RGIF, kommunens näst bästa lag

Som enda lag i fyran från kommunen, är Ränneslövs GIF näst bästa förening efter LFK. Förra säsongen inleddes lite trevande, efterhand fick man dock ordning på spelet och man var i slutet av säsongen framme och nosade på en kvalplats till elitfyran Anledningen till att det gick lite si sådär i början av säsongen var att man nästan aldrig kunde spela med samma startelva från match till match, skador och sjukdomar störde mycket. Hade man fått kontinuitet i laget från start hade man säkert kunnat varit med och slagits i den absoluta toppen av tabellen med Rinia.


Ett ännu tuffare år väntar det grönvita laget denna säsong, då fyran ser väldigt svår ut med många bra lag och mycket långa resor. Man kommer att få mäta krafterna mot lag som t.ex: Alet, Ginsten, Hyltebruk, Kvibille, Lidhult, Hyltebruk, Ullared, Åsa och Unnaryd. Inspirerande naturligtvis att möta lag som dessa, men som sagt dessutom väldigt tufft.


Men man får inte glömma att RGIF också är ett väldigt bra lag, det vimlar av spelare med stort fotbollskunnande i truppen. Men jag känner inte till något nyförvärv till RGIF. GIF/VIF-talangen Markus Kjellsson tränade med klubben och ryktades vara klar. Men det ser inte ut som att det är så och nu när Ulf Wernersson bestämt sig för att stanna i GIF/VIF blir säkert Markus också kvar i föreningen.


Det finns en del hål att fylla i truppen då några spelare har lämnat. Det är dessutom inte klart vem som kommer att dela tränarsysslan med Tony Andersson. Mats Johnsson hoppade som bekant av efter förra säsongen pga. tidsbrist.


Förutom Mats har följande spelare försvunnit:


Fredrik Johnsson, LFK (se LFK tappar, men förstärker också)


Daniel Nylander, BKW (se BKW, egna talanger och Packis polare)


Jack Ekenberg, BKW (se ovan)


Dessutom ryktas duktiga mittbacken Sonny Nilsson vara på väg bort från klubben, även mittfältsmotorn och lagkaptenen Andreas Thedeby sägs vara tveksam till en fortsättning, framförallt pga. de långa resorna som A-laget kommer få göra under säsongen. Värst av allt är dock kanske att målvaktstalangen, som tog över som förstamålvakt sedan Jacob Olovsson försvunnit till annan ort pga. jobb, Christoffer Thune också ryktas vara på väg från de grönvita. Luckorna efter Sonny och "TD" blir klart tuffa att fylla, men det finns många andra duktiga lirare som kan komma in på de positionerna istället, om de nu överhuvudtaget lämnar Men vem ska stå om inte Thune gör det? Mikael Bjerke? Visst är Bjerke fortfarande en duktig målvakt, men håller han för spel i div. fyra? Bra målvakter växer inte direkt på träd.


Målvakts och tränarfrågan måste lösas och truppen kanske behöver förstärkas med något namn, sedan kan RGIF mycket väl klara sig bra i den tuffa nya div fyra. Här vimlar som sagt av duktiga lirare i klubben: Anders Nilsson, Mats Lindström, Jens Strömberg, Erik Lindström, Daniel Hellsten, Andreas Randevik, Daniel Paulisson, Oscar Nilsson, Henrik Ohlsson, Johan Nilsson, Stefan Rådlund, Johan Bergman, Andreas Persson, Patrik Strömberg, Fredrik Nilsson, Anders Gustavsson, Pierre Nilsson, Henrik Ragnarsson, Magnus Andersson, Mattias Rolfsson, Stefan Berg, Jacek Miller och Hans Bengtsson samt (allright Conna, men det var faktiskt ett medvetet utelämnande, se kommentarer) Robert Nordström. Den här bredden har inget annat lag i kommunen, undantaget LFK.


Hoppas att luckorna som behöver täppas till verkligen täpps till. Kommunen behöver minst ett lag i div. fyra.


Lycka till Ränneslöv! / P


Kommentarer
Postat av: Conny

Eftersom du ändå räknar upp alla namn du kan komma på är det ju direkt olämpligt att utelämna Robert Nordström.

2008-01-06 @ 16:40:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0