KIK & LTIK förstärker inför femman

KHFF och RGIF har det väl förspänt inför 2009 års upplaga av division fem, KIK och LTIK har inte haft det lika fett men nu förstärker de båda klubbarna och hoppas kunna ta rygg på RGIF och KHFF. KIK har inte tappat någon spelare från A-truppen till årets säsong. Peter Karlsson fick inte plats i IS Halmias lagbygge. Iom att klubben inte har något B-lag så kan de inte ta in fler spelare, Peter är dock fortsatt intressant för ISH och de ser gärna att han tar en säsong på hyfsad nivå med t ex LFK. Peter är dock KIKs spelare och det troliga är att han blir kvar i klubben. KIK har dessutom förstärkt med den före detta division två-spelaren Erik Gustavsson. Han spelade senast med Ljungby och var där ordinarie högerback under 2007, 2008 gick han korsbandsskadan och nu har Erik hamnat i KIK tack vare skolkamraten Kalle Svensson. 23-åringen har också provtränat med Snöstorp/Nyhem och kontaktats av Hinneryd, det passar dock bra med KIK eftersom att Erik både läser och jobbar vid sidan av fotbollen. Enligt Klippfors går Erik rakt in i laget och det troliga är i en central roll på mittfältet.

I LTIK är omsättningen av spelare stor, det är kanske inte bra då kontinuitet sägs vara viktigt. Men vi hade i princip lika stor omsättning förra året och det gick ju fint. Inför 2009 års säsong hade vi tappat sju spelare från A-truppen, tre stycken högskolelirare och fyra egna, nu har vi fyllt på till den grad att vi känner att vi har ett minst lika slagkraftigt lag i år som förra året. Sedan tidigare har Richard Frankland och Sabri Behrami kommit till laget, för ett par veckor sedan skrev även målvakten Jonas Wallin på för LTIK, förra veckan bestämde sig 21-årige Olof Mårtensson också för att spela med LTIK kommande säsong. Olof har tränat lite grann med LTIK under vintern och han var också med mot BKW i en halvlek, det är en offensiv spelare, stor och stark med bra blick för spelet och med bra skott, han kan användas på alla offensiva positioner. Olof spelade förra året division fyra-fotboll för klubben Fridlevstads GoIF i Blekinge.

Som grädde på moset bestämde sig Simon Vedin under onsdagen för att gå tillbaka till moderföreningen från LFK. Det har fungerat bra för Simon fotbollsmässigt i LFK, han har utvecklats mycket och har spelat i A-lagets samtliga träningsmatcher och startat två, mot Rydaholm stod han dessutom för den fina framspelningen till Ronny Sabos mål. Den riktiga glädjen för fotboll har dock försvunnit efterhand för Simon i LFK, det är mycket träning och i kombination med den träning han får på fotbollsinriktningen på Osbeck så har det emellanåt känts väl maffigt. Simon har känt att det tagit emot lite, utvecklingen pekade rakt uppåt från första träningen och framåt men nu har det känts som att det tagit stopp. 

Dessutom har Simon saknat alla kamrater och gemenskapen i LTIK, när vi nu dessutom fick ta steget upp i femman så är det troligt att Simon utvecklas minst lika mycket i LTIK som i LFKs reservlag. Simon är ung och fler tåg uppåt kommer att gå. LFK håller dörren öppen för Simon och kommer att följa honom under säsongen. Mats Johansson och övriga runt omkring och i LTIK är naturligtvis mycket glada över att Simon kommer tillbaka. LTIK får tillbaka förra årets bästa spelare offensivt sätt i ännu bättre fysisk trim än vad han lämnade klubben i, vi får en spelare med spetskvalité som kan göra det lilla extra och avgöra jämna matcher, i Simon får vi också tillbaka vår bästa målskytt. Självklart kommer Simon att gå rakt in i laget, på vilken offensiv position återstår dock att se. Redan på lördag gör Simon comeback i LTIK-tröjan.

//P.


Kommentarer
Postat av: Micke J

Jag blir så trött, här e en kille som jag gissar är runt tjugo år, bor säkert hemma och får fill service. Får chansen att komma till en klubb där man kan utvecklas som spelare med bra träning och "bra" medspelare. Och så orkar man bara med 3-4 månader!!??

Ibland så måste man ju för fan bita ihop, ta sitt ansvar och visa lite jävlar annama. (Nu känner jag mig som en gammal gnällig gubbe, men ibland undrar jag hur det står till med dagens ungdom)

2009-04-03 @ 07:28:54
Postat av: P

Vänd på det Micke! Vad är det för fel på dagens LFK? Förr fanns där en naturlig gemenskap och kamratskap i laget. Det är faktiskt lite grann upp till LFK att ta hand om sina spelare. Världen förändras och dagens ungdommar har andra krav än vad gårdagens hade, det måste man acceptera och ha förståelse för.

2009-04-03 @ 09:37:42
Postat av: Anonym

Klartman ska ha förståelse för att det personliga spelar en stor roll, men som micke skrev tidigare så tycker jag också att om man är så ung och satsar på att komma någonvart så får man strunta i det och köra på. I laholm får han ändå spela med betydligt bäöttre spelare plus att han får möta mycket bättre motstånd vilket hjälper han att utvecklas enormt, men det är hans val och klart att man får acceptera det och gratulera LTIK till ett riktigt bra "nyförvärv"

2009-04-03 @ 10:09:28
Postat av: J.Green

Alla dessa lokala gnällspikar, fruktansvärt underhållande att läsa om! :)

2009-04-03 @ 14:47:17
Postat av: Hellsten

Va fan hände med alla 85:or.....helt enkelt för dåliga...men men,

2009-04-03 @ 15:39:04
Postat av: MIcke J

Hej P

Jag ser väl också att där är en hel del problem i Laholm idag. Tränar karuseller, urusel ekonomi, dåligt stöd (läs mig själv som inte går och tittar längre.) tunt spelar material mm.

Men om dom spelare som kommer dit inte ställer upp till 100% och verkligen ger sig tid att utvecklas så blir det ju svårt att bygga en lång siktig trygghet för klubben. Jag är också medveten att spelarmarknaden skiljer sig markant om man jämför med bara för några år sedan och det är givetvis något man måste lära sig att hantera i klubbarna idag. För övrigt så är det ju bara bra för LTIK att Simon kommer tillbaka då han är en jättebra spelare. (Så bra att jag då tycker att han skulle varit i kvar LFK) Lycka till i serien, jag lovar att komma och titta någon gång.

2009-04-03 @ 16:18:03
Postat av: Sven-Göran Eriksson

En fotbollspelare som Simon som föredrar att sitta framför datorn och spela WOW hellre än att träna hårt och komma nånvart ska inte spela i LFK!

LFK har en svacka för tillfället där inte mycket stämmer, men att gå från LFK till LTIK är ett tecken på att man inte är seriös och inte vill satsa 100%!!

Missförstå mig rätt alla LTIKare :D

2009-04-03 @ 17:31:57
Postat av: Dee

Tycker inte att det stämmer så bra in på Simon. Tror att det handlar mer om glädje och att han saknat den fina gemenskapen som finns i LTIK. Dessutom skänker tränare Mats en trygghet till samtliga i laget genom sin pedagogiska stil som säkerligen fungerat mycket väl även i LFK.

2009-04-03 @ 18:40:58
Postat av: Olofsson

Man spelar ju trots allt fotboll för att det är kul! tror att den bra gemenskapen i LFK försvann när man höll på att hatta med alla tränare och när Jonte, Ola,Krille, david, wulff mfl försvann. och känner man ingen gemenskap och tränar 4-5 pass i veckan. Inte är säker på en plats i "elvan" får sitta på bänken och sen spela med juniorer i b-laget utvecklar väl inte det spelare heller? visst är det rätt att satsa på egna killar och satsa långsiktigt för en gångs skull, men slussa in någon/några åt gången!men vi behöver som sagt ett lag högre upp i kommunen så det är ju bara hoppas att övriga spelare knyter näven.

2009-04-03 @ 19:11:36
Postat av: hyddan

Tycker man inte att det är roligt att spela fotboll blir man inte bättre... tycker folk ska ge fan i att tycka till om simons bästa... Det är en bra kille å såna klarar sig alltid fint genom livet!

2009-04-03 @ 20:33:35
Postat av: Sven-Göran Eriksson

Haha, ja för fan...Simon är en grym kille och han klarar sig säkert jättefint i LIVET, men nu snackar vi om fotboll, man kanske inte borde göra plogen glad och kommentera saker o ting här inne, men det är väl det bloggar är till för, att tycka till och säga det man har på hjärtat!!

Simon vet med sig om att han är en av Laholms kommun bästa spelare, så jag tror och hoppas att han fullständigt skiter i vad vi "experter" tycker och tänker :D

2009-04-03 @ 21:56:38
Postat av: Fille

exakt,, fotboll spelas för det är kul, känner man inte glädjen gör man helt rätt i att återvända till modersskeppet,LFK har tappat status då blir det så här, ingen som vill/orkar kämpa för en plats, nu kan LTIK ta upp kampen på KHFF och Glommen i söder femman. jag håller på Simon, man kan ta steget från femman till eliten oxå.Finns många bra exempel på det.

Tippar oxå att KIK kan hota i bakvattnet i femman.

Mitt tips:

1.aKHFF

2.a Glommen

3.a KIK

4.a LTIK

2009-04-03 @ 22:52:38
Postat av: Nille

Intressant tips Fille. LTIK blir väl bättre än KIK nu? Var e RGIF? De har ju gjort mos av de mesta i träningsmatcherna 19-5 i målskillnad på de senaste tre...

2009-04-03 @ 23:05:12
Postat av: Däckidee

Då får väl dem se till att ta upp LTIK en division till att börja med, och sen är det på samma våglängd som lfk för upp lär ju dem inte gå i år som jag har fattat det kanske inte ner heller för den delen men men då skiljer enbart en div..Personligen känner jag att ltik är ett av ja, eller nä det roligaste och skönaste laget jag har lirat med och hade gärna lirat där igen om jag hade fått/får chansen.Fotboll handlar som sagt inte alltid om att bli så bra som möjligt för allt och alla, ytterst få har chansen att ens kunna försörja sig på halvtid, då är det bättre och skönare att kunna ha tid för annat och lyssna på sitt hjärta i valet av klubb.Har själv varit i liknande situationer, men har hellre valt att följa mitt hjärta och välja gemenskapen, visst man kommer in i en klubb med tiden, men man märker ganska omgående vad för slaggs gäng det är och om det är värt att satsa på det eller inte...Står helt klart bakom Simons val vilket jag vet att "alla" gör men om de nu finns de som inte gör det, så är det väl för att de är avundsjuka och irriterade på att en kille som får en bra chans "inte" tar den, men det går fler tåg och det dyker säkert upp desto bättre erbjudanden än ett mittenlag i div 3 om man bara vill!Våga det är strongt!

2009-04-03 @ 23:18:19
Postat av: Anonym

/Anders Kallin # 4

2009-04-03 @ 23:29:55
Postat av: Fille

Nille! RGIF, ja visst säkert med i början ,men skador kommer o truppen tål inte det, tr matcher är en sak tävl.match något helt helt annat, målvaktssidan? tyvärr minus, LTIK väsnas inte just nu, men tror med "uppflyttningen" att positiva vibbar lyfter mer än nedåt gående trender. MVH

2009-04-03 @ 23:46:29
Postat av: Olofsson

fått/får chansen Däckan? vi har väl inte sagt att du inte får komma :P se till o skaffa ett jobb här nere istället för att hålla på att skicka terror sms till allt o alla :) så ska vi se om vi inte kan ta upp kampen med LFK på riktigt! glömde gratulera LFK för det fina nyförvärvet Ronny Sabo bra jobbat! har faktiskt tränat med Ronny i tre år i skolan och det är en riktigt bra spelare med många kvaliteer! ska bli kul att se.

2009-04-04 @ 09:39:14
Postat av: Anonym

Hellsten du måste använda CYKELHJÄLM,när du vinglar dig fram på gatorna i Laholm!!

2009-04-04 @ 13:50:50
Postat av: hyddan

"han klarar sig säkert jättefint i LIVET, men nu snackar vi om fotboll," hehe hur lägger du dina prioriteringar?

2009-04-04 @ 15:48:39
Postat av: Sven-Göran Eriksson

hyddan...den här bloggen handlar om fotboll, och vi snackade om hur han skulle klara sig i sin fotbollskarriär...det finns andra siter där man kan diskutera prioriteringar och hur man klarar sig i livet, men den här siten handlar om fotboll!!2009-04-05 @ 16:57:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0