SBK förlorade

Resultat torsdag:

Sexan:

SBK-Haverdal 2-5 (1-3)
Målskyttar SBK: Olle Hansen, Magnus Bergman


Mycket märklig match. SBK hade verkligen inte marginalerna på sin sida och kanske skipades någon form av rättvisa då man i förra omgången slog Örnia, trots att man var det sämre laget rent spelmässigt. I matchen mot Haverdal var det omvända roller. Det var ett ganska svagt Haverdal som SBK ställdes mot under torsdagen. Då var de ändå säkert klasser bättre än förra säsongen då man kom sist och släppte in nära 150 mål i den mellersta sexan. Spelet var förlagt till Haverdals planhalva under hela matchen. 0-1 kom efter en kontring, där välkände Anders Lilja (tidigare VBoIS) var den som var sist på bollen för Haverdals del. 2-0 kom efter hörna, obefintligt markeringsspel från SBKs sida och Haverdalaren kunde ostört och mycket enkelt nicka in bollen i mål utan chans för Cralle i SBK-kassen. Hemmalaget gjorde sedan äntligen sitt första mål då Olle Hansen snappade upp en "idiotpassning" in i mitten från en av Haverdals mittbackar och krutade in 1-2 med högerdojjan (!). Nu var det inte mycket som talade för Haverdal, det kändes som att SBK lyfte och tog över ytterligare efter reduceringen. Haverdal kontrade dock på nytt, Anders Lilja tog en bra löpning och spelade fram en lagkamrat som enkelt rakade in 3-1 till Haverdal. Det resultatet stod sig till paus.

Andra halvlek fortsätter som första, med SBK-press och spel på Haverdals planhalva. Efter en kontring och en tilltrasslad situation i SBKs straffområde når bollen fram till en av Haverdals innermittfältare som från en bit in på SBKs planhalva går på skott, Cralle har inte hunnit in i målet och bollen seglar över honom fram till 4-1. Det var ju för bövelen inte ens någon målchans! 30 sekunder senare kommer 5-1. För första och enda gången på hela matchen lyckas Haverdal slå mer än två passningar inom laget. Klapp, klapp, klapp, SBK totalt överspelat och bollen når fram till Lilja som är säker framför mål. 5-1 till Haverdal och det känns helt overkligt. På tre, eventuellt fyra målchanser lyckas man göra fem mål och matchen är körd för SBKs del trots att det återstår nästan en halvtimme att spela. Uselt och nonchalant försvarsspel från SBKs sida överr hela banan. Resten av matchen ägnar Haverdal (så klart) sig åt att försvara ledningen genom ett ännu mer defensivt spel, där man i princip bara slår ifrån sig.

SBK skapar mängder med hel- och halvchanser. Man får många skottlägen, tyvärr sitter de sällan på mål och de som går på buren kan Haverdals målvakt (som spelade upp sig från en darrig första halvlek till en riktigt bra andra halvlek) ta hand om. SBKs 2-5 kommer då lagets spelande tränare Magnus Bergman stöter in en retur i mål. Men matchen var sedan länge körd. SBK saknade sin målskytt Marcus Sjöström i matchen, han hade gjort ett par mål mot Haverdal. Trots att man släppte in fem mål så kunde man ändå vunnit matchen, så mycket lägen skapade man. Försvarsspelet måste naturligtvis bli bättre till nästa match, annars får man problem. SBK gjorde väl ingen bra match spelmässigt, trycket på Haverdal berodde mest på att bortalaget var svagt. Kan och vill Magnus Bergman spela själv så tycker jag att han ska göra det från start i nästa match. Det var inte förrän han kom in som det blev något riktigt spel från SBKs sida. Bergman erbjuder alternativ och tillför en dimension extra med sitt bollmottagande och lugna, behärskade spel. I övrigt bara att glömma denna match och se framemot nästa.

Kommentar från en Haverdal-spelare efter matchen: -Nu passar vi på att njuta av den här segern gubbar, man vet aldrig när det händer igen.

//P.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Kom igen SBK, ni kommer igen!!!

2010-05-13 @ 16:00:08
Postat av: Fundersam

Kan 2-5 snackas bort? Knappast, släpper man in 5 mål och gör 2 så förlorar man. Det är det som räknas inte hur spelfördelningen eventuellt har varit.

2010-05-13 @ 17:41:25
Postat av: Mr t

GAnska så nöjd med min analys=)

2010-05-13 @ 18:01:54
Postat av: Fundersam 2

Vem försöker snacka bort en 5-2-förlust?

2010-05-13 @ 18:03:34
Postat av: dag

Det sämsta lag du sett? Såg vi samma match?

2010-05-13 @ 19:08:57
URL: http://spelare.se
Postat av: Mr.D

Pinsam analys! Måste vara den mest enögde person som gjort denna analys. Skogaby gjorde säkert ingen av deras bättre matcher, men faktum var att SBK skapade inte så värst mycket alls förrän det var en kvart kvar! Visst får man tycka vad man vill om andra lag men att vara en så dålig förlorare att man säger att man mött det sämsta a-lag man nånsin sett och dessutom förlorat med 5-2 och legat under med 5-1. Då ska man nog inte lägga sig till med så stora ord. Man ska inte "kasta sten i glashus". HIF ligger faktiskt före SBK i tabellen. Nej PINSAM är vad du är!

2010-05-13 @ 21:54:49
Postat av: Jan Ove Wikström

Man får kanske ha lite överseende med denna "bloggare". Han tillhör ju trots allt en ganska inskränkt del av Halland där många är begränsade såväl i sitt konstruktiva tänkande som i mycket annat. Hade man bandat publiken i dagens match så hade ni förstått vad jag menar. En objektiv analys av matchen är att siffrorna 5-2 inte speglar matchbilden men hur många avslut hade Skogaby på mål och om Haverdal är det sämsta bloggaren har sett så ligger naturligtvis inte Skogaby bra till. För att inte tala om Ysby och Serbiska som Haverdal också besegrat. Till sist en fråga till bloggaren. Vilket lag i denna serie spelar en glimrande fotboll med högt tempo och fint passningsspel? En ledtråd: detta är div 6. Tack för mig.

2010-05-13 @ 22:12:00
Postat av: P

Härligt med lite drag i kommentarerna igen.Värt att påpeka 1: jag förmedlar endast min egen bild. Det är fritt att ha en annan och att förmedla den här bland kommentarerna.Värt att påpeka 2: jag är ingen Skogaby Bollklubbare. Den föreningen ska aldrig behöva lida för något jag skriver här. Sedan var mina sympatier i just den här matchen låg är ju inte särskilt svårt att se.Fotboll engagerar.

2010-05-14 @ 00:39:57
Postat av: KG

Herregud! Hur svårt ska det vara att förstå att P skriver ur ett Laholmsperspektiv. Hur tråkig skulle inte texten vara om den var helt objektiv.I övrigt är min åsikt att ett lag får vara hur dåligt som helst. Så länge matcherna vinns spelar det ju ingen roll. 5-2, räcker så.

2010-05-14 @ 11:32:25
Postat av: Jesper

Välkommen till Alevallen på Lördag. Där ska du få se ett lag som spelar fotboll. Inget tjong utan konstruktiv fotboll med tanke. Tyvärr är det inte alltid det ger tre poäng beroende på en del andra faktorer.

2010-05-14 @ 12:25:45
Postat av: Nebo-Kungen

Keep up the good work Plogen!!!!

2010-05-14 @ 13:05:30
Postat av: shitt

sluta upp med all skit snack detta e inte la liga de behöver inte vara snyggt för att vinna ändast resultaten som gäller vi snackar om div 5 o 6 fotboll vad förväntar ni er egentligen.shit lägg ner all skitsnack nu enbart resultaten som gäller inget annat.så bra tränare finns de inte o absolut inte i sverige.

2010-05-14 @ 14:26:48
Postat av: Jocke

Hade inga höga förväntningar på Haverdal efter förra säsongen men de tycks ha fått ihop en stabil trupp med en bra backlinje som kan komma att räcka långt

2010-05-14 @ 15:33:12
Postat av: Enkelt

Enkel filosofi, för att vinna krävs det att man gör fler mål än man släpper in, det finns inga andra ursäkter skogaby.

2010-05-14 @ 20:10:11
Postat av: P

Men, SBK har ju aldrig kommit med några ursäkter. Tränaren i SBK kommenterade matchen i tidningen typ så här: Haverdal gjorde mål på sina chanser, det gjorde inte vi, därför vann de.Enkelt och inga ursäkter, och det hade väl i det närmsta varit pinsamt om den egna tränaren försökt snacka bort förlusten.

2010-05-14 @ 21:59:41
Postat av: Anonym

Det blir lite patetiskt när Wikström kommenterar en ung människa som gör det han gillar, bloggar om fotboll. Wikström har ju såklart stooor erfarenhet av elitidrott. OBS! Det var ironi, för er som inte fattar. Wikström kan inte ens slå till en golfboll utan att ha en färdig ursäkt för att det gick åt skogen, och det innan bollen har landat. Desto mindre har han kunskap om fotboll. JO har aldrig någonsin spelat fotboll, okej, om korpfotboll räknas så har han ju gjort det men att därifrån komma och tycka om saker som han definitivt inte har koll på är, just det, patetiskt.Vi är flera, före detta elitspelare, som läst JO:s krönikor och jag lovar, det har suktats och stönast flera gånger. Jag vet också att Wickström suttit hos sin chef och gråtit bara för att få bevaka fotbolls-vm för att en halmstadsgrabb varit med även om det var tio år sedan killen spelade i Halmstad.

Nä, trångsynt har du alltid varit, jobbat på allvar har du aldrig gjort, och kysst Per Gessles röv har du alltid gjort, bara för att få skriva en meningslös bok om just PG och hans band.

Ett tips, JO. Umgås med vanliga människor någon gång, jag lovar, du kommer att lära dig mycket, även om jag tror att du är så inskränkt så att du tror att du betyder något för dina läsare.

Nä, klaga inte på Plogen och när det gäller HP så tappade ni all chans ni hade när Plogens kompis Sten-Ole Olsen slutade hos er. Och med ditt inlägg så förstår jag varför han slutade....

Jag är tjatig men vill avsluta med följande. JO skriver "en objektiv analys av matchen..."

Nu kommer frågan, när har du någonsin varit objektiv?

Visserligen kunde du stava till ordet men du har definitivt ingen aning om innebörden av detsamma....

2010-05-20 @ 22:15:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0