Knäreds IK, yngsta gänget i kommunen

KIK började fjolårssäsongen väldigt trevande, man tog inte många poäng under våren. Efterhand kom det unga gänget dock igång och man spelade till sig en fin sjundeplacereing i tabellen. Den skickliga tränaren Ulf-Göran Bengtsson var mannen som ledde laget till den fina tabellplaceringen. Imponerande naturligtvis med tanke på truppens unga medelålder, de allra flesta spelarna är i tjugoårsåldern, bara två spelare i A-truppen är äldre än 23, Johan Jönsson, 25 och målvakten Mikael Holvigsson, 30.


Efter säsongen aviserade tränare Bengtsson att han skulle sluta, KIK var dock kvicka att rekrytera honom som ordförande i fotbollssektionen istället. Bengtsson hade säkert ett finger med i spelet i val av ny tränare, som blev LTIKs före detta coach Jonas Klippfors. Bengtsson och Klippfors känner varandra väl då den förre tränade den senare under en period i LTIK. I Klippfors har KIK fått en engagerad tränare som håller ordning och reda, har trevliga träningar och som sätter sammanhållningen i laget främst. Med Klippfors läromästare Bengtsson i bakgrunden kan det bli riktigt lyckat.


Två av lagets allra bästa spelare: backen Mattias Ragnarsson och forwarden Jonathan Pettersson tränade sent i höstas med div. tre laget Hinneryd, som hade visat intresse för de bägge talangerna ifrån grannbyn. Båda två bestämde sig dock för att stanna i den gulsvarta föreningen. Väldigt viktigt naturligtvis då de tillsammans med Kalle Svensson är ryggraden i laget. I och med att de båda spelarna bestämde sig för att bli kvar så verkar det som att alla de andra lirarna i föreningen stannar också. Hade de försvunnit så hade risken för spelarflykt säkert varit stor.


Inför årets säsong kan laget bli ännu yngre då man har ett gäng 16-åringar som kommer upp i seniortruppen. Följande spelare är med och konkurrerar om en A-lagsplats i KIK: Adam Jönsson, Kalle Svensson, Markus Åkesson, Johan Jönsson, David Silvandersson, Christoffer Olsson, Joel Åkesson, Simon Silvandersson, Jonathan Pettersson, William Sandberg, Oscar Tagesson, Dan Karlsson, Mattias Ragnarsson, Mikael Holvigsson, Pelle Svensson och Simon Andersson.


Trots att laget är väldigt ungt, finns det mycket talang och kunnande, man kommer garanterat att ge närmsta grannen och seriefavoriten KHFF väldigt tufft motstånd i mötena lagen emellan. KIK kommer med största säkerhet hamna på en ganska framskjuten placering i tabellen.


Ha det bra! / P


Kommentarer
Postat av: Pidge

Men Lill-Börje då?

2008-01-10 @ 02:04:24
Postat av: Conny

"Holken" står för talangen. Övriga för kunnandet.

2008-01-10 @ 13:51:35
Postat av: Rulle

Var har den lovande talangen Hinnerydan tagit vägen?

2008-02-02 @ 19:45:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0