Inför helgen

Fredag:

Femman:

LTIK-Simlångsdalens IF kl 19:00, L:a Tjärby IP

Våromgången mellan LTIK och Dalen slutade 0-0. LTIK dominerade inledningen, sedan blev det mycket kamp, Dalen kunde mycket väl gjort något mål på sina vassa omställningar. Mot slutet tog LTIK över igen och det var endast Dalens målvakt som räddade dem från nederlag. 0-0 var inte logiskt, men det var kanske rättvist med oavgjort. Kunde gått åt vilket håll som helst. Det man minns mest var att Dalen var stabilt och hårt arbetande, samt att de hade den innermittfältare vi haft svårast att jämföra oss med rent fysiskt i sin nummer 8. I förra omgången vann LTIK bekvämt mot KIK medan Dalen spelade 2-2 mot Lidhult. Håkan Karlsson saknas i LTIK. Åter i truppen är Patrik Åkesson och Emil Olsson.

Sexan:

HIS-SBK kl 19:00, Hasslövs IP

Två revanschsugna lag som båda förlorade i förra omgången. Mötet på Skogaby IP slutade 1-1. Även denna gång lär det bli jämnt. HIS ligger sex poäng bakom SBK, dock med en match mindre spelad. SBK är fyra, HIS sexa.

Lördag:

Trean:

Älmhults IF-LFK kl 16:00, Älmevallen

Till denna match bör Mats Lindström flyttas upp I banan, eller kanske till och med bänkas för att slängas in igen. Hemmamötet minns vi för att Lindström hoppade in och en halvtimme senare byttes ut med känningar. Då hade han hunnit med att göra sina tre första mål i LFK-tröjan. Ett äkta hattrick. Matchen slutade med välförtjänt 3-0-vinst till LFK. Älmhult är dock ett stabilt lag som kan komma att vålla LFK problem. Älmhult ligger på en sjätteplats, fyra poäng bakom fjärdeplacerade LFK. Älmhult gjorde en bra insats mot Esklisminne i förra omgången, trots att man föll mot topplaget med 2-0 (1-0). LFK kommer stärkta från förra omgången då man vände underläge 0-1 till seger 3-1 mot Höganäs. Jonatan Jacobsson saknas i truppen pga det röda kort han ådrog sig där. Åter i truppen är Kristian Åkesson, Tobias Lundgren och Fredrik Johnsson.

Fyran:

RGIF-Galtabäcks BK kl 14:00, Björkvallen

Ny viktig match för RGIF. Galtabäck ligger på sista plats i fyran - GIF-vinst är ett måste. I förra omgången störde Galtabäck dock Harplinge ordentligt. Det blev 2-1-förlust. Galtabäck tog ledningen med 1-0 efter paus via ett självmål. Sedan kvitterade Harplinge på straff, innan Galtabäcks kapten blev målchansutvisad och Harplinge kunde göra ytterligare ett straffmål och vinna med 2-1. RGIF å sin sida lyckades, trots manfall, kämpa ned bottenkollegan Särö med 3-1. Förhoppningsvis får man tillbaka ett par spelare sedan den matchen.

Femman:

BKW-Vapnö IF kl 13:00, Wallevi

BKW förlorade med uddamålet mot serieledarna i förra omgången. Vapnö lyckades med nöd och näppe och med näbbar och klor få med sig tre poäng mot Andersberg i förra omgången. Bra gjort, även om AIK fick två utvisade i andra. BKW har revansch at utkräva efter förlusten i våras. Den matchen borde BKW aldrig tappat poäng i och den ses allmänt bland BKW:arna som årets bottennapp och största missräkning. Ett revanschsuget blått lag alltså. BKW trivs hemma på Wallevi och blir favoriter trots sämre tabellplacering. Luriga Vapnö lär dock bjuda på bra motstånd. I BKW börjar läget se bättre ut rent truppmässigt. Troligen slipper coach Gus att ta ut sig själv denna gång. 

Gullbrandstorps AIS-KIK kl 13:00, Gullevi

Bottenmöte och sex poängs-match. Vinner KIK samtidigt som LTIK hjälper Laholmskollegan genom att besegra Dalen, finns det hyggliga chanser för KIK att rädda kontraktet. Skulle KIK förlora samtidigt som Dalen vinner ser det mycket mörkt ut. Oavgjort innebär två förlorare. KIK borde ha goda chanser till tre poäng om man får tillbaka lite av den offensiva spets som saknades i förra omgånen. GAIS förlorade mot Trönninge med 5-2 senast.

Sexan:

VBoIS-GIF/VIF kl 14:00, Våxtorps IP

Vårmötet var en ganska jämn historia där BoIS började bäst innan GIF/VIF tog över i andra och gjorde två mål och vann med 2-0. BoIS kommer från 2-1-vinst mot Örnia, GIF/VIF från 6-1-vinst mot YBK. Jag tror på en jämn match. Jag ger ”bottenlaget” BoIS goda chanser att störa topplaget GIF/VIF, som verkligen behöver vinna. Kurdiska och K/HFF möts i den här omgången, där kan viktiga poäng gå till spillo för något (eller rent av båda) av de lagen. GIF/VIF får dubbel fördel där vid vinst mot BoIS.

Söndag:

Sexan:

FF Serbiska-SIF kl 14:00, Halmstad Arena

Serbiskas första match efter uppehållet. Återstår att se vilket lag man ställer upp med då man är verkligt beroende av ett par toppspelare. SIF vann vårmatchen eftersom att Serbiska då saknade sina anfallsess. Är de med får SIF svårt, är de inte med har SIF åter goda möjligheter till en trea. SIF kommer stärkta till matchen efter 2-0-segern i derbyt mot HIS. Jag ser nu att Serbiska har fyra spelare avstängda till mötet med SIF, däribland Göran Medjed. Goa tider för laget från Gröningen.

K/HFF möter Kurdiska på måndag i en högintressant match.

//P.


Kommentarer
Postat av: Kele

Tråkigt att ett sådant bra lag som BKW underpresterar!!!

2011-08-11 @ 23:44:31
Postat av: Anonym

Gör de det?

2011-08-12 @ 04:44:06
Postat av: Kale

Ja??? Det ser du väl rätt så tydligt???

2011-08-12 @ 11:21:30
Postat av: Anonym

läste precis på Hallands FF.



FF Serbiska Halmstad - Skottorps IF OW (0 - 3)

vafan?

2011-08-12 @ 13:12:52
Postat av: P

Ja, det stämmer att Serbiska tvingats lämna WO. Fyra spelare avstängda plus att några kanske inte hunnit tillbaka till Sverige efter semester i det forna hemlandet ställer förmodligen till det.



Tre gratispoäng till SIF. Samtidigt tråkigt att inte spela. Spelarna går ju miste om en trevlig match och viktig träning i rätt tempo.

2011-08-12 @ 14:20:32
Postat av: Fundersam

Vad händer med de avstängda spelarna nu när det blir w.o? Det är ju fyra spelare som har tidsbestämd avstängning enligt hff's hemsida. http://halland.svenskfotboll.se/tavling/avstangda-spelare/

Två av dessa kommer nu kunna vara med i nästa match (17/8). Vad gäller här? Hade det varit avstängning gällande tre varningar så förlängs denna med 1 match vid w.o. Detta borde väl även gälla tidsbestämda straff (som vanligtvis är av det grövre slaget)

Någon som vet vad som gäller?

2011-08-12 @ 15:58:26
Postat av: P

De blir ju automatiskt avstängda nästföljande match vid rött kort, sedan utöver det en viss bestämd tid. Kan inte tänka mig att det ändras bara för att laget lämnar WO. Skulle dock vara mycket intressant att se hur det skulle va om ett lag med en eller flera avstängda spelare försökte att flytta en match från den tidsbestämda avstängningsperioden för spelarna.

2011-08-12 @ 16:47:23
Postat av: Lilja

vet du varför dom hade blivit tidsbestämt avstängda? några särskilda situationer??

2011-08-14 @ 18:03:25
Postat av: a

Tidbestämda avstängningar är oftas när du får rött kort direkt. så dom kan nog inte varit så snälla på plan :D här har du listan http://halland.svenskfotboll.se/tavling/avstangda-spelare/

2011-08-15 @ 11:05:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0