Resultat torsdag

Femman:

Andersbergs IK-LTIK 2-3 (2-1)
Målskyttar LTIK: Mattias Olofsson (straff), Patrik Åkesson, Fredrik Wersch

Som väntat en tuff match för LTIK. AIK tog ledningen efter ca tio minuters spel. Efter en "lyrfrispark" kunde en AIKare slutligen få in bollen i mål fram till 1-0. Dåligt försvarsspel av LTIK. LTIK kvitterade genom Mattias Olofsson. Som förvalatade den straff som Henrik Olsson jobbat till sig på ett utmärkt sätt. Målvakten till vänster, Olofsson till höger. 1-1. Strax efter målet nickade Pontus Bertilsson i ribban på Olofssons hörna och i tumultet som uppstod tillldömdes LTIK så småningom indirekt frispark nära mål. Den sköt Kristian Åkesson tätt intill mål. AIK tog ledningen efter ca en halvtimmes spel genom Fidan Jashari, som lite väl enkelt kunde ta sig förbi flera LTIKare och lägga in bollen i mål bakom Jonas Nilsson i LTIK-kassen. 2-1 stod sig halvleken ut. I inledningen av andra hände inte mycket. LTIK gick upp på tre anfallare för att skapa ett tryck mot AIK. Det blev ett litet tryck men de riktigt farliga chanserna uteblev.

I den 75e minuten åker en AIKare ut sedan han fått två gula och LTIK går ner på en trebackslinje. I den 80e minuten utjämnar LTIK till 2-2 då Patrik Åkesson nickar in en hörna från Olofsson i mål. Fem minuter senare tar LTIK också ledningen. Simon Vedin spelar fram Fredrik Wersch som blir helt ren, han rundar målvakten och lägger in bollen i mål fram till 3-2. Matchen avslutas med att AIK får ett jätteläge efter inlägg. Men avslutet går strax utanför. LTIK vänder underläge i paus till seger för femtioelfte gången i år. Starkt! AIK är det första lag som lyckats göra mer än ett mål på LTIK innan pausvilan. Ett oavgjort resultat hade inte varit orättvist. Men LTIK har marginalerna på sin sida och är starka i slutet av matcherna. Bäst i LTIK: mittback Patrik Åkesson och forward Fredrik Wersch.

HÅFF-KHFF 2-2 (1-0)
Målskytt KHFF: Henrik Fridberg 2

KHFF hamnade i underläge 2-0 sedan HÅFF gjort två stycken jobbiga mål. Ett precis innan paus och ett strax efter. KHFF kämpade dock på och i andra halvlek var man det starkare laget. Henrik Fridberg kunde både reducera och kvittera. Mot slutet fick han också ett jätteläge att göra 3-2, men missade. Fridberg spelade knappt något i första pga skada. Andra halvlek spelade han hårt tejpad. Coach Peter Åberg var efter matchen nöjd med poängen. Att vända 2-0-underläge till 2-2 är starkt och Åberg menar att det viktigaste var att inte förlora. I nästa omgång väntar Andersberg. Då behöver KHFF tre poäng för att ha någon rimlig chans att kunna kravla över det där strecket. Bäst i KHFF i matchen mot HÅFF: comebackande mittbacken Fredrik Branting.