Ysby BK, generationsväxling

Alla lag måste förr eller senare ta ett lite sämre år och göra en generationsväxling, i år är Ysby BK det lag som verkar drabbas hårdast av detta fenomen. Efter några säsonger med ett riktigt starkt lag så verkar det nu som att flera av de rutinerade och duktiga spelarna lägger av. Spelare som Stojan Janos, Henrik Karlsson, Lars Nordström, Per Throneé, Patrik Philipsson, Richard Frankland och Andreas Håkansson har under några säsonger varit ryggraden i YBKs A-lag. Det finns i nuläget frågetecken bakom alla dessa namn angående en fortsättning. Jag tror knappast att någon i gänget kommer att spela för något annat lag nästa säsong, så de kommer säkert att stå till förfogande vid behov. Nye tränaren Magnus Bergman kan kanske lyckas övertala någon av spelarna att fortsätta, det skulle vara viktigt för laget.


Hamnar YBK i femman lär de få det mycket tufft, hamnar de däremot i sexan så har de en hyfsad chans att i varje fall nå övre halvan. Det är i dagsläget inte klart vilken serie som det gulsvarta laget kommer att spela i nästa säsong. De har själva bett om att få bli nedflyttade från femman till sexan och ärendet behandlas just nu av Hallands fotbollsförbund.


Förutom spelarna ovan lämnar dessutom följande spelare klubben:


Peter Åberg, KHFF (se Plogens Laholmslag och KHFF satsar)


Marcus Theander, KHFF (se ovan)


Henrik Nilsson, LFK (se Plogens Laholmslag och LFK tappar...)


Robert Andersson, flyttar hem till Växjö

Daniel Martinsson, flyttar till Linköping

Tunga förluster detta med, spelande tränaren Åberg var lagets bästa målskytt med sina 16 mål och Theander och Nilsson hade verkligen blivit stöttespelare i laget om de stannat kvar. På pluskontot förutom spelande tränaren Magnus Bergman, som förövrigt blir en tillgång om kroppen håller, finns bara en spelare mig veterligen och det är Anton Benson från WBK, han kommer säkert att vara med och konkurrera om en plats i startelvan. Men det hade behövts ett par spelare till. Jag vet inte om det kommer några spelare underifrån som kan komma upp och förstärka A-truppen.


Tränare Bergman börjar bli till åren och kroppen säger säkert ifrån både här och där. Men kan han vara med och spela så kommer det att betyda mycket för laget som blir väldigt orutinerat. Under förra säsongen kom han in och förstärkte SBK på hösten och med Bergman i laget fick de en helt annan tyngd i anfallen. Den gänglige forwarden kunde ta emot och hålla i bollen på ett så bra sätt att laget kunde flytta upp och på så sätt gjorde man anfallen längre och man skapade också fler målchanser. Bergman använder små medel i sitt spel och har en väldigt elegant stil, han väggar gärna med en spelare i offensivt straffområde för att skapa målchans åt sig själv eller också friställer han en framåtrusande medspelare genom att fint vricka bollen i djupled.


Spelarna som finns kvar i A-truppen efter alla avhopp är följande: Niklas Nilsson, Patrik Dahlgren, Anton Svensson, Johan Stråhle, Mikael Dahlgren, Robin Einarsson, Thomas Filipsson, Victor Svensson, Johannes Jansson och Martin Månsson.


Finns det spelare i andra föreningar som känner att de vill spela A-lagsfotboll, men som samtidigt känner att de kanske inte kommer att platsa i sin nuvarande klubbs representationslag, ska man kanske fundera på den välskötta föreningen YBK.


På återseende! / P


Kommentarer
Postat av: Åberg

Robban å Danne kan du ta bort...
Robban tog jag med mej dit, han har flyttat hem till Växjö. Danne har flyttat till Linköping. Stråhle till G/V??

2008-01-08 @ 16:41:44
Postat av: Johan tageson

Johan tageson nyförvärv nu!

2008-01-12 @ 00:41:01
Postat av: KnutKorn

Jag tror inte att Conny kommer att spela en säsong till men ett par matcher blir det nog som alltid

2008-01-14 @ 08:44:06
Postat av: mr YBK

Den gammla storspelaren Peter Ottosson gör comeback i den gul svarta tröjan i år:)

2008-02-28 @ 09:54:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0