Resultat torsdag

Fyran:

RGIF-Oskarström 2-1 (2-0)
Målskyttar RGIF: Daniel Hellsten, Johan Bergman

Stabil seger för RGIF som kommer in i fyran bättre och bättre. Det var en gedigen laginsats som ledde fram till segern och trots att man fick Mikael Fransson utvisad i andra halvlek var det aldrig någon riktig fara på taket. Båda RGIFs mål kom i första halvlek, Daniel Hellsten slog en hörna direkt i mål och Johan Bergman satte dit det andra. Skönt att RGIF tog en vinst nu när man fortfarande har möjligheter att hänga på. Nu följer några lite enklare, viktiga matcher för lagets del i de kommande omgångarna.

BKW-KHFF 2-0 (0-0)
Målskytt BKW: Johan Green 2

Första halvlek var ganska händelsefattig och dålig från båda sidor. BKW skapade de hetaste chanserna då Manfred Walldén och Johan Green brände ett varsitt friläge. I andra halvlek kunde dock Green sätta dit två mål.

KHFFs tränare om matchen:

Flaggväder i Vallberga, det blåste svinkallt och mycket. BKW inleder med kraftig medvind, detta medför att dom lyckas trycka ner oss i banan och har den inledande halvtimmen. Sista kvarten av första halvlek så tar vi över, främst genom närkampsspel, dels genom att vi börjar hitta varandra bättre i passningsspelet. Den här perioden så blir hemmalaget lite griniga och drar på sig 3-4 gula kort. Vi får matchen dit vi vill. Halvleken har inte någon riktigt vass målchans, lite halvchanser skapas från båda lagen.

Nu är det vår tur med medvind, vi tar tag i matchen direkt och trycker ned hemmalaget med hjälp av vinden. Det är inte lättspelat. Bästa chansen har Arton då han kämpar tillbaka bollen i straffområdet, en hemmaspelare rensar på mållinjen. En kvart in i halvleken så har vi en riktig skit minut. Både Ola (lätt hjärnskakning) och Dallas (bristning/sträckning) tvingas utgå. Istället för att fortsätta pumpa på framåt så tvingas vi slänga om i laget och vi tappar två stöttespelare. Vi löser denna turbulenta period bra och dom som är på planen gör sitt absolut bästa, det är inte lätt eller rättvist mot någon när man tvingas in i dessa akuta förändringar. Med kvarten kvar kommer 1-0 och 5 minuter senare kommer 2-0. Två inviduella prestationer av Johan Green avgör matchen till BKW´s favör.

Det är inte mycket medgång just nu. Det som gäller nu och i fortsättningen är att fortsätta nöta på träningarna och sprida positiv energi så kommer det att vända! Återväxten tar för sig, vi avslutar matchen med 3 st 92:or i backlinjen.

Saxat från KHFFs hemsida.

Så här sammanfattar BKWs fotbollsordförande matchen:

En svinkall kväll på Wallevi och match mot Kornhult/Hishults FF. KHFF har ju alltid en del supportrar med sig och så även i kväll. Det var nog så att efter första halvlek trodde nog gästerna att det fanns poängchans mot ett tafligt spelande hemmalag. Men som i förra matchen var det ett annat Walldia som kom ut till andra halvlek och precis som då tar man över matchen totalt. Men hemmapubliken får vänta till sista kvarten innan första målet föll genom Johan Green, sen kommer även tvåan med tio minuter kvar och det på ett spektakulärt mål av samme man som bjöd på en cirkuskonst innan han hängde upp bollen i målvaktens vänstra kryss och säkrar därmed en en säker seger med 2-0. Johan Green var så klart kvällens centralgestalt och tillsammans med en hårt arbetande Arlind Halimi var dessa två kvällens bästa aktörer.