BKW och KIK kryssade

Femman:

BKW-KIK 2-2 (1-1)
Målskyttar BKW: Robert Andersson, Johan Green
Målskyttar KIK: Simon Gunnarsson, Adam Jönsson

BKW och KIK kryssade i en jämn och känslofylld kamp på "Plaskevi". Första halvlek var hyggligt jämn. KIK tog ledningen ganska tidigt genom Simon Gunnarsson, efter fint förarbete av Joel Åkesson. BKWs kvittering var inte ologisk och den kom efter en hörna från Emil Gustafsson, Robert Andersson mötte bollen perfekt med huvudet och skarvade in kulan i mål till 1-1. Båda lagen spelade ganska mycket på djupet, naturligt med tanke på den blöta planen. Båda mittbacksparen fick slita ont och det gjorde de fyra herrarna bra. I  andra halvlek var det BKW som tog ledningen, Johan Green slet sig loss och placerade in bollen i mål via stolpen till 2-1. Efter BKWs mål kunde KIK ta över matchen, man skapade en rad chanser, bl a hade man en boll i ribban. Logiska och rättvisa 2-2 kom sedan Joel Åkesson och BKWs målvakt haft en duell, bollen kom ut till Simon Andersson i kaoset som uppstod, Andersson drog till direkt och fick se bollen smita in i mål via Adam Jönsson. Efter målet fortsatte KIK att vara de bättre laget en stund. Mot slutet kunde BKW dock ta över tillställningen och skapa ett tryck mot Mikael Holvigsson i KIK-kassen. Johan Green var på väg igenom, liksom Rasmus Larsson, Manfred Walldén kom fri, men fick bollen för långt ifrån sig.

Det var väldigt grinigt på planen sista 30. BKW tycktes inte vara alltför nöjda med domarinsatsen och gnällde på i princip varje domslut. Att vissa spelare klarade sig ifrån två gula i BKW var ett under med tanke på hur snacket lät. All heder till rutinerade Jonas Nilsson i BKW, som hela tiden försökte lugna ner de sina. Matchen var mycket svårdömd och domaren skötte sig bra. I den 89e minuten hade dock ingen klagat om det dömts straff till BKW då Johan Green togs hårt. Tyvärr hade BKW då redan gnällt så mycket och Green "trillat lätt" ett par gånger innan att domaren valde att fria. Kanske fel, men ändå logiskt med tanke på gnället och "filmningarna" (filmningar är kanske ett lite väl starkt ord. Men, men...). Det är ett beslut som ska tas på en sekund för domaren och i den 89e minuten vill man vara säker på sin sak. BKW vet hur man får domaren "mot sig", det visade man klart och tydligt i matchen, lagets gnäll gynnade KIK. Med tanke på hur matchen såg ut mot slutet får KIK vara mest glada för poängen. Men som helhet var det rättvist, KIK hade trots allt en boll i ribban, det var närmre ett mål än vad BKW kom. Mittbackarna var som skrivet mycket bra i båda lagen. I KIK utmärkte sig kämpen Simon Andersson på planens mitt.

//P. 

Kommentarer
Postat av: Joel Å

Adam Jönsson gör andra målet och inte simon ;)

2010-06-09 @ 21:32:55
Postat av: P

Jasså? Fan, stod ju precis där. Att Simon släpper det är för mej en gåta. Men, men... Jonta sa också att det va Adam.

2010-06-09 @ 22:00:53
Postat av: P

Ska man klaga på domareinsatsen får man stå för det och skriva ut sitt namn. BKW gnällde för mycket, det gynnade helt klart KIK. Men man har fan sej själva att skylla.

2010-06-09 @ 22:26:37
Postat av: Agnvall

Inte fan plogen. Det va helt befogat från vår sida. (kanske inte varje gång) Men domaren kom helt fel in i matchen. Helt klart ska det vara straff i den situationen. En smula enögd va han allt och det står i en rapport som skickas in till Hallands domarklubb. Eller va deras organisation heter.

2010-06-09 @ 22:32:56
Postat av: P

Som skrivet ingen hade klagat om det blivit straff där. Tycker dock inte att domaren var enögd. Men gnället hjälpte inte till direkt. Förövrigt har domaren spelat i BKW en gång i tiden. Undrar vad det ska stå i raporten förresten... Inte för att jag tycker att han gjorde en dålig match. Men visst måste även domare ha rätt att göra mindre bra insatser någon gång. Precis som spelare och lag. I regel är detta en av de bättre Laholmsdomarna. Var för guds skull rädd om de få bra vi har.

2010-06-09 @ 22:50:05
Postat av: K

Om han varit enögd borde väl M. Walldén fått sitt andra gula för gnäll så som han tjatade. Tycker domaren var bra. Han lät spelarna reagera och det var tuffa och ärliga tag. Gula delades ut för vårdslösa grejor.

2010-06-09 @ 22:55:07
Postat av: Tony

Johan green är bäst!

2010-06-09 @ 22:58:09
Postat av: CA

Tycker Persa gör en bra match. Ända missen var att han inte visade ut Walldias mittback efter det han skrek mot KIK:s målvakt.

2010-06-09 @ 23:00:40
Postat av: D

Bra tippat Plog! 2-2

2010-06-09 @ 23:04:40
Postat av: simon

Inte undra på att du går med domarinsatsen då ni båda är åt lilla-tjärby hållet... katastrof att han ska få döma en sådan match! när den endå gäller om att haka på eller inte.

2010-06-09 @ 23:28:53
Postat av: Anonym

Ska man klaga på att domaren är medlem i La Tjärby och tränar något putte-lag där så ska man göra det när man ser att han har blivit tilldömd matchen och vilja byta då, inte efter! Och jag kan inte förstå vad där ska stå i en rapport till Hallands dommarklubb, det blir bara att göra bort sig och framstå som dåliga förlorare och med tanke på vad lagkapten Angwall skrek om Knäreds målvakt så är det till att göra bort sig ännu mer.

2010-06-09 @ 23:42:06
Postat av: pelle

Såg inte matchen men man kan ju fan inte skriva en rapport för att han gör en dålig match? väldigt osmart för ni kommer säkert inte få någon fördel när ni har denna eller någon annan domare i fortsättningen...vet själv att det känns för jävligt när man har domaren emot sig men det är bara att bita ihop och hålla käft nästa match!

2010-06-09 @ 23:50:36
Postat av: Nisse

Ge dig Plogen. Persa har ju spelat 454 matcher i Lilla Tjärby och sitter med i styrelsen. Så var han har sina sympatier behöver man ju inte tvivla på. Därför är det inte lämpligt att han dömer matcher i serien där LTIK är inblandat, det ger ju bara upphov till spekulationer.

2010-06-09 @ 23:59:06
Postat av: Pelle i BKW

Vi kommer inte att skriva någon rapport, det gynnar ingen, min uppfattning. Däremot står jag för att det var den sämsta insats jag sett Persa göra.

2010-06-10 @ 00:05:03
Postat av: P

Tycker som skrivet att domaren var bra. Persa sitter inte i LTIKs styrelse. Ström e KIKare, Johnsson Giffare, Kalle M SBKare, Söderström LFKare och YBKare. Var tycker ni, mina kära vänner, att man ska dra gränsen? Vi måste ha domare. Helst ska det vara sådana som själv varit aktiva, som har hyfsad koll på leken vi sysslar med. Vi kan inte bara ta in domare utifrån eller som aldrig spelat i någon av kommunens klubbar. Det funkar inte riktigt så. Tänk efter lite...

2010-06-10 @ 00:38:24
Postat av: Freddy

Håller helt och hållet med Plogen! Fotbollen behöver domare som har koll på hur den fungerar. Vilka ska vara domare om vi inte kan ha domare som har spelat i någon klubb i kommunen, eller som ni påstår drar fördel för att någon annan klubb ska gynnas?

2010-06-10 @ 10:22:59
Postat av: fy fan

Så jävla barnsligt. Trodde att man som kapten skulle vara en förebild för andra både på o utanför plan inte bete sig som en jävla barnunge på de sättet men precis som ni tycker att vem som helst kan bli domare så kan vem som helst tydligen bli kapten med. de var inget fel på domaren sluta klaga bit igen o kör på fy fan.Utan domare ingen fotboll

2010-06-10 @ 10:33:57
Postat av: KG

Domare Jacobsson har fler matcher i K/HFF än vad Persa har i LTIK. Ska inte han heller få döma i division fem södra? Löjligt. Det är ju två av de bästa vi har. Heja domarna.

2010-06-10 @ 10:45:43
Postat av: Fd. Domare i 11 år.

Skit i samma var de har spelat innan, det är bättre de har spelat än att inte ha spelat alls MEN tycker att domarna överlag iår har blivit fega i sina bedömmningar iår innanför straffområdet mot vad det har varit innan. Kanske vågar de mindre för att de inte vill stå i focus. Så i mina ögon gör de fel när de fegar i sina beslut och tyvärr hamnar i focus för detta ändå. Jacobsson har jag sett i 2 matcher iår då han fegat totalt och nu Persa, Vad händer? vågar dom inte blåsa eller? En Straff är en straff.

2010-06-10 @ 11:02:28
Postat av: Den långe..

Det fegaste av allt är att kritisera och hänga ut personer utan att skriva sitt namn.

Rädda att stå i fokus? Fegar ni ut bakom skärmen? En åsikt är fortfarande en åsikt fast du skriver här "Fd. Domare i 11 år"!

Kom igen nu. J-O och Persa är duktiga domare.J-O får inte döma våra matcher med K/H FF, ärligt talat så tror jag inte han vill det heller.

2010-06-10 @ 12:32:31
Postat av: kapten GAIS

Såg inte matchen så har inget att säga om den, men ska man inte få ha åsikter och yttrycka sig om dåliga domarinsatser? (Kan göras smidigt iofs)kaptener väljs la ofta ut för att de brinner för fotbollen/klubben, inte helt långsökt att att det brinner till då man har en domare som vaknat på fel sida emot sig?Det här med "förebild" och dylikt ligger nog närmare sanningen i de högre divisionerna medans i vår verklighet handlar om något annat.

2010-06-10 @ 12:34:46
Postat av: Pål Pålsson

Sluta gnälla, va glada att ni har några överhuvudtaget. Domare Ni gör ett bra jobb, få så mycket skit, å ändå göra det.. Hade en tränare kritiserat en spelare på det viset hade han troligtvis slutat med fotboll..

2010-06-10 @ 12:39:48
Postat av: Anonym

mycket att lära dig kaptenen

2010-06-10 @ 12:41:03
Postat av: lalal

Persa kanske är en duktig domare men igår höll han inte måttet helt enkelt? va blev det.. 14-3 i Frisparkar till knäred?

2010-06-10 @ 13:23:34
Postat av: Anonym

Har väll inget med att göra hur många frisparkar det blev eller till vem. Skulle Knäred ha 14 så skulle de. Kan inte ge det andra laget 14 med bara för det.

2010-06-10 @ 13:45:05
Postat av: Peter Walldén

Kul att läsa alla åsikter . Detta ökar intresset för fotbollen i s:Halland . Men varför vågar ni inte stå för era åsikter ???? Och vem e "den långe"?

2010-06-10 @ 14:25:20
Postat av: K

Vem har räknat frisparkarna? Någon i BKW? Hade inte BKW spelat fult och gnällt så mycket hade de kanske inte fått så mycket frisparkar mot sig.Den långe är KHFF:s tränare. Det vet de flesta.

2010-06-10 @ 15:37:32
Postat av: Agnvall

Football is not a matter of life and death - it is far more important than that!

2010-06-10 @ 16:24:38
Postat av: lalal

K: Såg du matchen eller?

2010-06-10 @ 16:47:14
Postat av: Kricke

Agnvall är den sämsta förebilden som kapten, kan alldrig hålla käften på plan.Fattar inte hur walldia tänkte när dom gav han kaptensbindeln igen,en stor miss att han hade den i skogaby.

2010-06-10 @ 17:18:57
Postat av: Till Stampe

Vet inte om kricke är rätt person till att säga det. Agnvall bara växer och växer som fotbollsspelare och gör ett riktigt fint jobb som Kapten för walldia.

2010-06-10 @ 17:25:10
Postat av: agnvall lille

kricke, tala är silver tiga är guld.matchen var klart en sevärd match att kolla på.

2010-06-10 @ 19:38:43
Postat av: Länge leve hästapelle

Go Walldia

2010-06-10 @ 19:51:27
Postat av: gösta

det viktiga e inte att vinna utan att deltaga!!!!!

2010-06-10 @ 21:50:41
Postat av: J

Hej alla domarvänner.

Måste beklaga men jag tror nog inte efter ganska stor erfarenhet att en domare som mig eller någon av en domare som spelat 400 matcher för ett lag dömer bort en straff i 89 min i ett derby för att det ska gynna ens egna lag, personligen tror inte att det finns någon som dömer så. Man har som sagt ganska mycket mer att tänka på när man dömer än att mitt lag får fördel om knäred vinner och vise versa.

2010-06-10 @ 22:13:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0