Hansen, Jens Axeldahl, Björn Olsson,
Oscar Gustafsson, Mikael Johansson, Thomas Filipsson

Avbytare: Robin Möller, Petter Svensson, Edwin Fagerholm, Simon Nilsson, Johan Lindholm, Robin Persson, Fredrik Marinovic, Andreas Hansen, Timmy Johansson, Kewin Hansen.


3. Skogaby BK

Det är inte lika självklart att SBK ska hamna i den absoluta toppen som det är för SIF och GIF/VIF. Man har inte samma bredd, men man verkar ha hittat tillbaka till det stabila spel som man hade för två säsonger sedan och slipper man skador kan man vara med och konkurrera i den absoluta toppen av tabellen. Försvaret är ramstarkt och framåt jobbar samtliga spelare stenhårt, det finns inget lag som kan kämpa som SBK. Hemma på Skogaby IP kommer man inte att släppa många poäng. Det är som LTIKs tränare Mats Johansson säger: Släng ut ett allsvenskt lag mot SBK på Skogaby IP och SBK kämpar fan ner dem. Lite prov på det fick vi när elitfyra-laget Hylte höll på att kämpas ner i DM för ett par veckor sedan.

Preliminär startelva:

Håkan Johansson,
Magnus Andersson, Andreas Johansson, Jonas Håkansson, Stefan Mårtensson,
Kim Håkansson, Markus Bengtsson, Kristian Johansson,
Martin Agnvall, Johan Agnvall, Olle Hansen

Avbytare: Anders Thid, Tim Olsen, Patrik Nilsson, Håkan Gustavsson, Andreas Örjansson, Tomas Eriksson, Peter Svensson, Jonas Strömberg, Kim Andersson.


4. IS Örnia


5. Simlångsdalens IF


Båda lagen siktar på topplaceringar och jag ser inget som ska hindra någon av dem från att vara med där uppe i toppen av tabellen. Däremot är det väldigt svårt att veta vilket av de båda lagen som är starkast. Dalen har haft ett par riktigt tunga år där man varit på dekis, man kan vara på väg upp igen och vinster mot division fem-lag från de norra och mellersta femmorna imponerar. Jag tror dock lite mer på ISÖ, som gjorde en hygglig säsong i fjol med tanke på förutsättningarna, emellanåt spelade man riktigt bra och man är otroligt tunga att möta. Laget är intakt och har fått massor av nyförvärv, där några är riktigt starka. Nyckelspelare är duktige målvakten (och fotbollsdomaren) Johan Herton, mittfältsdynamon Johan Johansson samt skicklige målsprutan Mattias Strömberg. Dalens viktigaste spelare är utan tvivel Caspar Swederman, han har ett stort ansvar på sig att göra mål och prestera framåt, han kommer förmodligen att placeras i en fri offensiv roll mellan mittfält och anfall.


6. BK Walldia


Det känns hårt att placera BKW som sexa. Förra året siktade man på en topp-femplacering, jag tippade laget som trea och man kom femma. Målet i år är att minst komma topp fem, helst ska placeringen förbättras från förra säsongen. Problemet som jag ser det är att serien i år är jämnare, plus att jag inte riktigt känner att jag kan lita på BKWs spel. Försvarsspelet har i vissa matcher varit oerhört naivt och det känns som att man kan rasa när som helst. Samtidigt finns det väldigt mycket boll i många spelare, kapaciteten att prestera fin fotboll framåt finns och man kan slå vilket lag som helst i serien. Att laget kan vara med i alla matcher, oberoende motstånd visade man mot Kvibille i DM. Utav A-lagsspelarna har lagets bäste spelare under fjolåret: Daniel Nilsson försvunnit till LFK, en tung förlust och Mikael Magnusson, som var med under hösten har lämnat för RGIF. Samtidigt har man förstärkt med intressanta spelare som Visar Demaj och framförallt Mohammed Abou-Shakra. Mohammed har tidigare visat prov på sitt fotbollskunnande i LFKs seniorlag och han blir absolut en förstärkning för BKW. Målvaktsfrågan är ett dilemma i BKW, nu har dock Jonas Nilsson och Magnus Johnson kommit överens om att samsas om att stå i mål. Det var egentligen meningen att Magnus Johnsson, Stefan Palmqvist, Lars Palmgren och Magnus Bengtsson bara skulle spela i B-laget i år, samtliga behövs dock i BKW för att laget ska få lite stabilitet i varje fall. Nderim Peci kan få sitt definitiva genombrott under säsongen.


Preliminär startelva:


Magnus Johnsson,

Kenan Ramadani, Jonas Nilsson, Christan Andersson, Jimmie Ivarsson,

Manfred Walldén, Lars Palmgren, Mohammed Abou-Shakra, Arlind Halimi,

Nderim Peci, Patrik Åkesson


Avbytare: Visar Demaj, Robert Andersson, Magnus Bengtsson, Stefan Palmqvist, Ola Karlsson, Kastriot Svarca, Daniel Nylander, Andreas Persson, Alexander Ekstrand, Arton Ajvaci, Patrik Marku, Simon Waldén.


7. Sperlingsholm IF


Laget flyttade ned sig själva till sexan sedan flera av spelarna lämnat för andra föreningar. Det finns dock en hel del duktiga spelare kvar och kör bara de äldre på kommer man att kunna hävda sig mot de flesta lagen i sexan. Fotbollskunnande och engagemang finns det gott om, både hos tränare Ulf Jönsson och hos spelarna i laget, problemet är väl orken, det finns inte många spelare som klarar 90 minuter. Det ryktas om att en del av de spelare som lämnat föreningen är på väg tillbaka då de inte lyckats ta plats i sina nya föreningar, får man tillskott kan Sperling hota lagen på den övre halvan. Troligtvis kommer man dock att halka efter redan från början och då är det, som skrivet kört i denna tio-lagsserie.


8. Våxtorps BoIS

  

VBoIS har i princip samma lag som i fjol, som sånär på talangerna Max Martinsson och Albert Bengtsson som lämnat för LFK J. Ett nyförvärv kan räknas in på pluskontot från Helsingborgs AIS. Spelar Anders Gustavsson, Håkan Pettersson, Oskar Andersson, Martin Brunbäck, Johan Bengtsson och Andreas Lilja med i laget och man kan fylla upp med lite duktiga juniorer har man ett lag som kan vara med i alla matcher. Jag är dock tveksam till om verkligen alla de spelarna jag räknat upp kommer att vara med fullt ut. Målvaktsfrågan har varit ett ständigt bekymmer i BoIS, nu har man dock två målvakter i egna talangen Kristoffer Fast och Jonas Svantesson. Det är sagt att föreningen ska satsa på sina egna juniorer i A-laget den här säsongen, det innebär att det kan bli ett tungt år för BoIS, samtidigt kommer man att vinna på det i längden. BoIS preliminära startelva är den enda jag inte kan erbjuda.

  

9. Hasslövs IS

  

För första gången på år andas föreningen optimism inför seniorernas fotbollsspelande. Tränare Carlos Fragoso är en speciell man och en speciell tränare, men fotbollskunnandet är det inget fel på och kontaktnätet är uppenbarligen ganska stort då man fått in spelare både från seriekonkurrenten Dalen och från Båstads GIF. Man slog Centern för ett par veckor sedan och man pressade KHFF i förlängning i DM nyligen. HIS siktar på en mittplacering i sexan 2009, det tror jag blir svårt, men jag tror att man undviker sistaplatsen för första gången på några år. Att undvika tiondeplatsen och att skrapa ihop mer än den poäng man fick under fjolårssäsongen är delmål som föreningen har. Kolla in nye mittfältaren Edmundas, en profil i sexan i år?


Preliminär startelva:


Carlos Fragoso,

Stefan Malm, Marcus Hedström, Johan Petersson, Kim Wester,

Dennis Larsson, Emil Hermansson, Halil Hassani, Philip Trollér,

Anton Andersson, Fredrik Gustavsson


Teknikern och Litauern Edmundas (eller odjuret som han populärt kallas i LTIK efter sin framfart) är skadad och kommer inte att kunna vara med på två veckor, han var inte med heller mot KHFF, däremot stod han för två mål vid vinsten över Centern. Nyförvärvet fån Dalen heter Calle Sandin och har tidigare spelat i TIF, han är i allra högsta grad aktuell för en startplats i laget. Halil Hassani och Besart Hassani är nya från Båstads GIF.

  

10. Ysby BK

  

Det är ju därför man tvekar att tippa serien, fan vad det suger att behöva placera något lag sist i den lägsta A-lagsserien. Detta kommer säkert inte att ses med blida ögon från mina kamrater Robin Einarsson och Blerim Rrahmani som spelar i, respektive tränar YBK. Se det så här: ni har inget att förlora, allt att vinna och troligen kan detta leda till andra lags underskattning, vilket i sin tur kan komma att generera i sköna poäng. I min drömvärld tar de tre Halmstadlagen hand om seriens tre sista platser, det känns dock inte särskilt realistiskt. Förra säsongen var ingen hit för YBK poängmässigt, man tappade flera av de tongivande spelarna inför säsongen och samma sak har hänt inför årets säsong. Patrik Dahlgren, Jonas och Magnus Bergman, Richard Frankland och Thomas Filipsson har samtliga av olika anledningar slutat spela för föreningen. Man har fått bra nyförvärv i Azem Peci och framförallt i Edin Mehmedovic. Man hoppas dessutom på Peter Gunnarsson och Lasse Nordström, som eventuellt kommer att ansluta. Från YBKs senaste storhetstid i femman finns nu bara spelande tränaren: Mikael Dahlgren kvar, och eventuellt då målvakten Niklas Nilsson, som dock ännu inte gjort något framträdande i YBK under försäsongen. De två blir nyckelspelare för YBK i år. Håll koll på snidaren Edin Mehmedovic.


Preliminär startelva:


Niklas Nilsson,

Jimmy Ivarson, Mikael Dahlgren, Ola Möller, Anton Svensson,

Viktor Svensson, Jesper Banck, Johan Tagesson, Robin Einarsson,

Azem Peci, Edin Mehmedovic


Avbytare: Shpetim Hajrullahi, Burim Rrahmani, Filip Banck, Jonas Persson, Martin Månsson, Anton Benson, Robin Henriksen, Tobias Johansson, Blerim Rrahmani, Dennis Ljungberg, Andreas Felix.

Jag önskar samtliga lag i sexan lycka till inför 2009 års säsong. Jag vet hur det fungerar nu, topplagen ser mig som ett fotbollsorakel, medan lagen på den nedre halvan idiotförklarar mig. Men det är lite av charmen med det här. Jag brukar allmänt betraktas som en intelligent idiot av mina vänner och det passar ju bra även i detta sammanng.

Lycka till! /Plogen


Kommentarer
Postat av: Ysby

Johan Tagesson har inte slutat, han har börjat träna igen och han ska även vara med på lördag i premiären mot Skottorp. Han lär nog ta Edins plats som flyttas upp på anfallet bredvid Azem.

Robin Einarsson är tyvärr i Mallorca och kommer missa dem två första matcherna.

Anton Benson har tyvärr brutit foten och kommer nog inte vara med på ett tag.

2009-04-16 @ 23:18:04
Postat av: robban

tyvärr misssar man ju premiären och några matcher men sen jävla e man tbx

2009-04-17 @ 00:32:27
Postat av: Oscar

"men förstaplatsen i den serien är vikt för Leikin."

...Leikin?

2009-04-17 @ 02:35:32
Postat av: Anonym

Oj läste inte fullt ut haha! ;)

2009-04-17 @ 02:36:21
Postat av: "geniet"

Jag är bättre, smartare, snyggare och kaxigare än plogen tihi, vilket medför att mitt tips om hur 6an slutar blir mer korrekt:1. SKOTTORP

Dem får första platsen endast för att något lag

måste bli etta, och dem har en polis i laget :D

2. SIMLÅNGSDALEN

Ett av Halmstad lagen kommer ligga högt,

Simlångsdalen känns rätt!

3. GENEVAD/VEINGE

Dem är lite bättre än Skogaby BK

4. SKOGABY BK

Dem är lite sämre än GIV/VIF

5. YSBY BK

Årets skräll-lag, några duktiga nyförvärv med

rutin, inget B-lag i år, endast ett starkt A-lag!

6. WALLDIA BK

För många "problembarn" i laget, dessutom väldigt

Orutinerade, ingen riktig målvakt heller!!

7. HASSLÖVS IS

Precis som YBK ser HIS starkare ut i år, dem var

ca 50 på en träning!!!!

2009-04-17 @ 06:16:30
Postat av: "geniet"

Fortsättning...8. ÖRNIA IS

Jag körde "ole, dole, doff" och Örnia hamnade på

en 8:e plats!

9. VÅXTORPS BOIS

När ska dem bli "Våxtorps män" dem blir inte

bättre och bättre precis!

10.SPERLINGSHOLMS IF

Att inte plogen har dem sist på listan är bara

ett bevis på att jag har bättre koll :DBli inte allt för kaxiga eller allt för deppiga nu, vi spelar trots allt i den lägsta divisionen, vi suger allihopa, se till och ha roligt och lycka till i serien till alla/ "geniet"2009-04-17 @ 06:25:41
Postat av: P

Intressant tips, men naturligtvis har du fel. Hoppas dock att du har rätt när det gäller YBK, HIS och Sperling.Följ "geniets" exempel och ge dig på att tippa serien.

2009-04-17 @ 13:18:35
Postat av: P

Fan "Geniet" nu har jag gått runt och varit småförbannad hela dagen."Vi spelar trots allt i den lägsta divisionen, vi suger allihopa, se till och ha roligt..."Suger allihopa? I division sex spelar många spelare i varje lag som är alldeles för bra för den lägsta serien. Pga att det är så många, gör det serien till en vass serie för att vara division sex. Inte alls att jämföra med sexorna i Stockholm eller Göteborg, som är på korpnivå.Det skiljer inte mycket mellan en riktigt hyfsad division sex-spelare och en hyfsad division tre-spelare fotbollsmässigt. Däremot kan det skilja i ambitionsnivå och spelarna i den lägsta divisionen har gjort lite andra prioriteringar i livet. Därför måste fotbollen vara rolig på division sex-nivå, men det är inte roligt att förlora varje match, därför har de allra flesta spelarna ambitionen att bli så bra som möjligt på den nivån det här handlar om (två träningar och en match i veckan). När det är match vill man självklart vinna, gör man det är fotbollen lite roligare, allt hänger ihop på ett fint sätt.Det var som Andy Marshall sade när han kom till LTIK som tränare efter att han endast spelat på högre nivå själv i LFK o Halmia. "Flera av spelarna i det här laget hade med lätthet kunnat spela i högre sammanhang, de har bara valt att satsa på andra saker än fotbollen."Vi suger allihopa är alltså helt felaktigt, flera spelare i sexan är mycket duktiga fotbollsspelare. Men man ska såklart inte jämföra med PL, landslags eller ens Allsvenska -spelare. Gör man den jämförelsen suger kanske allihopa, men det gör även de spelarna som befinner sig på division tre- och två-nivå i sådana fall.Fan va gott det var att få skriva av sig!

2009-04-17 @ 17:42:51
Postat av: "geniet"

Jaa du plogen...först och främst vill jag be om ursäkt och ber dig(om du kan) radera mina 2 första rader på mitt första inlägg, det var meningen som ett skämt men nu i efterhand så ser jag att det låter töntigt bara!!

Sen så måste jag faktiskt beundra dig för dina låååånga analyser och kommentarer, inte konstigt att din blogg är populär bland fotbollsälskare.

Och sen till det där "Vi spelar trots allt i den lägsta divisionen, vi suger allihopa" hehe...jag står fortfaranda fast vid min åsikt...vi spelar i den lägsta divisionen, dem "duktiga" som valt att istället ha lite roligare i 6an än o kämpa i någon högre division suger också :D men det är ju bara vad jag tycker...Jag har mycket mycket svårt att hitta en komplett spelare i div6...det är antingen: för gammal, för tjock, för smal, dålig kondis, dålig teknik etc etc etc...

2009-04-17 @ 23:07:11
Postat av: K

Hasslöv ska inte underskattas, många nya bra spelare, och de har gjort riktigt bra ifrån sig hittills. Matchen mot Dalen saknade HIS många nyckel-spelare, skador och sjukdomar och utlandsresor.

2009-04-19 @ 19:11:03
Postat av: Burwa

Den där Swedenman i Simlångsdalen, är han sexans bäste spelare måntro?

2009-04-19 @ 20:37:43
Postat av: Tiago

Memo i Simlångsdalen är 6ans bästa

2009-04-26 @ 23:23:48
Postat av: Bertil Sarenstam

Jag var medlem i 1950 års Skogaby BK. Jag verkade ihop med Ali och Enar ??, två bröder vars efternamn jag glömt bort. Bla. hade vi Kaj Borgling, fd Halmia, som tränare. Någon som känner till detta?

2010-09-13 @ 17:02:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0