Resultat lördag

Trean:

LFK-Tvååkers IF 3-0 (0-0)
Målskytt LFK: Henrik Olsson 3

Matchen var händelsfattig och det skapades inte mycket målchanser åt något håll. LFK skapade fyra och på dem gjorde Henrik Olsson tre mål och ett äkta hattrick i andra halvlek. Först på nick vackert framspelad av Mats Lindström och sedan två nästan identiska mål helt ren mot målvakten. Först på pass från Robert Nilsson och sedan frispelad av Andreas Martinsson. Båda gångerna la Olsson bollen mitt i mål över en bortamålvakt som redan kastat sig.

GIF/VIF-Gullbrandstorps AIS 3-5 (2-2)
Målskyttar GIF/VIF: Timmy Johansson, Oscar Gustafsson, Robin Möller

En trist förlust för GIF/VIF. GAIS var inte bra men de var tunga för GIF/VIF att stå emot. Fyra av GAIS mål kom till efter fasta. Ett direkt (!) på inkast. GIF/VIFare ställer sig frågande till om bollen verkligen rörde någon på väg till mål. Hur som helst verkar marginalerna äntligen vara på GAIS sida och man lyckades gå segrande ur den målrika striden. Fanns det en minimal chans för GIF/VIF att hänga kvar i serien innan matchen så är den nog tyvärr borta nu.

HIS-Kurdiska IF 0-2 (0-1)

Första halvlek var jämn spelmässigt. Kurdiska tog ledningen med 1-0 efter ett försvarsmisstag i HIS. I andra halvlek pressade HIS tillbaka Kurdiska. Framförallt första 25 av andra. Kurdiska hade under den tiden inte ett organiserat anfall. HIS spelade bra fotboll. Med 20 minuter kvar går HIS ner på en trebackslinje. På en HIS-hörna slår Kurdiska om och kan vackert kontra in 2-0. HIS skapade mycket chanser men Kurdiskas målvakt, Kewar Bektari, är seriens bästa och i matchen mot HIS var han omöjlig, bl a gjorde han två stycken makalösa räddningar då det såg ut att vara givna mål för HIS. Att inte HIS gjorde mål på sina chanser medan Kurdiska gjorde det var det som fällde avgörandet i matchen.