Resultat onsdag

Fyran:

Sennan-RGIF 2-1 (0-1)
Målskytt RGIF: Daniel Hellsten

RGIF hade ledningen länge sedan Daniel Hellsten givit sitt lag ledningen med 1-0 i första halvlek på ett långskott. Till andra halvlek görs några taktiska förändringar som inte faller så väl ut och Sennan kan göra två mål och vinna matchen. Tung, snöplig och onödig förlust för RGIF som nu återtog jumboplatsen i serien. Trist!

BKW-Lidhult 2-0 (2-0)
Målskytt BKW: Manfred Walldén 2

En ganska så död match fram till den 35e minuten då Manfred Walldén gör 1-0 till sitt BKW, en minut senare gör samme man 2-0 till hemmalaget. I andra halvlek händer inte heller mycket. Johan Green missar ett friläge. Lidhult skjuter mycket, men träffar sällan mål. Ett skott på mål under hela matchen. Ingen höjdarmatch från något håll. BKW kämpade dock på bra, tog en säker vinst och hakar på i toppen.

Gullbrandstorp-GIF/VIF 2-1 (0-1)
Målskytt GIF/VIF: Ola Carlsson

GAIS om matchen:

Redan i söderfemmans femte omgången kan årets mål redan ha gjorts. Nicky Andersson smällde in segerbollen till 2-1 (0-1) från 25 meter och bärgade tre friska pinnar i nykomlingsmötet mot Genevad/Veinge på onsdagen.

Krampaktigt spel och kantighet präglade hemmalagets insats under höstlika spelförhållanden. Tidigt i matchen tar GAIS ett grepp om händelserna utan att sätta pricken över i:et. Halvchanser skapades men gästerna försvarade sig med den äran. Trots stort bollinnehav och dominans från hemmalaget så var det ologiskt gästerna som satte in ledningsbollen strax före paus. En fin variant på lagets enda farlighet i första akten betydde missbelåtenhet och frustration över den egna insatsen i hemmalaget när tunga huvuden traskade in till pausvila.

Efter paus fortsatte hemmalagets kvitteringsjakt, utan att vara sylvassa framåt. Ett par byten efter 60 minuter ändrade dock matchbilden och Alexander Francke (bilden) stöter in rättvist in kvitteringen med knappt tio minuter kvar. Ingen i hemmalaget är dock nöjda med en poäng utan går för segern. Trebackslinjen får fortsatt förtroende och när Nicky får kalasträff, där bollen går i en båge över målvakten från 25 meter, vet jublet i hemmalaget inga gränser. Därefter visas lite dåligt humör i samband med slutsignalen men känslorna la sig när publiken lämnat arenan.

På det hela taget var det ingen vidare insats från Gullbrandstorp, där sannolikt inte gästerna heller är nöjda med sin insats. Dock ges överbetyg för kämpaglöden, där det såg mörkt ut med bara tio minuter kvar.

Genevad/Veinge är ett organiserat lag som inte kommer gå poänglöst många omgångar till. En mer offensiv prägel på laget torde ge fler poäng där fasta situationer kan vara vapnet.