Femman:

LTIK-GIF/VIF 4-1 (1-0)
Målskyttar LTIK: Emil Olsson 2, Mattias Olofsson 2 (en straff)
Målskytt GIF/VIF: Oscar Gustafsson

Till slut en säker vinst för LTIK. Hemmalaget gjorde dock ingen bra match. GIF/VIF var med om poängen rejält i 65 minuter innan LTIK gjorde 2-0. Det fanns lägen til 1-1. Bl a hade Micke Johansson en gyllene chans. Han fick dock inte bollen på mål. När LTIK gjorde 2-0 kändes matchen stängd och man kunde gjort fler mål än de fyra det blev. GIF/VIF tröstmålade genom ex-LTIKaren Oscar "Oggi" Gustavsson i den sista minuten. Lite försmädligt men släkten ska ju alltid vara värst.

Bäst i GIF/VIF: Tom "Stålmannen" Hjälmefjord. En mycket lovande försvarare med naturlig snabbhet och styrka. Är bara 17 år gammal och har många fina fotbollsår framför sig. Kommer att bli suverän med lite mer rutin. Bäst i LTIK: Mattias Olofsson. Spelade bara andra halvlek. Men den sagolika precisionen i avsluten är så fantastisk att t o m "Ekan" hyllar dem. 3-0-målet när Mattias Johansson hittar in med ett lågt inlägg till Olofsson som drar till direkt på volley är stor fotbollskonst. 13 mål är bra för en mittfältare. Även om fem av dem är mycket säkert slagna straffar.

Från GIF/VIFs hemsida (inom parentes min kommentar):

Matchens inleds med mycket nerver. Lagen känner på varandra och spelet är chansartat från båda håll. Vi spelar ofta djupt och långt medan LTIK ofta fastnar på felvända spelare. Matchens känns helt jämn fram till LTIKs första mål. De kommer loss på vår vänsterkant och tar sig förbi Oliwer. Tyvärr hinner vi inte flytta backlinjen tillräckligt fort i sidled och kommer på mellanhand. LTIKs anfallare (Henrik Olsson) lyckas frispela sin kollega (storebror Emil) genom en yttersideschip och avslutet känns otagbart. Tur eller världsklass på den framspelningen. Målet kändes, som så många gånger förr, väldigt billigt.

Efter ledningsmålet har LTIK en bra period. De lyckas pressa ner oss i banan vilket gör att vi tappar kraft framåt. Det känns som att de har en uttalad strategi att konsekvent försöka på vår vänsterkant. Men det är också där vi själva kommer loss. Högerkanten kändes mer eller mindre stängd i första halvlek. Där tog lagen ut varandra fullständigt.

LTIK har en jättechans att utöka när de
(Fredrik Wersch) lyckas runda Eken. Tom Hjälmefjord krigar färdigt och lyckas störa avslutet.

Vi själva har en hel del halvchanser. Ett par fasta och några skott. LTIK var starkare i första halvlek men skapade inte många farligheter de heller.

Under matchens sista tio spelar vi upp oss och får därför posivita känslor med oss ini halvtid.

Vi korrigerar vissa delar i vårt eget spel, framförallt i uppspelsfasen. Under första halvlek slog vi alltför ofta den avgörande bollen och saknade bredd. Alla ville rakt framåt och alla passningsalternativ gavs centralt på djupet.

Vi startar andra mycket bättre. LTIK känns faktiskt både tröga och trötta. Vi har ett ordentligt spelövertag och skapar i minut och parti. Tre lägen borde definitivt blivit mål. Ett friläge, ett känsligt långskott som Jonna gör en mirakulös räddning på och ett skott efter hörna som täcks av en ovetande LTIK-spelare.

(Emil Olsson skjuter direkt på en uppstudsande boll och får till ett bra avslut. Fin teknik där. Ekan tvingas till en TV-räddning med en näve. Returen skjuter Jacob Björk tätt utanför.)

I vår press spelar LTIK på kontring. De stannar med tre spelare på våra hörnor. Vi väljer att spela man-man. Efter offensiv hörna hittar rensningen vår högerkant. Tyvärr gör vi flera misstag i den duellen. Vi är två spelare mot en 100-löpande spelare en meter från sidlinjen på mittplan. Ändå lyckas LTIK-spelaren (Fredrik Wersch) spela bollen vidare. Vi saknar folk i vår box efter egen hörna och de (Emil Olsson) avslutar säkert i bortre. En fin kontring med ett bra avslut men det är en komplett bjudning.

Trots vemod fortsätter vi att kriga. Matchen övergår alltmer till ett hawaiispel och lagen blir allt längre. LTIK:s tredje mål är även det en bjudning. Vi spelar 4 mot 2 vid hörnflaggan, vinner duellen men bollen hamnar likväl hos en LTIK-spelare
(Pontus Bertilsson). Därefter nätar LTIK av egen kraft. Bra sidledsförflyttning av boll, en härlig cross (Mattias Johansson) och ett suveränt avslut på volley (Mattias Olofsson).

LTIK skapar ytterligare ett par lägen innan de tilldöms en felaktig straff. Den får ses som en kompensation till ett tidigare duell. Från sidan såg vi inte situationen men våra spelare såg minst sagt skyldiga ut. (Vid straffsituationen tunnlar Henrik Olsson en GIF/VIFare och blir upphakad. Känns dock billigt när det blåses till straff. Situationen innan kändes mer klar då Fredrik Wersch hakades upp. Istället fick Wersch gult kort för filming. Wersch har aldrig filmat i hela sin karriär. Han ramlar nästan aldrig och i fortsättningen lär han stå upp till varje pris.)

Vi avslutar matchen på ett bra sätt och efter tre fyra lägen med stolpträff (Oscar Gustafsson) som bäst hänger Oscar in tröstmålet.

Summering:

Vår första halvlek är bland det bästa vi presterat defensivt i år. Både med Tudde och Oliwer som mittback. Vi låg väldigt bra i positionsspelet över hela planen och tilllät inte LTIK att rulla boll. Andra halvlek blev som den blev när vi blev tvingade att chansa framåt och röra om i laget.

I tidigare matcher har vi bjudit på målen inne i boxen. Där var vi bra idag. Tyvärr blev vi istället straffade för bjudningar i ofarliga situationer.

Det märks att LTIK ligger i toppen. Bollen studsar deras väg och de har ett bra register. Funkar inte rullet är de snabba i sitt kontringsspel.

Förlusten är en av de surare i år. Samtidigt var vårvinsten en av de roligaste segrarna nånsin. Det är mycket möjligt att LTIK gått vinnande ur striden även om vi gjort mål på nåt av våra tre lägen men då hade de varit det jagande laget. Något som skulle passat oss bättre.

Plogen skrev på sin blogg att släkten är värst. Vi instämmer och gratulerar Jacob Björck (VGLT) till en matchavgörande prestation då han vinner närkampen i kontringsläget till 2-0.

+++ Backlinjen under hela matchen.
Riktigt bra.

+ Micke J och Robin H. För första gången på länge tillsammans på samma plan i startelvan. Det gav kraft och energi.

Vi tackar storpubliken och domaren för matchen. Vi tackar LTIK och önskar dem lycka till i slutspurten.

BKW-HÅFF 6-2 (3-0)
Målskyttar BKW: Johan Green 3, Robert Andersson 3

Walldia vinner säkert med 6-2 mot gästande HÅFF från Heberg. Trots segern så var det mycket upp och ner i spelkvalitet för hemmalaget.

Walldia gör en chockstart och leder med 3-0 efter en kvart sen blir man lite bekväma och släpper in HÅFF i matchen. Gästerna skapar dock inget nämnvärt. Andra halvlek är den första lik. Walldia sätter full fart direkt och har ökat på ledningen till 6-0 efter 60 minuter. Därefter går man in i en ny "slowperiod" och gästerna bjuds ånyo in. Walldia gör en del byten i andra halvlek och det blir stundtals lite oorganiserat. HÅFF tillåts den sista kvarten snygga till setsiffrorna så matchen slutar 6-2 till BKW. Onödigt att släppa in de 2 målen eftersom målskillnad kan visa sig vara viktig i slutskedet.

Glädjande dock att matchen innehöll 2 st 3 målskyttar nämligen Robban Andersson och Johan Green. Robban kunde dessutom räkna in 3 assist på sitt konto denna dag. Även Johan hade 2 assist på sitt samvete. Man kan lugnt säga att Andersson och Green var dagens segerorganisatörer på Wallevi.

Trots stora siffror var det stundtals tufft i närkamperna.

Saxat från BKWs hemsida.

Sexan:

VBoIS-Örnia 4-2 (2-1)
Målskyttar VBoIS: Jim Leandersson 2, Anders Gustavsson, Daniel Eriksson

VBoIS spelade bra första 30. Under de minuterna lyckades man också göra två mål fram till 2-0. 1-2 och 2-2 kom strax innan och strax efter paus. Örnia var bäst i mitten av matchen. Men överlag var BoIS det bättre laget och man avslutade lika starkt som man började och kunde göra ytterligare två mål. 15-årige Jakob Eriksson spelade 30 minuter i BoIS och gjorde det bra.