Fyran:

Harplinge-RGIF 1-1 (1-0)
Målskytt HIK: Stefan Redo (straff)
Målskytt RGIF: Patrik Philipsson

Matchen mellan Harplinge och Ränneslöv var en match som gällde mycket för båda lagen. Ett lag kunde rycka lite i toppskiktet och ett kunde hänga med. Alltså en sexpoängsmatch! Matchen startade i ett tufft tempo med mycket kamp och lite finlir, men det är ändå HIK som håller i taktpinnen. Domaren blåste onödigt mycket och lade ingen hög nivå på dömandet, blåste nästan sönder matchen och tillät ingen kamp alls. Tyvärr! Efter 17 minuter blåser han korrekt straff till HIK. Stefan Redo kliver fram och lurar Carlos Fragoso åt fel håll och lägger den enkelt i motsatt håll. Kampen fortsätter och i detta läge har inte RGIF mycket utan HIK trummar på utan utdelning. Så 1-0 är ett faktum i halvtid. I andra är det RGIF som startar piggast och trycker på, HIK får slå ifrån sig första 10 minuterna, sen jämnar det ut sig lite mer. Men det är ändå RGIF som vårdar bollen lite bättre än HIK.

I minut 68 startar HIK ett snabbt och fint anfall på högerkanten där yttern kommer förbi sin back. Patrik Philipsson är tvungen att kapa yttern och ännu en straff för HIK är ett faktum. Redo kliver fram, Carlos är framme vid bollen och psykar lite och det hjälper tydligen för bollen slås precis utanför Carlos högra stolpe. 2-0 där hade nog varit spiken i kistan. Fem minuter senare trycker Philipsson in 1-1 på en hörna och det är inte orättvist alls. Efter det pendlar chanserna fram och tillbaka och i 75 minuten blåser domaren en hörna för HIK, då tappar Hellsten humöret och puttar en HIK spelare till marken och blir utvisad efter att han redan hade ett gult. Nu trodde nog måna att HIK skulle kunna ta över och spela ut. Det blev dock istället så som det kan bli ibland när man får en man utvisad. RGIF blev ännu starkare och radade upp chanser. Hade bl a en boll inne som blåstes av för offside.

Sammanfattningvis så har lagen en halvlek var, men HIK ska nog vara glada över en pinne för deras prestation var inte någon av de bättre i år. Nu har Harplinge tre oavgjorda i rad. På lördag möter man Torup/Rydö som lär få svårt mot ett segersuget Harplinge som fortfarande är obesegrat i höst.

KHFF-Andersberg 1-3 (0-1)
Målskytt KHFF: Martin Nilsson

AIK ledde med 3-0 innan Martin Nilsson reducerade till 1-3 i den 89e minuten. Tung förlust för KHFF som nu troligen är klara för sexan till nästa år.

Centern-SIF 1-0 (0-0)

En förlust som sved lite extra, Centern började matchen i ett riktigt högt tempo de första 10 minuterna. Efter det gav vi dem en riktigt bra fajt genom hela matchen, där båda lagen skapade en hel del chanser, Centerns var väl lite vassare än våra.

Per-Åke provade ett nytt spelsystem som slog väl ut om man tittar på de sista 80 minuterna i matchen. Centerns mål kändes extra tungt mycket beroende på att en av deras spelare tar med sig bollen med handen på mitt plan och slår en långboll till en av sina medspelare som lägger in den till målskytten.

Som Per-Åke sa, det fanns många andra målchanser som de kunde gjort mål på i stället. Hela laget skall ta med sig denna match i de sista omgångarna så kommer vi säkert att kunna skörda en del poäng.

Jag vill ge Joel lite extra beröm för en mycket bra match och då menar jag inte bara för räddningarna framförallt sättet att peppra laget och tala om när det är målvakts boll, på ett klart och tydligt sätt.

Saxat från SIFs hemsida. Signerat B-G Moberg.

Gullbrandstorp-KIK 2-4 (1-1)
Målskyttar KIK: Joel Åkesson, Markus Åkesson, Simon Silvandersson, Dan Karlsson

KIK gjorde ingen bra första halvlek. Det stod 1-1 i paus. I andra halvlek lade man i en växel till och gick upp till 3-1 innan GAIS reducerade till 2-3. Segern var dock aldrig särskilt hotad, trots viss nervositet. Dan Karlsson avgjorde med sitt 4-2-mål.

YBK-HIS 0-2 (0-0)
Målskyttar HIS: Emil Hermansson, Fredik Gustavsson

HIS började bäst och hade ett bra tryck på YBK under de första 25 minuterna. Mot slutet av halvleken tog dock YBK över mer och mer. I andra kunde HIS åter ta kommandot. Efter en fin spelvändning kunde Emil Hermansson vackert lobba in bollen i mål. Efter det målet hade YBK några bra chanser. Men HIS lyckades med bra försvarsspel och säkert målvaktsspel från Nadims sida stå emot och avvärja. Med fem minuter kvar avgjorde HIS genom Fredrik Gustavsson som blev frispelad och kunde lägga in bollen i öppet mål. HIS seger var rättvis. Men YBK kämpade på bra och är bättre än i våras.