RGIF nära att fälla Alet

RGIF-Alet 4-4 (1-3)
Målskyttar RGIF: Magnus Nilsson 2, Erik Lindström, Stefan Rådlund
Målskyttar Alet: Emil Nieroth 3, Daniel G Wångsten

Matchen började i ett högt tempo och RIGIF var väl så bra som Alet, om inte bättre. Man tar också ledningen genom Rådlund, som vackert placerar in en frispark i mål. Efterhand tar Alet över och efter ett par riktigt farliga hörnor som håller på att resultera så tar man över fullständigt. Emil Nieroth håller i taktpinnen på Alets mittfält med sin enkla och eleganta stil och hela laget visar nu klass. Rättvist gör man också 1-1 genom just nämnde Nieroth. Man gör ytterligare två mål i den första halvleken, trots att målen inte alls är särskilt orättvisa så är de väldigt billiga, RGIF är tafatta i försvarsspelet, får inte undan bollarna och markeringen är vid både 2-1 och 3-1 usel, ja obefintlig. 3-1 görs av den första halvlekens i särklass bäste spelare Nieroth på en distinkt nick sedan han fått komma sopren på bakre stolpen efter en hörna slagen från höger.

Den andra halvleken är jämn spelmässigt, Alet är något bättre i början, samtidigt skapar RGIF fler riktigt heta målchanser. Det är också RGIF som gör de två första målen och går ikapp till 3-3 sedan duktige Erik Lindström och den blivande poängräddaren Magnus Nilsson gjort varistt mål. Giffen visar trots en motig säsong här prov på fin moral och  är inte nöjda med 3-3. Man har inne ett 4-3-mål, domaren väljer dock att blåsa av Johan Nilsson för ojust spel sedan han nickat hörnan i mål. Varken jag eller någon annan på läktaren så ojustheten, domaren stod dock betydligt bättre placerad. Självklart tar istället Alet ledningen på nytt, genom att göra ett 4-3-mål, återigen genom Nieroth och nu trodde inte många på gröna poäng trots att det återstod mer än en kvarts spel. Giffen vägrade dock att ge upp och sedan Rådlund, Erik Lindström och Fredrik Nilsson samtliga missat bra lägen så var det Magnus Nilsson som två minuter före slutsignalen fick rädda poäng till RGIF då han efter grannt spel kunde lägga in bollen i mål till 4-4.

RGIF gör en av sina bättre matcher spelmässigt för året, defensivt har man en del att tänka på, man släpper in för billiga mål. Framåt spelar man emellanåt riktigt fyndigt, framförallt genom bröderna Mats och Erik Lindström samt hårt arbetande Fredrik Nilsson. De äldre spelarna framåt i Rådlund och Anders Nilsson glimrar till emellanåt. Nilsson gör en bra andra halvlek då han får göra det som han är bäst på som forward, skarva vidare på kvicka medspelare i djupled, eller hålla i bollen med sin storlek. Rådlund står för några läckra nummer under matchen, bl a frisparken och i andra halvlek överglänser han sin kombatant på mitten i Nieroth. Smart drag av tränarna att trycka in B-lagsforwarden Magnus Nilsson, som öst in mål i Klass 2, på en kant. Aldrig fel att få in killar med självförtroende, hans mål räddade poängen mot Alet.