Skottorps IF, med far & son vid rodret

SIF förstärkte truppen med många profiler inför förra säsongen, man inledde också serien på ett imponerande sätt och jag var helt övertygad om att laget skulle ta en utav direktplatserna till div. fem. Men till hösten hände något och laget började sladda i tabellen och klubben lyckades inte uppnå målet att ta div. fem platsen.


Till nästa säsong finns två nya tränare i föreningen i far och son Per-Åke och David Eriksson, David blir också ett fint tillskott till moderklubben som spelare, med en bakgrund i både HBK U och LFKs div. två lag. David är ett energiknippe till spelare som kan användas både som försvare och mittfältare. (se LFK tappar...) HBK Us tränare Robert Nordström lär ha sagt en gång att en mix mellan Davids inställning, vilja och karaktär samt Mattias Bengtssons teknik och spelförståelse hade varit en allsvensk spelare.


I övrigt ser det ut som att SIF kommer att tappa fler spelare än som kommer till föreningen. Förutom David finns bara Ola Johansson på pluskontot. Ola har haft ett par års uppehåll från fotbollen, men han har hållit igång lite med spel i korpen för Brandkåren. Innan uppehållet spelade Ola i Ränneslöv, även då med rutinerade Per-Åke som tränare. Också Ola blir ett bra nyförvärv som säkert kommer att konkurrera om en utav de offensiva platserna i laget, han är en snabb och tuff spelare med funktionell teknik.


Följande spelare lämnar klubben:


Thomas Karlsson, den före detta spelande tränaren går till Båstads GIF


Nenad Pavlovic, Lidhult


Kim Vester, Hasslövs IS


Mattias Ahlm, KHFF (se KHFF satsar)


Dessutom är Mikael Johansson tveksam till en fortsättning av samma anledning som han en gång lämnade LTIK, nämligen pga arbete i Göteborg. Per-Åke Martinsson är även han ett tveksamt kort då också han funderar på en flytt till Gtb. Det florerar även ett rykte kring Martin Fasth, nämligen att han ska följa Nenad till Lidhult.

Försvinner både "Micke" och "Packe" från laget så kan det behövas en innermittfältare/innerback för att fylla luckorna, då även Thomas och Ahlm spelat centralt under året. I övrigt tycker jag att man har täckning, då både Pontus Johansson och Oskar Moberg är alldeles för bra för att sitta på bänken i ett div. sex lag.


SIF har dock en hyfsad trupp i alla fall och man verkar dessutom ha ett par krokar ute efter nyförvärv, bla. ryktas Våxtorps BoIS duktiga ytterback Oscar Andersson vara på g till klubbben. Men än så länge är förutom David och Ola, följande lirare med och konkurrerar om en plats i representationslaget: Joel Lovén, Pontus Johansson, Erik Nilsson, Oskar Moberg, Petter Johansson, Daniel Mogren, Mats Johansson, Kenneth Einarsson, Lars Johansson, Tobias Dock, Daniel Johansson, Mikael Andersson och Robert Cerwinski.


Kan Per-Åke och David leda laget till en div. fem plats i år? Ja det återstår att se det.


För mer info om SIF kan ni gå in och läsa på klubbens fina hemsida: www.skottorpsif.se  


Ha det fint! / P


Kommentarer
Postat av: Conny

Den stora frågan är om presumtiva skyttekungen Erik "Käxon" Nilsson for fortsätta i en offensiv roll även när det kommer till spel på gräset. Familjen Erikssons taktiska genidrag i Vinterkuppen att ge Nilsson taktpinnen framåt ledde till två friska pytsar och ett förnedrat Kornhult/Hishult.

2008-01-04 @ 15:14:09
Postat av: Dennis

Ja, denna blogg är mumma för oss Laholmare som lever i exil. Perfekt att läsa krönikör Jönsson tillsammans med krönikör Esk varje morgon här uppe vid frukostbordet. Lokalt och nationellt/internationellt perspektiv, perfekt ;-)!

Nu har du nästan fått för mycket ros men LT är väl inte kända för någon stor webbsatsning precis...

2008-01-05 @ 11:19:23
Postat av: Dennis

Ja och så lite förslag:
Lite mer tuffa kommentarer och påhopp men inte om mig, haha! ;-)
Premier league-11:an, när kommer den!? Halva serien har ju gått?
Landslaget! Kommentar, 11:an till EM? Du måste ju åka med på turnén till Costa Rica ;-)
Skandalerna! Dulles rattfylla osv.
HBK! Vad kan vi förvänta oss av nästa säsong
HIF! Äsch, den tar jag tillbaka?

2008-01-05 @ 11:27:54
Postat av: Erik

Du är uppdaterad Plogfan! Kan väl bekräfta att Martin Fasth är på glid till Lidhult för en utlåning nästkommande säsong. Förstår dock inte hur du har kunnat missa att Kalle Arnesson också är aktuell för SIF och han kan bli en riktig "joker" nästkommande säsong... ha de

2008-01-05 @ 12:12:02
Postat av: Hans

Vilken oas man hittade här! Forza Skottorp!

2008-01-10 @ 19:42:36
URL: http://hylliesports,blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0