BK Walldia, egna talanger & "Packis" polare

BKW vann under ledning av Zoltan Illies och Patrik "Packi" Åkesson div. sju förra säsongen. Med en bra mix av egna talanger och några mer rutinerade spelare var man väldigt svårstoppade i sjuan. Sexan kommer naturligtvis bli en tuffare serie än sjuan, men talangerna är ett år äldre och de rutinerade spelarna ser ut att köra på ett år till. Dessutom har tränare Packi säkert ett par ess i rockarmen som han kommer att plocka fram. Trots att "silly season" - månaden är över (15 nov. - 15 dec.) verkar BKW inte ha värvat klart. Hittar offensivglade Illies och Packi en bra mix mellan rutinerat och talangfullt kan sexan bli en lika fin framgångssaga för det blåvita laget som sjuan var.

Bästa spelaren under förra säsongen, dessutom bästa mittfältare överhuvudtaget i de lägre serierna, med en färsk HPs lilla dribblern på bokhyllan var Johan Green. Han går tillbaka till moderklubben LFK för att försöka ta plats i division två laget. En jättetung förlust naturligtvis, då Johan var navet i laget förra säsongen (se Plogens Laholmslag). Tillsammans med Johan var det tre gamla LTIKare som stod för de flesta av målen och assisten under säsongen. Två av dessa tre är tveksamma till en fortsättning, de är förutom Packi, som naturligtvis fortsätter som tränare för laget, Daniel "Eken" Eriksson (se Plogens Laholmslag) och Packis yngre bror, Henrik "Hinken" Åkesson. Tappar man även dessa två är det klart jobbigt. Men känner jag dem rätt så finns de säkert med när det drar igång i alla fall, åtminstone en utav de två.

I övrigt ser man ut att få behålla laget ganska intakt sedan förra året, dessutom fortsätter två spelare som fanns i truppen redan under förra säsongen men som inte kunde vara med pga skador i Elvis Begic och Linus Karlsson. Två stycken välkända profiler i kommunen, får de bara vara friska och något tränade så håller båda de här lirarna i varje fall div. tre klass. Men blir de friska och om de blir det, kommer de att hålla? Det är hur som helst två st. jokrar som aldrig är fel att ha i bakfickan.

Klara spelare för klubben är följande:

Lars Palmgren, 37 år, mittfältare från Ödåkra

Shpetim Hajrullahi, 15 år, forward från LFK p15

Daniel Nylander, 17 år, mittfältare från RGIF B. Talangfull mittfältare som var mycket duktig i RGIFs klass ett lag förra säsongen. Väldigt snabb, en utav Sveriges snabbaste i sin ålder på 800 meter.

Jack Ekenberg, 17 år, forward från RGIF B. Liten, tuff och väldigt kvick lirare som liksom Daniel har varit mycket duktig i klass ett laget.

Magnus Hallonlöf, 31 år, uppehåll, senast Ängelholms FF. Målvakten med div. ett matcher på cvt hade förra säsongen ett uppehåll i karriären, han höll dock igång med träning i Trönninge IF. Tidigare klubbar är bl.a. Skottorps IF och BK Astrio.

Dessutom ryktas det att Andreas Thedeby är på g till klubben då han inte känner sig motiverad att göra de långa resorna som RGIFs A-lag kommer att göra under säsongen. Lämnar "TD" Ränneslöv blir säkert BKW hans nya klubbadress då han är väldigt god vän med både Packi och Hinken. Ytterligare en spelare från RGIF kan vara på ingång då Sonny Nilsson sägs vilja lämna det grönsvarta laget. Kommer han då och spelar med svågern Linus Karlsson i BKW? Ja, det återstår att se det. Det hade naturligtvis varit två prima nyförvärv (se Plogens Laholmslag). Förutom de här två har man ytterligare ett par spelare till med meriter från högre sammanhang på väg in i truppen.

Lämnar laget gör, förutom Green, följande spelare:

Andreas Malmström, Alets IK

Anton Benson, Ysby BK

Robin Hansson, LFK J

Olle Larsson, LFK J

BKWs duktiga ytterback/yttermittfältare Daniel Nilsson har tränat med Skogaby och sina kamrater där, men han ska inom kort bestämma om han stannar kvar eller ej.

Förutom nyförvärven finns en rad duktiga bollspelare, där följande står för rutinen: Jonas Nilsson, Niklas Vepsä, Magnus Johnsson, Stefan Palmqvist, Shefshet Shabani, Andreas Persson och Martin Wennström. Och där följande står för talangen: Simon Walldén, Robert Andersson, Patrik Rasmussen, Marcus Pettersson (LFKs legendariske libero Kenneth Petterssons son) och Manfred Walldén (utav tränare Illies utsedd till kommunens nästa storspelare).

Hittar som sagt tränarparet en bra mix mellan de egna talangerna och Packis polare så kommer BKW med största säkerhet att hamna på en framskjuten placering i tabellen. Det är jag ganska säker på, för så bra kommer laget bli. Jag kommer förhoppningsvis inom kort att uppdatera detta inlägg med fler nyförvärv till klubben, då Packi lovat mej att jag före LT ska få reda på de nya spelarnas namn så fort allt är klart. Så vill ni hålla er uppdaterade på vad som händer kring BKW rekommenderar jag att ni antingen kikar in här på bloggen med jämna mellanrum eller går in på  www.laget.se/bkw (som HP skrev: lagets eminenta hemsida).

Till sist vill jag skriva att jag inte ser fram emot att möta Packi nästa säsong, jag hade helst sett att han var i mitt eget lag. Dels för att jag tycker väldigt bra om honom som person, men framförallt för att han är väldigt jobbig att möta som spelare. Jag ser däremot fram emot den dagen då sonen Sam är tillräckligt gammal för att börja spela boll, då kommer Packi nämligen återvända till LTIK som tränare för sonens lag och då kommer våra vägar åter att korsas.
 
Johan Larsson och Joakim Gunnarsson, letar ni efter en värvningsansvarig till LFK? Hör med Packi!

Återkommer som sagt inom kort med mer BKW. / P

Kommentarer
Postat av: Conny

Kan de inte fylla luckorna efter Gren, Eken och Hinken eller övertala någon av dem att fortsätta är det nog kört. Poängligan på deras egen hemsida talar ju siit tydliga språk. Vad deras talangfulla ungdomar uppnått där är inte imponerande för att vara div.7 och klass 4spel i ett ganska överlägset lag mot ,ofta, bedrövligt motstånd.

2008-01-02 @ 18:50:50
Postat av: Packi

Rolig läsning. Får se vad som stämmer och inte stämmer när vi drar igång.
Conny! Alla kan inte göra mål!

2008-01-02 @ 20:11:55
Postat av: Äldre Walldén

Kul att läsa om laget och samtidigt vill jag passa på att berömma att du lägger ner jobb på den här sidan! Att döma av kommentarerna är Packi fortfarande lika härligt optimistisk och det känns som att Walldia har blivit ett uppskattat lag igen. Spännande att läsa också är att denna Conny dissar ungdomarna i Bk Walldia. Att ha ett B-lag med medelålder 18 och lyckas komma 3:a i klass 4 tycker jag är starkt. Jag tror själv att lillebror Manfred kommer att gå från klarhet till klarhet nästa år. Patrik Rasmussen borde vara bubblare i årets lag då hans insatser som mittback har varit fullständigt lysande. När vi även lyckas värva Ränneslövs 2 mest talangfulla spelare (Om man inte räknar bröderna Johnsson varav Fredrik går till Lfk och Kalle spelat i HBk ett par säsonger) så får det framtiden att se mycket bra ut. Serien är stenhård och det kommer inte räcka med ungdomlig talang men lagen i botten av förra årets div.6 hade nog inte haft så lätt i div.7 som dem vill ge sken av.
Väl mött
Simon

2008-01-03 @ 05:57:31
Postat av: Anonym

Mycket härlig läsning om dina värvningar packi,innebär detta att jag inte behöver vänta på fler samtal från dig? Lycka till hälsn.ekan

2008-01-13 @ 12:05:12
Postat av: Packi

Haha Ekan, ja nu e det lugnt.
Du var sugen?

2008-01-13 @ 19:12:35
Postat av: Peter

Ska bli kul att se Johan "Jojje" Gustavsson i dom lägre serierna! Lycka till i LTIK

2008-01-17 @ 18:38:43
Postat av: 2007

Hej. Ja tror att walldia kommer att gå obesegrat genom div 6 iår..Hört något om att de ska vara några riktigt bra nyförvärv på g och med en bra mix meed egna talanger kan de gå riktigt bra.. Ska bli intressant o se dem.. Vi ses nog på wallevi ngn gång under året.. tror också kornhult kommer floppa rejält.. Ha de

2008-02-04 @ 17:36:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0