OK landslaget, inte mer

Söndagens LTIK-träning var betydligt tuffare än torsdagens. Fem km:s löpning på tid ute på hökafältet i Mellby, sedan raka vägen till Skottorps inomhushall för passningsövningar, teknik, styrka och spel. Totalt ett träningspass på två och en halv timme. Det var många som var rejält möra efter den genomköraren. Lite mindre folk än i torsdags, 20 man fanns på plats.

Måste ju knyta ihop säcken med landlagets januariturné. Helhetsintrycket efter den släta insatsen mot USA får bli ok, inte mer. Tycker ändå att det var trevligt att Sverige vann över Costa Rica och stundtals spelade riktigt bra, USA var dock snäppet för bra och Sverige hade aldrig riktigt någon chans. Tycker ändå att denna turné får ses som mer lyckad än den vid samma tidpunkt förra året. Man fick en del svar!

Anders Svensson ska tydligen ha varit i en klass för sig på träningspassen och lika solklar tvåa som Anders är etta ska Niklas Alexandersson ha varit. Kanske inte så konstigt, de är ju de två mest rutinerade spelarna i truppen. Jag är inte särskilt förvånad, för mig är båda givna i EM-truppen. Jag har aldrig förstått mig på kritikerna mot Anders och Alex.

I övrigt är det nog bara Shaaban som är given i EM-truppen utav spelarna som var på plats i USA. Ytterbackarna Stoor och Safari har imponerat storligen på mig, båda får dock förmodligen vänta till efter EM på sin "riktiga" landslagsdebut då det finns andra givna alternativ som går före.

Bjärsmyr var inte alls lika bra mot USA som mot Costa Rica, men han har ändå förstärkt sina aktier på en framtida landslagsplats. Lika så HBKs Peter Larsson, som var en av få som verkligen stod upp mot USA, efter Anders och Alex så har Larsson dessutom varit en av dem som imponerat allra mest på träning. Även Samuel Holmén har förstärkt sina möjligheter att komma med i landslaget också i framtiden.

Lustig och Elm var de två spelare som hade minst att göra i en trupp som denna. Båda två har framtiden för sig, men är nu alldeles för tunna, t.o.m. för en januariturné. Lustig var hyfsad framåt mot USA, men brast väldigt i defensiven. Mest synd om under denna turné har det varit om den högerfotade mittbacken Rönningberg som fick spela vänsterback i båda matcherna. Hur tänkte Lagerbäck här?

De som med eftertryck visade att de gjort sitt i landslaget från och med nu är Rade Prica, Andreas Johansson och Daniel Andersson. De tre gamlingarna har visat absolut nada under turnén, det måste bli slut på daltandet från förbundskaptenerna med de här tre spelarna. Det finns hur många andra fräscha alternativ som helst att ta in istället. Det var skrämmande att se hur dåligt D. Andersson hängde med i USAs tempo. Minns även vilket rundningsmärke på mitten han var mot Spanien. UT!

Jag vet att mycket kan hända fram till sommaren. Men här är min EM-trupp just nu:

-Isaksson, given
-Shaaban, given
-Johan Dahlin, FC Lyn, tredjemålvakten är bara med för att se och lära, ta med -86:an och U21 keepern Dahlin istället för den med Isak jämngamle Wiland.

-Mellberg, given
-Hansson, given
-Majstorovic, ingen personlig favorit, ruskigt dålig mot Lettland i sista EM-kvalmatchen, är nog ändå given trea, vi får se vad som händer fram till sommaren.
-Granqvist, spelar från start i Wigan igen, född -85, har alltså framtiden för sig, som fjärde mittback har han ändå väldigt små möjligheter att få spela. Larsson och Bjärsmyr är tänkbara alternativ, liksom min favorit Jon Jönsson, om han nu blir frisk någon gång, även Jonas Ohlsson är en het kandidat, om han lär sig att tygla sitt temperament.

-Edman, given
-M. Nilsson, given
-M. Concha, Bochum, gjorde det bra när han fick spela istället för Nisse, ganska given tvåa trots att Stoor är väldigt spännande och kan komma att ge honom en match om platsen som alternativ två till höger i backlinjen.

-N. Alexandersson, ganska given, gör aldrig en dålig match, landslagets bästa inläggsspelare, kan användas som ytterback, yttermittfältare och även som defensiv innermittfältare, därför tar jag inte med en andra ren vänsterback, trots att både Safari och Oskar Wendt är hyperintressanta.

-Linderoth, given, hoppas verkligen att han blir ordentligt frisk, en utav de allra viktigaste spelarna.
-A. Svensson, given
-Källström, given
-Ljungberg, given
-Bakircioglü, ganska given, gör det bra i Ajax
-Wilhelmsson, ganska given, har svårt i Bolton men behövs i landslaget.
-S. Larsson, ska vara given, är man en viktig spelare i ett PL-lag så måste man vara given i en svensk landslagstrupp.

-Ibrahimovic, given
-Elmander, given
-Allbäck, given
-Rosenberg, ingen personlig favorit längre, han var grym i HBK, sedan dess har det varit mycket upp och ner, ändå ganska given
-M. Berg, Gronigen, måste med! En utav de mest spännande spelarna vi har, gör mål på allt var han än kommer. 

Detta ger följande startelva enligt Lagerbäcks modell:

Shaaban, så länge Isak inte spelar är Shaaban etta, annars är det väldigt jämnt emellan de båda. Precis som Hedman har ingen av dem gjort någon riktigt dålig landskamp, det känns tryggt.

M.Nilsson, Concha har varit nära och Stoor är spännande, men så länge som Nisse spelar som han gör finns ingen anledning att ta bort honom, landslagets mest funktionella spelare (jag bara älskar den beskrivningen), gör aldrig bort sig.

Mellberg, kommentar överflödig, den enda backen vi har på yttersta toppnivå.

P. Hansson, har växt mycket de två senaste säsongerna, han har tilldelats priset som bäste svenske back på fotbollsgalan två år i rad nu, finns han inte med i elvan så saknar man honom, härlig skottblockare.

Edman, känns inte som att detta valet behöver så mycket motiveringar, kan han inte vara med i någon av matcherna i EM så kan både Alex och Nisse ersätta på ett bra sätt. Wendt och Safari får vänta till efter EM.

S. Larsson, väldigt spännande spelare som gör det bra i Birmingham, Kennedy vill så klart ha den här platsen, precis som Chippen, men just nu är Seb etta.

Linderoth, kommentar egentligen överflödig, jätteviktig spelare, bra både offensivt och defensivt, känsliga fötter, bra spelförståelse, bra passningsspelare och enorm arbetskapacitet.

A. Svensson, för mig är det även här egentligen kommentar överflödig. Källström spelar i ett utav de bättre lagen i Europa, medan Anders lirar i Allsvenskan. Trots detta är Anders den som presterat överlägset bäst i landslaget av de båda. Folk säger att Kim inte får chansen, han har fått chansen men han vägrar att ta den, hur många chanser ska man få? Det är ändå landslaget vi snackar om och där har Anders presterat bättre än Kim, så är det!

Ljungberg, kommentar överflödig

Ibrahimovic, kommentar överflödig

Elmander, kommentar överflödig 

Som skrivet är det långt till sommaren och till EM, mycket kan hända. Alexander Farnerud och Rasmus Lindgren är två unga, spännande spelare som kan bli aktuella. Men så här ska det för tillfället se ut enligt mig.

Det här med landslaget är bara en parentes i mitt bloggande som jag gör på allmän begäran, fokus kommer naturligtvis även i fortsättningen att ligga på lokalfotbboll. Det är dock lite tunt med det lokala för tillfället, även om jag har lite på g. Jag kommer med största säkerhet att inom kort även ta ut en PL-elva på allmän begäran, då ungefär halva serien är spelad nu.

Ha det bra så länge! / P 


Kommentarer
Postat av: Mr. G

Ser bra ut mr. P, men sparka Chippen åt h-e, kan inte med den jävlen och ser inte några kvalitéer i honom längre. Vad har han gjort, en eller två bra landskamper? Det håller inte.
Och du som är smeknamns-virtuos borde veta att Sebastian Larsson kallas "Bissen" och inte "Seb" som du skrev.

/G

2008-01-22 @ 10:00:13
Postat av: Mr. H

Saknar egentligen bara en spelare. VARFÖR ÄR INTE PER ZETTERBERG MED I LANDSLAGET?

2008-01-25 @ 17:31:15
Postat av: Ekan

Bäste Plogen.Jag "såg" dig och Håkan springa på hökan,jag promenerade ju nästan förbi er.
Keep up the good work!

2008-01-25 @ 18:48:24
Postat av: Hellstone

Sluta snacka börja spela ...säg de till alla människor som e fotbolls intresserade.

2008-01-27 @ 14:31:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0