Resultat fredag

SBK-Böljan 2-3 (2-0)
Målskyttar SBK: Självmål, Håkan Gustavsson

Ja SBK, det här va inget roligt direkt! Det var en dålig div fem match som spelades på Skogaby IP. Planen erbjuder inte direkt några perfekta förutsättningar om lagen vill spela gladfotboll med vackert passningsspel längs marken. IP är väldigt hård och ojämn. Cralle förklarar att han nästan skäms inför motståndarlagen som kommer på besök. Mycket pga planen blev det en hel del tjongande under matchen, det funkar helt enkelt inte att rulla. SBK tog en tidig ledning efter ett märkligt självmål. SBK kunde också öka på sin ledning till 2-0 genom Håkan Gustavsson som blev framspelad av Atef Abou-Shakra. SBK kändes ungefär så trygga som de brukar göra, som vanligt var försvaret stabilt och samtliga i laget arbetade väldigt hårt. Det var väl lite mer spel på SBKs planhalva, Böljan skapade dock inget särskilt, medan SBK satte dit sina chanser.

Efter paus hände dock något, Böljan tog över och nu var det SBK som inte skapade ett enda dugg. Böljan låg på från minut ett i andra halvlek. Varje gång bollen hamnade hos forwards i SBK så kom den omedelbart tillbaka till Böljanspelare och SBKs försvar blev satt under konstant press. Till sist orkade man inte stå emot längre och Böljan kunde reducera efter en långboll som hamnade mellan Cralle i kassen och försvarare i SBK, precis där dök en Böljan-spelare fram och satte dit bollen. Snart kom också kvitteringen, den får Cralle ta på sig, han rensade rakt på en spelare i motståndarlaget och bollen hamnade i eget mål. Snöpligt och oturligt naturligtvis. Böljan fortsatte att trycka på och kunde så småningom också trycka in segermålet, ett skott utifrån styrdes i mål bakom en chanslös Cralle, det fanns en enda lucka i målet och nog hamnade bollen där alltid. Det här var verkligen inte SBKs match. SBK försökte trycka på för en utjämning, men lyckades inte skapa mer än någon halvchans.

Det är inte ofta man ser SBK tappa en tvåmåls ledning, ingenting är dock sig riktigt likt i år. Stabiliteten är inte densamma som den brukar vara och det har verkligen gått tungt inledningsvis av serien. Det beror till stor del på att flera av de viktigaste och bästa spelarna saknas till varje match. Idag fanns tex inte Markus Bengtsson med (skadad), Johan Angvall (avstängd), Kim Håkansson (skadad) och dessutom hoppade Peter Andersson bara in mot slutet av matchen då han har problem med en vad. SBK ska som jag tidigare skrivit ha en bra chans att kunna hävda sig i femman. Men man har inte råd att ha tre, fyra av de viktigaste spelarna borta varje match. Den bredden finns helt enkelt inte. Böljan, ska nämnas, var en stor besvikelse i matchen. Förra året hade de ett riktigt bra lag i sexan som ofta spelade fyndig anfallsfotboll. Nu fanns endast ett fåtal spelare från förra årets lag med och det har gjort laget betydligt svagare.

Atef Abou-Shakra var en frisk fläkt i SBK, men enligt mig ska han spela på kanten och komma med fart bakifrån. Tillsammans med Anders Thid utgjorde han ett väldigt tunt anfallspar. I andra halvlek lyckades man knappt fästa bollen på Böljans planhalva vid något tillfälle. Avsaknaden av starke Angvall var stor. Jag hade nog bytt plats på Abou-Shakra och något mer fysiskt starke Kim Andersson som spelade ytter, för att få lite mer tyngd framåt. Det blev helt enkelt för tungt t.o.m. för SBKs stabila backlinje att stå emot trycket de fick emot sig i andra halvlek då forwards hade så förtvivlat svårt att hålla i bollen. Cralle sågade efter matchen sin egen insats och tyckte inte att han kom rätt i någon situation. Det är väl lite i att ta i då han gjorde ett par fina räddningar, Cralle är alltid stabil och Böljans andra mål var mest oflyt. Det är bara att ta nya tag, redan på onsdag får SBK chans till revansch då man åker till Halmstad för att ta sig an Sperlingsholm.

Oskarström-GIF/VIF 4-0

Som väntat hade GIF/VIF inget att hämta mot serieledande OIS.

HAIS-KHFF 0-5 (0-2)
Målskyttar KHFF: Mikael Ahlm 2, Jonatan Jacobsson 2, Ola Jönsson (straff)

Precis lika väntat hade KHFF inga som helst problem med att avfärda HAIS. KHFFs målvakt Henric Johansson behövde faktiskt inte ingripa vid ett enda tillfälle under hela matchen.

BKW-YBK 3-1 (2-1)
Målskyttar BKW: Magnus Bengtsson, Manfred Walldén, Daniel Nilsson
Målskytt YBK: Magnus Bergman

YBK kunde ta ledningen i matchen, efter ett missförstånd vid en frispark mellan BKW-försvarare tilläts Magnus Bergman göra 1-0 till YBK. BKW kunde dock både kvittera och ta ledningen innan paus, Magnus Bengtsson nickade in en hörna och Manfred Walldén kunde trycka dit tvåan. I den andra halvleken var det mest BKW och man kunde också rättvist göra 3-1 genom Daniel Nilson. Vänsterbacken Jimmy Ivarsson var bäst i BKW, även Simon Walldén får plus för sitt inhopp.

KIK-Örnia 2-1 (1-1)
Målskyttar KIK: Simon Silvandersson, Adam Jönsson

KIK fick problem mot Örnia och kunde inte avgöra förrän väldigt sent i matchen. Örnia tyckte att resultatet var orättvist sett till spelet, KIK tyckte att det var rättvist sett till målchanserna.

Nu ser vi med tillförsikt framemot morgondagens drabbningar. Lilla Tjärby IP vattnas nu under natten, så det lär bli åka av i morgon (lördag) mot SIF!