Resultat fredag

LTIK-Vapnö IF 2-1 (1-0)
Mål LTIK: Simon Vedin, Emil Olsson

Usch, usch! Det var en dålig division fem-match som utspelades på L:a Tjärby IP denna fredag (hård sidvind är inget att skylla på egentligen då spelet varit bättre om lagen anpassat sig mer till de yttre förutsättningarna). Ingen fröjd för ögat för publiken direkt. Tre pinnar var viktigast för LTIK, mer än så var det dock inte. Nykomponerat innermittfält med Tom Hjälmefjord och Simon Vedin (ingen av dem har spelat på positionen varken i A- eller B-lag i år hittills). Vågat? Ja, självklart, men värt ett försök? Absolut! Det föll dock inte särskilt väl ut. Vapnö satte omgående hög press på hemmalagets backlinje. LTIK tilläts inte att rulla i lugnan ro direkt. Det gjorde att mittfält och forwards inte fick några smultronbollar att jobba med och med ett ovant innermitfält gjorde det att de fick noll tid på sig att acklimatisera sig, vilket i förlängningen betydde att LTIK fick svårt att komma igång med något spel. Bollarna blev iväghastade från backlinjen och mittfältarna slog i ren obekvämlighet ifrån sig och gjorde sig efterhand icke spelbara. Första halvlek tillhörde Vapnö rent spelmässigt. Samtidigt skapade LTIK som vanligt en mängd chanser på omställningar på grund av vassa spelare offensivt. Fredrik Wersch missade bra lägen två gånger om, Emil Olsson blev oväntat ren efter en lyftning och Simon Vedin hade en boll i stolpen.

Efter en fin djupledslöpning av nämnde innermitt Vedin kunde denne trycka in sin egen retur på ett spektakulärt sätt då han fotade bollen i mål över sin egen kropp. För framspelningen i förstaläget stod Johan Gustafsson. Vapnö var det organiserade laget, rent spelmässigt, i första halvlek. Då LTIK:s försvar darrade betänkligt skänktes bollar bort lite då och då. Bortalaget lyckades dock inte utnyttja misstagen och tvingade inte "Jonna" i hemmakassen till en enda kvalificerad räddning. Runt den 35:e minuten hade dock LTIK tur då en av hemmaspelarnas gubbar bryskt sparkade ned en av Vapnöiterna innnanför straffområdet utan åtgärd från domaren. Ingen hade klagat om det blivit straff där (det gör att de straffsitutioner som uppstod i andra [två för LTIK och en för Vapnö inte ens är värda att ta upp]). Pausvila 1-0. Normalt sett kanske 3-1 till LTIK. Men klar fördel Vapnö spelmässigt. LTIK gjorde en del nödvändiga justeringar i paus. Coach "Packi" valde att ta ut sig själv (kunde valt vem som i backlinjen) och satte ned Hjälmefjord på den mer vana högerbackspositionen (något denne var mycket tillfreds med. Med tid kan dock 18-åringen bli bra på mitten också), medan den metodiske Conny Strömberg tog klivet in som mittback för att styra upp hönsgården. På innermittfältet tog vane Mattias Olofsson plats.

Det kändes med ens mycket bättre. Olofsson vårdade boll och tillförde ett lugn med sin bollsäkerhet, samtidigt som Vedin funnit sig allt mer tillrätta efter målet. Det dröjde dock inte länge innan försvaret började kludda igen och det var nära att Vapnö kom till farligheter. Efter en felpass från LTIK:are kunde också Vapnö kvittera. Fri spelare på bortre, Jonna till vänster i kassen, avslutet hårt och säkert till höger. Inledningen av andra gick även den, till slut, i VIF-favör. LTIK lyckades dock samla ihop spelet och emellanåt fick man samman något som liknande ett passningspel. LTIK borde tagit ledningen då man kom tre mot två i en omställning efter en Vapnöhörna. Avslutet gick dock utanför. Sista 25 minuterna präglades av två ganska försiktiga lag, som i och för sig hade gubbar kvar på offensiv planhalva, men "möd" hände inte. Miridon Berisha borde dock återgivit LTIK ledningen efter ett inlägg, avslutet med högran, helt ren, gick dock rakt på VIF:s keeper. Vapnö hade å sin sida en hörna som nickades bort av Simon Vedin på mållinjen. Det började lukta 1-1 lång väg. Ett resultat som nog båda lagen varit så där lite lagom halvnöjda med.

Men både Vapnö och LTIK fortsatte att anfalla när läge gavs. På ett sådant från LTIK, som Johan Gustafsson drog upp så tappade Vapnömålvakten bollen invid Emil Olsson, som uppmärksamt, ur halvdålig vinkel, från vänster, kunde lägga bollen i mål. Åter igen Gustafsson ass. Dominerar matchen som mot KIK gör han inte igen, men en poängspelare, det är den gode Gustafsson. Med bara en 12, 13 minuter kvar att spela tycktes inte Vapnö orka mobilisera mer kraft framåt och LTIK kunde relativt enkelt, därmed inte självklart sagt, ro hem segern. 1-1 eller 2-2 hade väl varit logiskt. LTIK skapade de heta chanserna ("Jonna" i hemmaburen tvingades inte till någon kvalificerad räddning på 90 minuter trots en emellanåt darrig  backlinje framför sig). Rent organisatoriskt, och nog spelmässigt också, var Vapnö bättre sett till 90 minuter. Även om LTIK fick igång lite spel i andra.

Sett till klara målchanser var LTIK:s seger välförtjänt, men än dock på inget sätt självskriven. Självklart bra att kunna få tre poäng med sig när spelet inte fungerar. Detta var den trea LTIK fått med sig i år där spelet fungerat som sämst. LTIK fick revansch för den försmädliga bortaförlusten. Samtliga LTIK:are kan bättre, ändå lyfts fyra namn fram. Simon Vedin gjorde en godkänd debut på innermitfältet och var sedan, som vanligt, mycket bra då han blev nedfyttad som vänsterback. Emil Olsson var inte i toppskick efter en vecka i Grekland, men gjorde som vanligt jobbet och då resten av våra offensiva spelare vänt sig bort och slagit ut med armarna så fanns han kvar, uppmärksam, när Vapnös målvakt gjorde ett av sina få misstag i matchen och rullade in LTIK:s segermål. Jag förväntar mig mycket, mycket mer av Johan Gustafsson, men han är, som skrivet, en poängspelare och mot Vapnö är det Johan som ligger bakom båda målen. Dessutom gjorde rutinerade Hisham Gassim ett bra inhopp på innermittfältet i 33 minuter. Höll position och agerade säkert. Alla har dock mer att bevisa i nästa omgång, då LTIK, i mitt tycke, möter seriens mest passninsskickliga lag; Unnaryd.

YBK-SBK 1-2 (0-1)
Mål YBK:  Kalle Karlsson (Snoddens grabb)
Mål SBK: Håkan Johansson (straff), Martin Agnvall

Idag va de väldigt nära Ysby tog sin första poäng i årets serie... vi kom undan med blotta förskräckelsen... o lyckades knoppa in 2-1 alldeles i matchens slutskede...:O)

Citat "Cralles" FB-status. Första gången med ansiktsboksstatuscitat på bloggen. (Får man göra så? Får man nog...)