Inför helgen

Fredag:

Femman:

LTIK-HÅFF kl 19:00, L:a Tjärby IP

LTIK har haft svårt att skapa målchanser under de två senaste matcherna. Mot GAIS vann man med nöd och näppe och 2-0-förlusten mot BKW var varken oväntad eller orättvis. Även om LTIK stundtals hade mycket boll så skapade BKW betydligt fler målchanser. LTIK saknade en Johan Green i den matchen. Uppenbarligen var det så att saknaden av avstängde Emil Olsson var större i LTIK än vad saknaden efter avstängde Jonas Nilsson och Robert Andersson var i BKW.

Nu är Emil dock åter i laget. Brodern Henrik är istället både bortrest och avstängd. Simon Vedin har varit krasslig en längre tid och står över mötet med HÅFF för att bli helt återställd. Mattias Strömberg sommarjobbar i Göteborg och är utlånad till en klubb där. Han kan kallas till truppen vid behov. Men är inte med mot HÅFF. Matchen mot HÅFF lär som vanligt bli tuff. HÅFF är svårspelade och har ett par mycket kompetenta spelare långt fram i banan.

IF Centern-GIF/VIF kl 19:00, Kärlekens IP

GIF/VIF var ett av de lag som var nära att slå Centern i våras. Man gjorde en mycket bra förstahalvlek och Centern avgjorde inte matchen förrän mot slutet. I förra omgången förlorade GIF/VIF stort mot Trönninge, medan Centern vann knappt (och oförtjänt?) mot Andersberg. Centern blir så klart stora favoriter mot GIF/VIF. Men det är de i alla matcher.

Sexan:

VBoIS-SBK kl 19:00, Våxtorps IP

BoIS blir favoriter i den här matchen. Laget har redan spelat två matcher. En träningsmatch plus seriematchen mot Kurdiska, där man imponerade och gav Halmstadlaget deras första förlust i årets serie. SBK gör sin första match efter uppehållet. Vårmötet slutade med knapp BoIS-vinst. SBK har revansch att utkräva.


YBK-Simlångsdalens IF kl 19:00, Munkavallen

YBK har gjort en nystart med Snoddas som tränare. I förra omgången var man nära att sno en pinne mot Haverdal. Återstår att se vad man kan göra mot topplaget Dalen.

Lördag:

Trean:

Snöstorp/Nyhem FF-LFK kl 14:00, Snöstorps IP

Tuff match för LFK. Hemmamötet var tätt och jämnt, LFK vann dock rättvist med 1-0. LFK får klara sig utan Mats Lindström som blev fotskadad mot Markaryd samt Peter Carlsson som fortfarande har problem med ljumskarna. Båda spelarna är dock på bättringsvägen. Snöstorp/Nyhem får klara sig utan Dennis Nilsson, som skadade sig i fingret på arbetet i veckan, samt avstängde Gabi Mourad. Ronny Sabo har slutat spela.

Fyran:

Oskarströms IS-RGIF kl 15:00, Esperedsvallen

Viktig match för RGIF. Vid vinst hakar man av Oskarström, som är indraget i bottenstriden. Hemmamötet vanns av RGIF med 2-1.

Femman:

KHFF-BKW kl 14:00, Hishults IP

Ska vändningen för KHFF äntligen komma nu? Vårmötet var jämnt, två individuella prestationer från Johan Green (vem annars?) avgjorde matchen. I KHFF är viktige Johan Nilsson åter efter skada och Ola Jönsson samt Martin Nilsson är tillbaka efter avstängning respektive sjukdom. KHFF gjorde en bra match mot Lidhult i förra omgången och var förtjänta av minst en pinne.

I BKW finns en del frågetecken. Manfred Walldén är avstängd och Daniel Nilsson har åkt tilbaka till USA. Dessutom skadade sig viktige mittbacken och lagkaptenen Johan Agnvall i en olycka i helgen. Återstår att se om det blir mer spel för Agnvall i höst. Det är inte troligt. Förövrigt hamnar fotbollen lite i skymundan. Först och främst ska ju Agnvall bli återställd. Sedan är det självklart jättetråkigt för Johan som gör sin bästa säsong hittills på fotbollsplanen.

Trönninge IF-Knäreds IK kl 14:00, Tuvasvallen

Toppmöte i femman! Vårmötet var jämnt och händelserikt. 4-4 slutade den matchen och det var rättvist. Båda lagen vann stort i förra omgången.

Söndag:

Sexan:

Haverdals IF-HIS kl 16:00, Wegeli

Haverdal har fördel i och med att man redan spelat en match efter uppehållet, något som inte HIS har gjort. Spelar Haverdal inte bättre än vad man gjorde mot YBK lär man dock få problem mot Hasslöv, som är ett par strå vassare. Vårmötet vann HIS med 3-1. Haverdal ligger en poäng bakom HIS i tabellen.

//P.

Kommentarer
Postat av: Boll

Fan krya på dig Agnvall!

2010-08-13 @ 17:54:20
Postat av: tja

Krya på dig Johan! hoppas det blir bättre snabbt.

2010-08-13 @ 18:01:03
Postat av: Anonym

va har Simon Andersson tagit vägen? har inte sett han dom senaste matcherna för kik?

2010-08-13 @ 18:46:06
Postat av: Joel Å

Simon är skaddad i foten sen vi möte Lidhult. Han är på bättrings vägen.

2010-08-13 @ 19:24:28
Postat av: bkw

Albin Halimi är avstängd också

2010-08-13 @ 21:37:29
Postat av: ......................

men även kenan och nderim är med i truppen och jonte och robban är tbx efter avstängning.

2010-08-14 @ 01:41:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0