Resultat lördag

Trean:

LFK-Höganäs BK 3-1 (0-1)
Målskyttar LFK: Besart Mazreku 2, David Pinot

Efter en jämn första halvlek kunde LFK ta över ordentligt i andra och vända underläge 0-1 till seger 3-1. Målen: 0-1, markeringsmiss från LFK på hörna. Inget ologiskt mål då, men LFK borde haft 1-1 med sig till paus efter de lägen man skapade efter baklängesmålet innan paus. 1-1, självmål på nick efter Besart Mazrekus inlägg. 2-1, David Pinot på nick efter Kim Einarssons inlägg. 3-1, Besart Mazreku efter Robert Nilssons förabete. Många var duktiga i LFK. Kim Einarsson var mycket bra, framförallt i första, Robert Nilsson var företagsam i andra. Sett till hela matchen var David Pinot bäst i hemmalaget. Han tillförde en extra dimension med sitt starka mottagningsspel. Jonatan Jacobsson var också väldigt bra på det defensiva innermittfältet. Blev tråkigt nog utvisad mot slutet efter två taktiska kort efter tacklingar på spelare i bra lägen. Ett "bra" rött kort, om nu sådana finns... Tobias Lundgren jämngod ersättare till nästa match, troligen. Mattias Bengtsson höll ihop försvaret. Även Besart Mazreku var bra i sin nygamla roll som spets på mittfältet.

Fyran:

Särö IK-RGIF 1-3 (1-2)
Målskyttar RGIF: Henrik Olsson (straff), Johan Nilsson, Nijazi Behrami

Heroisk insats av RGIF, som fick spela med coach Wernersson i mål (några riktigt spektakulära räddningar) och en otränad fotbollsordförande på högerkanten (Patrik Strömberg) samt med en bänk bestående av en halvskadad Oskar Nilsson, B-lagsspelaren Karl Nilsson och veteranen Mikael Svensson. Semester, sjukdomar, skador och jobb ställde till det rejält för RGIF. Nu gjorde ändå spelarna som fick spela vad de skulle mot ett, i ärlighetens namn, väldigt blekt Särö. Straffmål från Olsson i första samt touch från Johan Nilsson i mål på Patrik Philipssons skott och ett klassmål av Nijazi Behrami efter fint spel innebar nätrassel för Giffen. Riktigt bra var mittbackar Jens Strömberg, Patrik Philipsson samt innermittfältare Daniel Hellsten och Johan Nilsson.

SIF-HIS 2-0 (2-0)
Målskyttar SIF: Lasse Johansson, Oscar Andersson

Första halvlek var relativt jämn, viss fördel SIF, som visade upp effektivitet efter två vackra mål från Lasse Johansson och Oscar Andersson, framspelade av Andreas Jönsson, respektive Simon Cerwinski. HIS borde dock fått straff vid 0-0 då Tobias Nilsson blev upphakad. I andra tog HIS över, medan SIF ägnade sig åt att försvara. Efter 90 minuter borde HIS inte gått poänglösa från matchen med tanke på de chanser man skapade i andra. För dåliga avslut och en för bra Joel Lovén stod dock ivägen för HIS denna gång. SIF:s tur att ha tur.

IS Örnia-VBoIS 1-2 (1-0)
Målskyttar VBoIS: Robin Leandersson, Filip Eriksson

BoIS fick en skön start på höstsäsongen då man betvingade Örnia på bortaplan. BoIS började bra första 20, sedan började man dock spela för mycket långt och ISÖ kunde ta över. I paus gjordes några justeringar som fick stopp på ISÖ:s duktiga anfallare. Efterhand blev Halmstadlaget tröttare och tröttare. BoIS kunde ta över allt mer och mot slutet av matchen blev det också utdelning då Robin Leandersson nickade in 1-1 i 77:e minuten och Filip Eriksson satte dit 1-2 i den 83:e efter förarbete från Anders Gustafsson.

K/HFF-Sperlingsholms IF 5-1 (0-1)
Målskyttar K/HFF: Fredrik Junefalk 3, Anton Karlsson, Martin Lundgren

Serieledande K/HFF hade till slut inga problem med att avfärda Sperling med 5-1. Halmstadlaget ledde dock 1-0 i paus.