Resultat lördag

Trean:

LFK-Vinbergs IF 0-2 (0-1)

Det märktes vilket lag det var som hade något att spela för. Vinberg var snäppet hetare, både i första och andra, även om LFK var det bättre laget rent spelmässigt i första så var det Vinberg som hade flest chanser. Bl a tvingades Markus Johansson till en fin dubbelräddning. 0-1 kom i första halvleks absoluta slutskede efter markeringsmiss i LFK-försvaret. I andra halvlek var Vinberg länge det bättre laget och man kunde också göra 2-0. Mot slutet tryckte LFK på för en reducering, närmre än en nick i stolpen från Robert Nilsson kom man dock inte.

Fyran:

RGIF-IF Centern 2-1 (0-1)
Mål RGIF: Johan Nilsson, Patrik Philipsson

I första halvlek var Centern det bättre laget och man tog välförtjänt ledningen med 1-0 då Rikard Comnell störtade fram och tryckte upp bollen i nättaket sedan Niklas Nilsson lämnat retur efter en frispark. Det resultatet stod sig till pausvilan. I andra halvlek var RGIF det bättre laget. 1-1 låg länge i luften innan Johan Nilsson löpte fint och hann först med tåspetsen efter ett inspel från Simon Tideman. Kändes som att 1-1 skulle stå sig tiden ut. RGIF var dock inte nöjda och Patrik Philipsson kunde skjuta upp bollen i nättaket efter en frispark. Mot slutet var RGIF närmre 3-1 än vad Centern var 2-2, så helt ologiskt var inte slutresultatet. Lagen hade varsin halvlek. Bäst i hemmalaget var målskyttarna Nilsson och Philipsson. Den sistnämnde är ovärderlig med sin rutin mot slutet av matchen då tiden ska dödas.

BKW-Trönninge IF 0-3 (0-1)

BKW gjorde ingen bra match. Flera spelare hade en dålig dag rent tekniskt. Saknaden av avstängde Emil Gustafsson var stor. 0-1-läge i paus förenklades inte av att en BKW:are snackade till sig ett rött kort i början på andra. Matchen slutade 0-3. TIF:s seger var rättvis. De ville mer än BKW:arna i matchen. Flera hemmaspelare drog på sig onödiga varningar och nu är hela fem spelare avstängda i nästa omgång.

Sennans IF-KIK 3-4 (2-2)
Mål KIK: Jonathan Pettersson, Emanuel Hultberg, Kalle Svensson, Benjamin Ekberg

Mycket viktig seger för KIK, som satt hårt inne. Sennan tog ledningen med 3-2 i andra innan KIK gjorde två raka mål.

VBoIS-SIF 7-1 (3-1)
Mål VBoIS: Anders Lilja 2, Johan Bengtsson 2, Robin Leandersson, Anders Gustavsson, Jesper Nilsson Öhrn
Mål SIF: Oskar Moberg (straff)

BoIS var, som siffrorna vittnar om överlägsna. SIF skapade inte mycket utöver straffen. BoIS var bättre på alla positioner.

HIS-Sperlingsholms IF 4-0 (1-0)
Mål HIS: Emil Hermansson, Philip Trollér, Jimmie Ivarsson, Fredrik Gustavsson

Det var aldrig något snack. HIS fick revansch för den snöpliga bortaförlusten.

FF Serbiska-K/HFF 0-4
Mål K/HFF: Mattias Nätterqvist, Christian Broman, Fredrik Junefalk, Mikael Alm

På nytt ett försvagat Serbiska med bara elva man på laguppställningen. K/HFF tvingades inte direkt anstränga sig för att vinna.