Resultat lördag

Sexan:

LTIK-KHFF 2-2 (1-1)
Målskytt LTIK: Emil Olsson 2
Målskytt KHFF: Henrik Fridberg 2

KHFF började som väntat matchen starkt, man spelade bollen i högt tempo och framförallt Jonatan Jacobsson tog några väldigt långa löp med boll, det blev direkt jobbigt för Ola Nilsson och Mattias Johansson på LTIKs högerkant då Jonte med understöd från nyblivne vänsterbacken Martin Nilsson satte fart, ofta på bollar ifrån sittande innermittfältare Ola Jönsson. KHFF är tunga att möta, det är skillnad mot att möta resten av lagen i serien, det känns som att de kommer ifrån en annan, högre division, vilket ju också ett antal spelare gör.


Jag var orolig och undrade hur LTIK skulle reda ut det här. Första stormen reds ut utan att KHFF lyckades skapa någon farlighet och nu kunde LTIK sticka upp. Simon Vedin var så när att rinna igenom på vänsterkanten, efter att han kört sista gubben innan Henric Johansson i målet så fick han bollen oturligt för långt ifrån sig och Henning i KHFF-kassen kunde enkelt knipa bollen. Henrik Olsson fick ett ypperligt läge att nicka in bollen helt fri sedan Mattias Johansson slagit ett väl avvägt inlägg, Henke lyckades dock aldrig få bollen på mål. Nästa chans blev KHFFs och Henrik Fridbergs, även denna Henke lyckades att missa mål sedan han fått ett fint inlägg, som gick över hela LTIKs backlinje, ifrån Jonte.


LTIK lyckades gräva fram ett par hörnor och de skulle bli farliga, LTIK kändes starkare än KHFF på fasta situationer, Ola Nilssons hörna ifrån vänster resulterade inte, det gjorde däremot Emil Olssons från höger strax efter, Emil fick bra båge på bollen och strax innan den skruvade sig in bakom Henning så sprang yngre brodern Olsson in framför honom och sikten blev skymd för KHFF-keepern som bara hade att hämta ut bollen ifrån nätmaskorna. Målet kändes vid det här läget inte särskilt rättvist, KHFF hade fortfarande det mesta av spelet och trycket, samtidigt var LTIK duktiga på att ställa om och som skrivet farliga på fasta situationer.


LTIKarna skrek åt varann att hålla fokus och koncentration uppe direkt efter ledningsmålet, trots detta ställs Fridberg omedelbart fri mot mål sedan en LTIK-försvarare stått för en klassisk indianare, Jonas Nilsson i LTIK-målet fick visa klass och räddade storstilat Fridbergs avslut. LTIK åt sig nu in i matchen, spelet jämnades ut och båda lagen lirade boll i högt tempo, hög klass för att vara sexan. Fridberg skulle få sin revansch för de missade lägena då han lyckades smita mellan Jonna i LTIKs mål och Ola Nilsson som missförstått varann och nickade in 1-1 till KHFF.


Trots att spelet jämnats ut så kändes målet logiskt, framförallt att det kom ifrån Fridberg som hela tiden var på språng längst fram, Fridberg är en synnerligen lurig och giftig spelare som i långa perioder inte är med i spelet, för att sedan blixtra till. Det höga tempot började ta ut sin rätt hos båda lagen och en del spelare gick nästan på knäna trots att det inte var spelat en halvlek än. Jonatan Jacobsson var dock fortfarande pigg och vände ut och in på LTIKs högerkant vid ett par tillfällen strax innan paus, men de där riktiga farligheterna uteblev.

Andra halvlek började i ett lika högt tempo som den första, nu var det dock LTIK som dikterade villkoren från start. Relativt omgående in i halvleken får LTIK ett bra frisparksläge ifrån höger, innan någon hunnit reflektera närmre över det läget än så, så befann sig bollen i nätmaskorna då Emil Olsson varit snabbtänkt och skjutit frisparken i mål medan KHFF hade börjat ställa upp mur. 2-1 till LTIK.

Efter målet blir LTIK aningen passiva och KHFF bjuds åter in i matchen. LTIK var rädda om sin ledning och slutade spela boll, istället blev det nästan lite panikartat för en stund, trots att det återstod nästan en halvtimmes spel. Matchen blir sämre, bolltempot lägre och farligheterna uteblir. KHFF lyckas få en billig frispark snett till vänster ovan LTIKs straffområde i perfekt Jonte-läge. Frisparken är hårt slagen men riktningen är usel, bollen studsar KHFFs väg och Fridberg dyker upp med en tå och prickar in bollen bakom Jonna. Det kändes tungt, olustigt och oturligt ur LTIK-synvinkel.

Båda lagen ville nu gärna vinna matchen, inget lag blev medvetet defensivt, båda blåste på för full spruta. LTIK och Conny Strömberg vaskade fram en chans från ingenstans. Conny fick bollen längs kanten och drog helt oväntat direkt på skott på halvvolley ifrån håll, bollen dök fint och kom snabbt, Henning i KHFF-kassen var dock på sin vakt och fick ut en näve på bollen. Den efterkommande hörnan resulterade inte i någon målchans. Desto längre matchen led, desto mer slog lagen vakt om sina poäng, flera spelare i båda lagen verkade nu rädda för att förlora.


KHFF bytte in Jonte igen, som varit ute och pustat lite och direkt blev det åter jobbigt för LTIK. Jonte lyckades skapa en hörna som skulle bli farlig, Kristian Åkesson tryckte ner Mattias Olofsson på bakre stolpen och hade bara att sätta dit bollen med pannan, kulan smet dock på utsidan om stolpen samtidigt som den slickade densamma, här kunde och borde Krille sänkt sin moderförening. LTIK fick sista ordet då man lyckades skapa en hörna till genom flinke Oscar Gustafsson, KHFF-tränare Åberg gömde ansiktet i händerna och vågade knappt titta på, hörnan blev dock aldrig särskilt farlig och strax efter blåste duktige domaren Fatmir Kiqiqi av matchen.

Vissa matcher har jag svårt för att bedöma i efterhand då jag är såpass engagerad och med i spelet. Att det var en bra div sex-match i högt tempo står klart. LTIK gjorde nog en utav de bättre insatserna på länge mot en såpass bra motståndare. LTIK försvarade sig väl, man vände spelet snabbt, var starka på fasta, skapade minst lika många klara målchanser som KHFF och hade ledningen två gånger om. KHFF gjorde inte en lika bra insats som i mötet i våras då man framförallt visade styrka i andra halvlek, nu tillhörde den första KHFF något mer, medan LTIK totalt sett var något bättre i den andra. Samtidigt dominerar KHFF spelet i större och längre sekvenser än LTIK, det kändes dock som att det saknades något, kanske spetskvalité och den där spelaren som kan göra det oväntade lilla extra.


LTIKarna var efter matchen nöjda med en poäng, flera ur den relativt månghövdade publiken hävdade att resultatet var rättvist, men att LTIK kändes något vassare och kanske ändå låg lite närmre segern. KHFF hade kanske inte varit nöjda med en pinne före matchen, efter densamma får man nog trots allt vara relativt nöjda. Ola Jönsson var bäst i KHFF, svårfångad i sin roll som mittfältslibero därifrån han servar sina medspelare med bollar. Jonatan Jacobsson glimrade till emellanåt och det känns hela tiden farligt och extra jobbigt när han har bollen. Henrik Fridberg är lurig och har näsa för mål, trots att han inte sätter varje boll så finns han ändå där som etta på de där bollarna i straffområdet.


Anders Kallin var bäst i LTIK, han hade stundtals lekstuga i mittens rike, Emil Olsson förtjänar såklart också massor av ros, både för målen och för det hårda slitet. Samtliga LTIKare gör det bra idag, spelet var nu bättre än i matcherna mot YBK och BKW, lite trist att släppa in så billiga mål bara, men samtidigt som LTIKs och Olssons mål höll världsklass så fanns det såklart en rejäl gnutta tur i dem också, så det jämnar väl ut sig.

AIK-YBK 3-1
Målskytt YBK: Filiph Bank

YBK gjorde det bra, tog ledningen med 1-0 och var värda ett oavgjort resultat.


//P.


Kommentarer
Postat av: Hishulta-Börje

Gnälliga Lilla Tjärby!

2008-08-20 @ 21:21:11
Postat av: Kornhulta-Nisse

Sluta böla gnäll-Börje!

2008-08-21 @ 00:02:28
Postat av: Lars-Gunnar Blom

En text från hjärtat;

http://www.svenskafans.com/grusplan/halmia/artikel.asp?id=249679

2008-08-21 @ 16:04:24
URL: http://blogg.expressen.se/hallandsbloggen/
Postat av: Hans

Dina matchrapporter smakar bättre än godis Plogen! Fylliga som chockladpudding, mumma! En rätt intressant om inställning har blossat upp på Skottorp IF´s hemsida där ordförande uttalar sig på ett rätt anmärkningsvärt sett. Ta en titt! http://gastbok.nu/gb/23156

2008-09-05 @ 16:43:57
URL: http://gastbok.nu/gb/23156

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0