Resultat lördag

LFK-VBoIS 1-2
Målskytt LFK: Besart Mazreku

Tung förlust, det blir bottenmete i år igen för LFK, tyvärr!

HÅFF-RGIF 4-1
Målskytt RGIF: Henrik Olsson

Nu ser det riktigt tufft ut för RGIF. Man tog ledningen med 1-0, sedan var det dock ridå.

AIK-VBoIS 6-1
Målskytt BoIS: Sebastian Johansson


BoIS saknade sina två främsta spelare så här långt i serien i Anders Gustavsson och Håkan Pettersson. AIK vann matchen klart och rättvist.

LTIK-SIF 2-1 (1-0)
Målskyttar LTIK: Mattias Olofsson (straff), Simon Vedin
Målskytt SIF: Pontus Johansson

Tuff, hård och relativt jämn match. SIF är rejäla, stabila och spelar hela tiden på gränsen i närkamperna. LTIK vann dock rättivist sedan man skapat mest och dessutom stått för de få vackra kombinationer som matchen bjöd på, SIF skapade ingenting i andra halvlek, SIFs mål får LTIKs högerback ta på sig.

Det var ett soldränkt IP som bjöd på perfekta förutsättningar till fin fotboll. Vattnandet under natten hade gjort planen gott och det syntes tydligt att bollen rullade lite extra. Första halvlek var jämn, skillnaden mellan lagen var framförallt en spelare: Fredrik Wersch. Wersch var på fint spelhumör och satte upp en väldig fart så fort han fick bollen, släpper han bollen till en medspelare som agerar vägg, alternativt sticker bollen på djupet så finns det ingen som hänger med Wersch. Det var på en soloraid som han slet fram straffen genom att komma med hög fart in i SIFs straffområde för att bli kapad av två stycken framrusande SIF-försvarare. Straffen satte som vanligt Mattias Olofsson säkert i mål. SIFs farligaste möjlighet skapades på en frispark slagen av Robert Cerwinski, David Eriksson blev helt ren framför mål och skulle bara trycka dit bollen med pannan, han lyckades dock inte få den innanför målramen.

I andra halvlek var det inte mycket som stämde för SIF, de få kortpassninssekvenser som matchen bjöd på stod LTIK för. Simon Vedin kunde öka på LTIKs ledning till 2-0 efter ett fint nummer, där han kickade med sig bollen och på något sätt lyckades få den med sig förbi och igenom (tunnel) SIFare innan han vackert lättade in bollen med vänsterfoten. SIFs mål kunde göras av Pontus Johansson med huvudet sedan LTIKs, annars duktige högerback, Mattias Johansson missbedömt en boll. LTIK spelade helt ok, framförallt i andra. Bollen kunde dock kanske hållas nere på backen lite mer emellanåt. SIF var en besvikelse och fick inte spelet att stämma på samma sätt som mot KIK förra veckan.

Petter Johansson är alltid stabil i SIF och nye Tony Kamberi var en frisk fläkt. I övrigt var det många som inte kom upp i normal standard. Wersch var som skrivet duktig i LTIK, vilken acceleration han har! Jim Nilsson som vikarierade för Erik Westerlund som stötande mittback var också riktigt duktig, plus även till Kristoffer Nilsson. Anders Kallin är alltid bra, jag reagerar knappt på att han kan spela en hel match utan att bli av med bollen eller slå en passning fel. Det märks dock tydligt att LTIKs trogna publik fått en ny favorit till i år i nämnde Kallin. Hyllningarna av denna skickliga fotbollsspelare var många efter matchen mot SIF.

Det jämna B-mötet vann SIF med 2-1. LTIKs enda mål gjordes av Kujtim Kadria, Björn Claesson och Ousman Alpha nätade för SIF.

//P.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Håller med dig plogen att LTIK var ett nummer för stora för SIF, tycker precis som du att de nämda SIF spelarna var duktiga men håller nummer tre Robban som särklas bäst i SIF denna matchen! Sen tycker jag att den stora skillnaden mellan lagen är att LTIK har en fantastisk spelare i nummer 4 vet ej hans namn men är den bästa spelaren jag sett i dessa divisioner på många år!!! Spelar med ett lugn och ett förstånd som man bara kan avundas!

2008-05-11 @ 18:32:59
Postat av: Plogen

Anders Kallin!

2008-05-11 @ 20:21:47
Postat av: Anonym

Tack för informationen Plogen!

2008-05-12 @ 08:16:51
Postat av: Ronaldo

Har sett på SIFs hemsida, och känner igen tongångarna. Det var samma gnäll förra året, så fort det gick lite knackigt skälldes det på ledarna på bänken. Som om dom skulle svinga med sitt trollspö och vända matcher som man tappade.

2008-05-12 @ 08:51:44
Postat av: R9

Laholms Fk har en trupp som skulle kunna vara bland topp 4 i serien. Det är Ledarstabben som inte klarar av att hantera laget. Dom vågar inte peta spelare och vågar inte testa nya spelare. Spelare som känner sig givna oavsett insats e odugliga.

2008-05-13 @ 13:50:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0