GIF/VIF, viktigt att Wernersson stannar

Genevad/Veinge IF spelar precis som förra säsongen även i år i div. fem. Efter många år i div. sex lyckades Ulf Wernersson få ihop den splittrade truppen till ett lag som lyckades ta steget upp till femman 2006. Det har funnits jättepotential i föreningen i många år, det har alltid funnits gott om talanger och skickliga fotbollsspelare i truppen, men man har ändå aldrig riktigt räckt till tidigare. Detta berodde till stor del på att GIF/VIF-lirarna i många fall inte var särskilt hemkära. Flera utav spelarna försvann under långa perioder till ställen som Thailand, Norge och Åre.


När Wernersson tog över som tränare började det dock hända saker och redan under sin andra säsong som tränare lyckades han föra upp sin moderförening en division, äntligen visade GIF/VIF sin fulla potential och man spelade stundtals ut de flesta av sina motståndare i sexan -06. Säsongen som gick var hygglig, man föll dock tillbaka rejält i serien mot slutet av säsongen, men man klarade sig ändå kvar då inget lag riskerade att trilla ur efter serieomläggningen.


Efter tre säsonger som tränare för de grönröda hade Wernersson tänkt dra sig tillbaka, med tillökning i familjen och eget företag så räckte tiden inte riktigt till. Ledningen i GIF/VIF började söka med ljus och lykta efter en ny tränare, men det var lättare sagt än gjort. Bl.a. ryktas HBK-ungdomstränaren Hans Schibli, gamle storspelaren Jonas Axeldahl och rutinerade tränaren Mats Altemyr ha tackat nej. Lösningen blev sent omsider att Wernersson blev kvar i föreningen.


Jätteviktigt naturligtvis, Wernersson är en av de mest respekterade och omtyckta tränarna i kommunen. När han meddelade att han skulle sluta ryktades det om spelarflykt. Magnus Ekman och Mikael Johansson aviserade att de tänkte sluta, nu tror jag att båda blir kvar i föreningen, sedan i hur stor mån får vi se. Dessutom ryktades stortalangen Markus Kjellsson vara på g till Ränneslöv och ryggraden med Björn Olsson och Johan Svensson sades söka sig till klubbar i Halmstadområdet. Nu tror jag att samtliga blir kvar, så mycket betyder det nog att Wernersson blir kvar.


I framtiden har man en potentiell stortränare i spelartruppen i form av Kim Gustavsson. Han leder just nu VGLTs bästa årgång genom tiderna (pojkar födda -94) till stora framgångar. Kim är en oerhört uppskattad och kunnig tränare, när Wernersson slutar och ungdomarna i VGLT är redo att slussas upp i GIF/VIFs och LTIKs seniortrupper så kan kanske Kim vara ett alternativ som tränare. (Vill ni läsa mer om VGLTs bästa lag genom tiderna så gå in på deras fina blogg: http://www.vglt.blogg.se/.)


Nyförvärv får Robin Hansen betecknas som, han återvände till moderföreningen i höstas efter att han gett spel i Markaryd en chans. Robin var dock skadad den största delen av tiden i div. tre klubben, dessutom var konkurrensen mördande på Markaryds mittfält, laget tog sig förövrigt upp i div. två. Robin är ett bra nyförvärv som säkert kommer att gå rakt in i laget. Året då GIF/VIF tog sig upp i femman var Robin den kanske allra bästa spelaren, han blev nominerad till årets roligaste fotbollsspelare samma år på den Halländska fotbollsgalan, priset gick dock till en annan skojfrisk lirare. I övrigt har jag inte hört någonting om vare sig nyförvärv eller spelarförluster. Men GIF/VIF har ett lag som ska klara sig bra i div. fem ändå. Hoppas bara att tränare Wernersson kan få målvakten "Ekan" att stå ett år till, att ha en av div. fems bästa målvakter betyder naturligtvis oerhört mycket.


Det finns som jag tidigare skrivit gott om skickliga fotbollsspelare i truppen. Förutom nämnda Ekan, har man ett riktigt stabilt mittbackspar i Johan Svensson och Kalle Weeks, även framåt har Wernersson en hel del trevliga lirare att jobba med, förutom nämnda "Micke" och Robin också Björn Olsson, Timmy Johansson och Markus Kjellsson samt en rad andra spelare, såsom Fredrik Ljungberg, Petter Svensson, Robin Möller, Dennis Andreasson, Mattias Bengtsson, Kim Gustavsson, Daniel Eliasson, Atte Kohonen, Andreas Hansen, Andreas Eliasson, Ola Andersson, Alexander Johansson, Alexander Nilsson, Linus Hägerström, Edwin Fagerholm och Henrik Vångendahl.


GIF/VIF är säkert ett div. fem lag även efter nästa säsong då serien kommer att försvagas något. Det ska bli trevligt med derbyna mot SBK, många klassiska matcher har spelats lagen emellan, i de här mötena läggs inga fingrar emellan, det vill jag lova.


Lycka till GIF/VIF! / P


Kommentarer
Postat av: Conny

"Skojfrisk lirare" är också ett passande epitet på Edwin Fagerholm och Daniel Eliasson när de är på planen. Samt Henrik Vångendahl, när han inte är på planen.

2008-01-11 @ 22:43:54
Postat av: Conny

Heja Vif/Gif!

2008-01-14 @ 19:09:48
Postat av: supportern

E de sant att Ola Carlsson,gör comeback?

2008-01-31 @ 15:08:59
Postat av: Nebo Kungen

Trist att Robin H kanske försvinner,men hoppas att Micke J och Jensa A. kommer igång!Ska sen Göken dra på sig kängorna,ja då vete f.n om inte Vif/Gif blir farliga.Lycka till !!

2008-02-02 @ 19:42:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0