Inför helgen

Fredag:


RGIF-Kvibille kl 18:00, Björkvallen


Giffen ligger hjälplöst sist i fyran och kan i princip börja tänka på nästa säsong i femman. Laget har inte tagit en enda seger och endast lyckats skrapa ihop två ynka poäng, vilket naturligtvis är bedrövligt. Orsakerna till det usla resultatet är såklart flera, men framförallt två. Träningsflitet har på flera håll varit riktigt dåligt, framförallt på försäsongen, men även under stundande säsong, på några träningar har man inte varit mer än fem man. Kvalitén i truppen finns egentligen för att lyckas, många spelare hade säkert gjort alldeles utmärkt ifrån sig utan att träna särskilt mycket i femman eller i sexan, i fyran håller det dock inte, framförallt inte då flera av de andra lagen tränar tre dagar i veckan.


Den andra stora anledningen till att det gått som det gått är målvaktsbiten. Inför säsongen stod man utan A-lagsburväktare. Utespelaren Henrik Ragnarsson ställde upp och gjorde så gott han kunde genom att ställa sig mellan stolparna och utnyttja sina starka sidor: sin oräddhet och fotspelet. I längden blev det helt logiskt för tufft att som helt oskolad stå i en så bra serie som fyran och Ragge ställde sin plats till förfogande. Rutinerade Mikael Bjerke håller fortfarande god klass, samtidigt finns det ett liv utanför fotbollen när man kommit upp i den ålder som Bjerke gjort och trots att han tycker att det är förbannat roligt att stå så är det knappast värt det om man i dagar efter har sviter efter matcherna.


Forwarden Henrik Olsson som inte varit alls lika tongivande i år som förra året hoppade in som målvakt då han i grunden är just burväktare och gjorde det riktigt bra, då var oturen framme och grinade RGIF i ansiktet då han i en B-lagsmatch som utespelare bröt armen i en nickduell. Det blir svårt att få kontinuitet i försvarsspelet då sista utposten hela tiden skiftas och osäkerheten i laget sprids snabbt. Sedan innan uppehållet har tränare Tonne själv gått för fullt på träningarna för att kunna ta platsen mellan stolparna. Återstår att se om denna lösning kan bli den rätta.


RGIF bör redan nu tänka på att se om sitt hus inför nästa säsong i femman, Giffen är känt för att vara en "värvarklubb", men hur attraktivt blir det att spela i Ränneslöv nästa år? KHFF kommer med största sannolikhet att ta ifrån RGIF epitetet Laholms nästbästa klubb. Dessutom är det nog tveksamt om spelare som Andreas Thedeby, Stefan Rådlund, Johan Bergman och Andreas Randevik fortsätter.

Frågan är då om sådana spelare som Sonny Nilsson, Fredrik Nilsson och Daniel Hellsten, som inte har någon direkt koppling till föreningen förutom att de spelat ett par år i seniortruppen, kommer att fortsätta. Enligt mig bör RGIF satsa på det man har och kanske ta något sämre år, någon gång måste alla lag få ha en dipp. Bygg laget på bröderna Johan och Oskar Nilsson samt Jens Strömberg och bröderna Mats och Erik Lindström, få någon av de rutinerade krafterna att stanna, hitta en målvakt och fyll kanske på med något underifrån.

//P


Kommentarer
Postat av: JENNA

ha en kanon bra helg grabben ! :)

2008-08-01 @ 18:11:01
URL: http://gucciime.blogg.se/
Postat av: Hans

Been a while. En bra text. Givande och anal-yserande. På fredag är det Skottorp Hais. Vore ju själva fan om vi inte fick 3p där. Men, säg att vi får det och sen 3 mot knäred nästkommande. Då är vi med igen! =)

2008-08-02 @ 00:03:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0