Inför Valborg

Fredag:

Femman:

KHFF-KIK kl 14:00, Kornhults IP

Det finns bara godbitar i årets division fem, framförallt när vi snackar Laholmsderby. I femman känns det som att alla kan slå alla. Inget lag är extremt överlägset och det finns inga dåliga lag. KHFF får ett visst favorittryck på sig då man siktar på en topplacering i serien. KIK har dock precis som KHFF full pott och lär inte förlora med de 7-2 man förlorade med förra året när lagen möttes på våren.

IF Böljan-LTIK kl 14:00, Falkenbergs IP

En match mellan två lag som börjat serien ganska svagt. LTIK har varken lyckats göra mål eller ta någon poäng på de två inledande omgångarna, men man har varit bra med i matcherna. Än så länge är det ingen fara på taket, trots motgångarna var 28 man nere på IP i tisdags och gjorde årets hittills bästa träning. Starkt. Mattias Olofsson och Richard Frankland är åter med i truppen efter arbete respektive skada och båda går troligtvis rakt in i laget mot Böljan.

Sexan:

YBK-VBoIS kl 13:00, Munkavallen

YBK kommer med förbättrat självförtroende efter segern mot SBK. BoIS kommer troligen med ett rejält sargat självförtroende efter att man blivit det första lag som HIS besegrat på över två år. BoIS har fler individuellt skickliga spelare än YBK, men om YBK spelar som ett lag och verkligen gör jobbet så har man chans på poäng i alla matcher. Lasse Nordström gjorde comeback i YBK mot SBK och kommer han igång rejält blir han naturligtvis väldigt värdefull för unga YBK.

IS Örnia-BKW kl 13:00, Alevallen

BKW gjorde en mycket bra första halvlek mot SIF i förra omgången, där visade man verkligen att man störa även de bästa lagen i serien. Örnia är ett av dem och får stå som favoriter då man har en uttalad målsättning om att komma topp tre i serien.

Lördag:

Trean:

LFK-IF Väster kl 15:00, Glänningepark

Detta blir en tuff motståndare för LFK att knäcka. Efter två omgångar leder Väster serien med full pott. I första omgången slog man LFKs övermän i Fjärås med 4-1. Det säger lite om lagets kapacitet. Man siktar på att vinna trean i år. LFK är ett bra lag och bör ha möjligheter att rubba Väster om alla på plan gör vad de ska.

Femman:

RGIF-Glommen kl 14:00, Björkvallen

Glommen som är nykomlingar underifrån har börjat serien starkt med två vinster. Man är ett offensivt, ungt och hungrigt lag, med vissa brister i defensiven. Med det lag som RGIF har bör man dock alltid gå för vinst. Det är dags att börja visa att man är ett lag för toppen nu.

Sexan:

GIF/VIF-Simlångsdalens IF kl 13:00, Veinge IP

Dalen leder serien efter två omgångar. Det säger dock inte sådär jättemycket om laget. I första matchen lyckades man med nöd och näppe slå HIS efter en väldigt medioker insats, man var knappast värda mer än oavgjort i den matchen och man visade inga takter som indikerade på att man skulle bli något topplag. I förra omgången slog man ett Sperlingsholm klart som kommer att ha det svårt i många matcher i år. GIF/VIF har fler bra spelare och man är ett bättre lag. GIF/VIF är favoriter i denna match. Hemmalaget gläds åt att ha tillbaka Jens Axeldahl och Mikael Johansson i spel. Båda saknades mot Örnia.

SBK-HIS kl 13:00, Skogaby IP

SBK har fått en oväntat jobbig inledning av serien. Laget har varit försvagat under de två inledande omgångarna av olika anledningar och man har inte GIF/VIFs eller SIFs bredd, man har helt enkelt inte råd att ha diverse spelare borta. Då är man inte bättre än YBK och då är man inte bättre än HIS.

SIF-Sperlingsholms IF kl 14:00, Skottorps IP

Detta ska ju bara SIF vinna. Samtidigt är det av yttersta vikt att man inte ställer ut skorna, det räcker inte mot något lag. Troligen får vi se en hel del omkastningar i SIFs lag gentemot startelvan mot BKW. Man gjorde tre förändringar i paus på Wallevi och det förvånar om Lasse Johansson, Martin Fasth och Daniel Bergman inte får starta mot Sperlingsholm. De vände matchen till SIFs fördel sist.

En trevlig Valborgsmässofton önskar jag. /P.

Kommentarer
Postat av: Alevallen

Örnia-Walldia spelas på Alevallen 13.00

2009-04-30 @ 16:41:01
Postat av: Ysby

YBK - Våxtorp 2-2 (1-1)

Ysby tog både ledningen med 1-0 och med 2-1 men Våxtorp kom tillbaka. Annars väldigt jämn match där ofta Våxtorp spelarna kom snäppet bakom och fick en hel del gula kort.

2009-05-01 @ 15:16:36
Postat av: JanBanan

2-1 till KHFF mot KIK

2009-05-01 @ 16:12:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0