Inför helgen

Fredag:
 
Femman:
 
KIK-LTIK kl 19:00, Lagavallen
 
Ett av sex Laholmsderbyn i femman i år. Vårmötet slutade med LTIK-seger 2-0. KIK förlorade den senaste seriematchen och det mot Unnaryd med 1-0. Även LTIK förlorade och det mot Andersberg med 3-1. I den matchen var LTIK ordentligt på gång när Patrik Åkesson blev (felaktigt) utvisad tidigt i andra halvlek. Packi saknas alltså på plan för LTIK i matchen. Det gör även Mattias Johansson. Både Tom Hjälmefjord och Johan Gustafsson gör debut för LTIK i seriespelet. KIK sägs få tillbaka Markus Åkesson och Kalle Svensson efter skador. Frågetecken finns dock för Joel Åkesson, som har problem med ett ledband i foten. Matcherna mellan KIK och LTIK brukar bli jämna och tuffa, i synnerhet de på Lagavallen. Blir det så även denna gång?
 
Oskarströms IS-BKW kl 19:00, Esperedsvallen
 
BKW åker upp till Oskarström för att ta sig an serieledande OIS. En tuff uppgift. BKW kommer dock stärkta till mötet efter den fina insatsen mot elitfyra-laget Lerkil i DM-kvarten (förlust 4-3). Hoppas bara att man har fler spelare att tillgå nu till denna match. Vårmötet slutade med 2-0 vinst för OIS. Den matchen var synnerligen olycklig för Johan Green, som både missade en straff och blev utvisad. BKW avslutade våromgångarna med en 5-3-vinst mot Lidhult medan OIS slog Gullbrandstorp med 4-0.
 
Lördag:
 
Trean:
 
LFK-Höganäs BK kl 15:00, Glänninge Park
 
Revansch! 7-0 i vårmötet. En påminnelse kring det borde räcka till tändvätska för mer än 90 minuter för LFK:arna. Man kan ta med sig 60 bra minuter från träningsmatchen mot Tvååker (förlust 4-1). LFK:s senaste seriematch slutade med 3-1-förlust mot tabelltvåan IFK Hässleholm. Höganäs besegrade bekvämt jumbon Påarp med 5-1. Höganäs ligger på tredjeplats, sex poäng före femteplacerade LFK.
 
LFK:s lag (preliminärt):
 
Markus Johansson,
Kim Einarsson, Mattias Bengtsson, Emil Axelsson, Mats Lindström,
Jonatan Jacobsson, Petter Gustafsson,
Robert Nilsson, David Pinot, Andreas Martinsson,
Besart Mazreku
 
Fyran:
 
Särö IK-RGIF kl 14:00, Särö IP
 
Mycket viktig match för RGIF. Särö ligger två poäng ovanför RGIF i tabellen och är där på fast mark. Särö tillsammans med jumbon Galtabäck är de två lag RGIF helst ska ha bakom sig för att klara kontraktet. RGIF gjorde en bra kämpainsats mot Kvibille i förra omgången, kan man visa samma inställing nu borde tre poäng finnas inom räckhåll. Niklas Nilsson och Oskar Nilsson åter i RGIF:s lag. Förhoppningsvis gör Henrik Olsson nu sitt första mål för RGIF efter comebacken.
 
Sexan:
 
IS Örnia-VBoIS kl 13:00, Alevallen
 
VBoIS kommer stärkta från jubileumsmatchen. Där visade man klass. Troligen har man goda chanser att slå ett ISÖ som inte fått hem sina studenter riktigt ännu. BoIS avslutade seriespelet i våras med två raka, men knappa, förluster mot Kurdiska.

SIF-HIS kl 14:00, Gröningen
 
Hett Laholmsderby. HIS vann vårmatchen och ligger även före SIF i tabellen. Hemmalaget revanschsuget.

K/HFF-Sperlingsholms IF kl 14:00, Hishults IP
 
Serieledande K/HFF måste fortsätta att vinna för att inte hotas av GIF/VIF och Kurdiska. Sista vårmatchen vann man mot SIF med 5-1 efter en stark avslutning i en annars jämn match.

Söndag:
 
GIF/VIF-YBK kl 14:00, Veinge IP
 
GIF/VIF får snabbt chans till revansch efter förlusten mot Kurdiska i torsdags. Vinst mot YBK är ett måste om man vill hålla undan för Kurdiska.

SBK spelar måndag mot Kurdiska.
 
//P.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0