Resultat lördag

KHFF-GIF/VIF 5-1 (3-1)
Målskyttar KHFF: Martin Nilsson 3 (en straff), Henrik Fridberg 2
Målskytt GIF/VIF: Johan Stråhle

KHFF vann den viktiga sexpoängsmatchen mot GIF/VIF med hela 5-1. GIF/VIF fick en olycklig start då Magnus Ekman tappade en boll redan efter en minut som KHFFs Henrik Fridberg snappade upp och enkelt kunde sätta dit. GIF/VIF kunde kvittera efter ca en kvart då Ola Andersson slog en frispark som Robin Möller skarvade vidare till Johan Stråhle som satte dit bollen med pannan. KHFF kunde på nytt ta ledningen kort därefter sedan en GIF/VIF-försvarare gått lite för hårt fram på en KHFF:are i straffområdet. Kändes lite onödigt och halvbilligt. Men är inte så mycket att diskutera egentligen. Straffen satte Martin Nilsson hårt, mitt i målet till 2-1. Ekan i GIF/VIF-kassen revanscherar sig sedan två gånger om för det taffliga ingripandet vid förstamålet då han gör två kanonräddningar. Först då Mikael Ahlm blir helt ren på ett inspel från höger och sedan då Martin Nilsson klackar fram Mattias Nätterqvist som får öppet skottläge. 3-1 gör Martin Nilsson sedan han löpt sig fri på en djupledsboll från Mattias Nätterqvist och rundat Ekan. Ur snäv vinkel kunde Nilsson lägga in KHFFs trea. Det resultatet stod sig till paus.

I inledningen av andra avgör KHFF matchen snabbt. 4-1 gör Henrik Fridberg då han med en strumprullare placerar in bollen i mål på riktigt målskytte-manér. Luckan mellan Ekan och förstastolpen var inte stor, men spelare som Fridberg brukar hitta hålen. 5-1 gör Martin Nilsson med bredsidan på ett inlägg från höger ifrån Henrik Sunesson. Nilssons tredje kasse i matchen. Nu känns kampen avslagen, i alla fall från åskådarplats. GIF/VIF är dock sin vana trogen och man kämpar på i 90 minuter trots att det är hopplöst. Man skapar en del chanser, men KHFF lyckas freda sitt mål. KHFFs tränare Peter Åberg ser till så att skogslaget är på tårna och inte slappnar av på hela matchen. Men det känns som skrivet: lite avslaget. Kan ändå inte låta bli att imponeras av den positiva kraft och energi som finns runt laget GIF/VIF. Från sidan manar Kim och Tudde hela tiden på sitt lag och från de två rutinerade spelarna Magnus Ekman och Ola Carlsson kommer bara positiva pushningar till de yngre medspelarna. Imponerande! GIF/VIF saknade olämpligt nog Robin Hansen, Michael Johansson, Jens Axeldahl och Björn Olsson i matchen. Mycket olägligt att sakna fyra sådana stöttespelare i en match som är så viktig.

Både GIF/VIF och KHFF kommer troligen inte att få stanna kvar i femman, minst ett av de båda lagen kommer förmodligen att trilla ur eftersom att tre lag åker direkt. Tyvärr är det nog så. Båda lagen visste naturligtvis inför matchen att man måste ha motståndarna i fighten bakom sig för att kunna hamna på en placering ovanför strecket vid säsongens slut. Även om det bara skiljer två poäng mellan lagen så är det nu fördel KHFF. Samtidigt kan inte GIF/VIFarna gräma sig alltför mycket efter denna match. KHFFs vinst var solklar, hemmalaget var klart starkare för dagen än bortalaget. Det har funnits andra matcher där man varit betydligt närmre poäng. GIF/VIF ställde upp med en rekordung trupp och laget har absolut framtiden för sig. Mot KHFF hade GIF/VIF med fem 17-åringar, två 19-åringar och en 15-åring i truppen. Med den positiva inställning och det hårda jobb som man visar upp kommer man att ställa till problem för övriga motståndarlag i serien. GIF/VIF är laget som trots motgångar, aldrig ger upp. I KHFF var Martin Nilsson mycket duktig, förutom målen stod han för ett bra jobb och han var hela tiden konstruktiv och vårdad i sitt spel med boll. Bakåt var mittbacken Patrik Bengtsson den som stack ut, med många fina brytningar och resolut spel.

HIS-Vapnö 0-3 (0-1)

En märklig match. HIS gör årets bästa insats spelmässigt men förlorar ändå med klara 3-0. HIS fick ett mål bortdömt för offside i första halvlek innan Vapnös ledningsmål kom. HIS gjorde ett misstag på hela halvleken och blev då straffade direkt av bortalaget. I andra halvlek har HIS ett spelövertag och man pressar Vapnö på ett bra sätt. HIS är nära att kvittera på ett skott utifrån efter en hörna, bollen kan dock räddas på mållinjen av en Vapnöspelare. I situationen efter borde HIS fått straff då en Vapnöspelare klart tar bollen med handen i straffområdet. På Vapnös efterföljande anfall gör HIS sitt andra misstag i matchen och Vapnö kan göra 2-0. Matchuret står då på 76 minuter. HIS fortsätter att ha en press mot Vapnö efter 0-2-målet, med fem minuter kvar av matchen gör Vapnö dock sitt tredje mål fram till 3-0 och matchen är avgjord. En jobbig förlust för HIS, man gör en bra match både spelmässigt och arbetsmässigt och borde fått med sig minst en poäng. Fotboll går ju dock som bekant ut på att göra mål och på det var Vapnö bättre än HIS i denna match.

Haverdal-VBoIS 1-3 (1-2)
Målskyttar VBoIS: Anders Gustavsson 2, Robin Leandersson

En rättvis seger för BoIS som borde varit större då man skapade mängder med chanser förutom målen.