Resultat lördag

LTIK-KIK 0-1 (0-0)
Målskytt KIK: Joel Åkesson

I första halvlek är LTIK det något bättre laget, man jobbar hårdare och springer lite mer än KIK. De där riktigt heta chanserna uteblir dock, trots ett stundtals fint spel från LTIKarna. Man är helt klart lite uddlösa när varken Emil Olsson eller Miridon Berisha är med, i o m att inte Richard Frankland heller kunde vara med pga skada så tvingades Simon Vedin flyttas ner på mitten och där får han jobba så hårt att han inte riktigt har krafter för att vara så där vass som han kan vara. Henrik Olsson och Sabri Behrami gjorde helt godkända insatser som forwards, men ingen av dem har Miridons, Emils och Simons snabbhet. I andra halvlek känns KIK lite stabilare och man tar tag i händelserna lite bättre på plan. Peter Karlsson håller vid ett tillfälle på att rinna igenom och en gång nickar han han halvfarligt utanför mål. LTIKs målvakt Jonas Wallin tvingas till en fin dubbelräddning sedan samme Karlsson lossat stora kanonen. 1-0 kommer på en väldigt misstänkt offside, det spelar dock inte så stor roll, LTIKarna stannar upp, slutar spela och väntar på domarens signal. Vi har pratat om det tusen gånger, vi spelar tills det att domaren blåser och offside ställer vi i princip aldrig.

Efter KIKs 1-0 sjunker bortalaget ner i plan, medan LTIK går upp på tre forwards, det skapas ett visst tryck. Simon Vedin får en fin möjlighet när han blir vackert framspelad av Mattias Olofsson, Mikael Holvigsson i KIK-målet gör dock en fin parad på avslutet. Inbytte Veki Demirovic gör en fin prestation då han drar sin gubbe och får iväg ett skott utifrån som kysser stolpens utsida. LTIK får sista chansen på en hörna, Fredrik Wersch får så när in bollen i det bortre krysset, men Holvigsson sträcker ut sig i sin fulla längd och gör en kanonräddning och räddar samtidigt KIKs tre poäng. Mycket snöplig förlust för LTIK, det här kändes som en 0-0-match, de heta chanserna lös med sin frånvaro och målvakterna tvingades faktiskt bara till två ingripande var. Det tyder på starka försvar. Så stabilt som båda lagen spelade bör inget av gängen få några problem med att hålla sig kvar i serien.

Matchstart kl 16:00 var nog inte helt fel, mötet krockade inte med någon annan match och storpublik hade letat sig ut i det vackra vädret.

HIS-Simlångsdalen 1-2 (0-1)
Målskytt HIS: Fredrik Gustavsson

Dalen har första halvlek, HIS andra. Man har bl a stolpskott och Dalens målvakt tvingas till kanonräddning. Med mindre än tio minuter kvar kunde Dalen göra snöpliga 2-1. Jag såg lite av första halvlek, Dalen såg verkligen inte ut som ett topplag, HIS jobbade däremot på riktigt bra.

GIF/VIF-VBoIS 4-1 (3-1)
Målskyttar GIF/VIF: Björn Olsson, Mikael Johansson, Alexander Johansson, Johan Svensson (straff)
Målskytt VBoIS: Anders Gustavsson

GIF/VIF var starkare, men BoIS överaskade positivt och har ett ganska starkt lag i år. GIF/VIF kommer att vara med i toppen.