Resultat fredag

Örnia-KIK 0-9
Målskyttar: Jonathan Pettersson 3, Peter Carlsson 2, Markus Åkesson, Joel Åkesson, Kalle Svensson, självmål.

Under de tio första minuterna var Örnia med på ett bra sätt i matchen och man pressade faktiskt KIK. Efter att Knäred gjort tre snabba mål så gav dock Halmstadlaget upp och det blev uppvisning från KIKs sida. Klippfors ville efter matchen hylla kollektivet, samtliga spelare drar sitt strå till stacken och laget kör på i nittio minuter trots att man avgjort matchen långt tidigare.

Både offensivt och defensivt gjorde KIK det bra och man  visar prov på god moral då man håller nollan trots att man är så överlägsna. I många fall är det lätt att bli lite ofokuserad, alternativt målsugen som spelare i det defensiva arbetet när man är överlägsen, några sådana tendenser visade KIK inte en tillstymmelse till under matchen mot ISÖ. KIK ser väldigt starka ut för tillfället, bäva månde nästa motståndare.

VBoIS-Andersberg 5-1
Målskyttar BoIS: Håkan Pettersson 3, Jonny Ohlsson, Anders Gustavsson
Målskyt AIK: Besnik Syla

Precis som siffrorna visar var BoIS tämligen överlägsna. Man gick snabbt upp i en tvåmålsledning och kostade därefter på sig att missa en straff, då hade det bara gått en kvart av matchen och vid ett mål hade den i princip varit avgjord, men nu missade som sagt BoIS den där straffen. AIK tände på missen och åt sig in i matchen, man kunde också reducera till 1-2 genom Besnik Syla, som mycket vackert satte dit bollen bakom BoIS-målvakten.

Andra halvlek blev en uppvisning från BoIS sida och man bjöd stundtals på mycket fin fotboll. Håkan Petterssons 3-1 var väldigt vackert, ett fint skott som letade sig förbi den något tafatte AIK-keepern. Man radade upp chanser sedan AIK givit upp (?) eller gått på tok för mycket på offensiven. BoIS missade flertalet frilägen, men gjorde också två mål, Jonny Ohlsson nickade ur misstänkt offsideposition in 4-1 innan Håkan Pettersson med sitt andra mål gjorde 5-1 till sitt Våxtorp.

BoIS var inte jättebra, även om de stundtals visade prov på fint spel. AIK bjöd på väl mycket under matchen och är inte i samma slag som innan uppehållet. Man lägger ned otroligt mycket energi på att prata med domaren, i princip varje domslut ifrågasätts. Tråkigt att se! Josef Vasilcin rör sig inte mycket, men har hyfsad blick för spelet och försöker alltid att hålla god stämning på plan, under matchen var han jämndålig/bra åt båda håll. Det är inte lätt när man får jobba i ständig motvind. AIK är ofta efter matcherna upprörda på domarna, framförallt på Laholmsdomarna, de tycker att de inte tillåts spela sitt spel och därför inte vinner matcherna.

Dagens domare hade ingenting med förlusten att göra, Våxtorp va bättre. Samtidigt kan jag förstå om AIK får domare emot sig när de beter sig på det sättet som man gjorde under matchen mot BoIS, håll käften och spela fotboll, för det kan ni! AIK ska under matchen mot BoIS vara glada över att de inte åkte på fler varningar än de man fick. De domare som dömer sexan gör det av en anledning, vill man ha bättre domare är det bara att börja vandra uppåt i seriesystemet.

Efter matchen utbröt halv kalabalik då EN spelare betedde sig illa och bl a frågade BoIS ledning om de hade köpt domaren innan matchen. Naturligtvis kan inte en käring och gobba-jävel ur den Våxtorpska publiken hålla käften och provocerar den ilskne AIKaren som bara hindras av andra AIKare från att gå fram för att göra sig närgången med Våxborna. Det hela reder ut så småningom ut sig och lagen går in i sina respektive omklädningsrum.

Om det sedan var fortsatt lugnt har jag ingen aning om, för jag bestämde mig för att gå till min bil och köra hem. Det kan såklart bli efterspel då domaren såg hela händelseförloppet. Hoppas att AIK själv tar tag i killen som misskötte sig, så som det blev efter denna match ska det såklart aldrig behöva bli. Killen får väl börja ägna sin tid åt något där man inte kan vinna eller förlora. Ibland vinner man nämligen och någon gång ibland så får man nog tåla en förlust också, även om det svider. Det borde vara lite lättare att förlora mot ett för dagen bättre lag, som ju faktiskt VBoIS var idag.

//P. 


Kommentarer
Postat av: halmstadbo

Det är ju ingen hemlighet att loholmsdomarna ger laholmslagen en jävligt stor fördel. Så är det bara och det kan man väll förstå. Varför skulle dom vilja att ett halmstadlag kommer och vinner över hans vänner, eller som är från hans trakter? Nu vet jag inte alls om det bara var därför andersberg förlorade idag men jag förstår att dom verkligen, svårt att spela fotboll då. Nu får man väll höra att det bara är dåliga förlorare som säger såhär, men det är bara ren FAKTA!

2008-08-23 @ 10:39:57
Postat av: MR14

Domaren var ett jävla skämt, straffen existerade inte, första målet offside, andra målet skulle vi få frispark när en våxtorpspelare sätter arbågen på våran back, skriv inte skit om dem va bättre, dem fick stryk med 6-1 på sannarp, klart man blir arg när man blir särbehandlat, det känns som hela halland vill att vi ska inte ens existera, ni borde fan skämmas alla!

2008-08-23 @ 11:01:03
Postat av: Olofsson

Haha det är väl inte alltid vi från laholms trakten är nöjda med domaren heller men vi vet iaf att de gör så gott de kan och det är inte lätt att döma en match utan några linjemän. Och om det nu är som Halmstadbo säger att vi härifrån har någon fördel, så är det väl i så fall samma sak när man kommer in till sannarp tex de senaste gångerna där när vi mött antingen andersberg eller serbiska så har de varit en domare med utländsk påbrå. Som snackar med spelarna på annat språk än svenska!! Och det är då inte vi som haft domaren på vår sida.

2008-08-23 @ 11:05:49
Postat av: Plogen

Fy fan Ridvan, så som jag skrivit både om AIK och dej innan här på bloggen... Så drar du alla över en och samma kam. "Ni borde skämmas alla", skäms på dej själv!

2008-08-23 @ 11:46:32
Postat av: Besnik

hej plogen.

Tack för att du är en rättvis kille du har verkligen rätt vad det gäller våxtorpmatchen vi ska bara hålla käfft och försöka spela vårt finna spel, men det är inte lätt när vi saknade en del duktiga spelare som brukar starta så dem van rättvist det är bara att gratulera våxtorp till det finna insatsen. Men den domaren som dömde i går han var verkligen dålig på bådda hål du såg ju själv så mycket stryck jag brukar få på matcherna och jag vet inte varför men jag tror att dem flesta spelare vet vem jag är kanske...förresten vi ska prata med den killen som tänkte bråka med publiken att detta aldrig kommer att hända igen. ha det bra

2008-08-23 @ 13:46:28
Postat av: SirA

Starkt att skriva så Besnik,all heder åt dig!

2008-08-23 @ 14:20:35
Postat av: Hans

Härligt att du inte skyr sanningen Plogen! Fortsätt så!

-

För faaan Skottorp! Come on lads!

2008-08-23 @ 17:38:02
Postat av: Lars-Gunnar Blom

Jag längtar till den dagen då Andersbergs IK spelar sina hemmamatcher på sin riktiga hemmaplan-Andersbergsparken bakom höghusen på Andersberg.

Hoppas det blir snart.

På Halmstads största bostadsområde finns massor av ungdomar, både killar och tjejer, som längtar efter att spela fotboll där de bor.

Lycka till med Andersbergs IK in i framtiden och strunta i om domarna dömmer fel utan spela er trevliga fotboll från avspark.2008-08-23 @ 23:13:59
URL: http://blogg.expressen.se/hallandsbloggen/
Postat av: IS Örnia

Senaste matchen, 0-9 mot Knäred.Bara så att ni vet....vi SKÄMS!

Inte en jävel på planen ville spela fotboll, förstår inte att vi ens åkte ner till Alevallen.

2008-08-24 @ 20:31:36
Postat av: Ridvan

Ploggen jag ber om ursäkt om det var så hård men jag har flyttat hit från Blekinge och jag trodde att i Halland fanns mer rättvissa, man säger mycket man inte menar när man är arg, frusterad och allt man kan bli! Peace!!!!!

Bra skrivet Besnik förresten!

2008-08-25 @ 15:53:58
Postat av: Plogen

Det är lugnt! Man ska andas lite och vänta ett tag innan man sätter sig och skriver efter en match, det gör jag alltid, det har en tendens att kunna bli fel annars. Ha det!

2008-08-25 @ 16:42:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0