Starka BKW förstärker

Vårens lag i kommunen: BKW förstärker upp sitt redan starka lag ytterligare. Klassförvärven Daniel Nilsson och Rasmus Larsson kommer att representera BKW från och med nu och i varje fall augusti månad ut (båda två studerar i USA). I de två lirarna får man in två stycken mycket duktiga spelare som naturligtvis kommer att gå rakt in i laget. Derek var under stora delar av fjolåret ordinarie som försvarare i LFK. Även Rasse har varit i LFK:s seniortrupp i två omgångar, dock utan att lyckas ta en ordinarie A-lagsplats. Rasse är en spetsspelare, med teknik och kvickhet som främsta egenskaper. De båda spelarnas inträde i BKW kommer att bli till huvudbry för den kompetente tränaren Mikael Gustafsson. Hur gör man plats till ytterligare två spelare i truppen (och startelvan) när de som redan är där har gjort det så bra som de har gjort det?

BKW har bara tappat poäng i två matcher och i de båda kamperna mot Trönninge och LTIK har man inte direkt gjort några dåliga insatser, med lite flyt kunde man lika gärna ha vunnit även dessa båda matcher. Det blir en svår balansgång för Gus. Självklart tackar man aldrig nej till duktiga fotbollsspelare, men att de bara finns i laget under en viss period gör det hela en smula svårt att hantera. Derek kommer troligen att gå in på en ytterbacksplats, där har dock Alexander Ekstrand och Stefan Mårtensson varit lyckade hittills under säsongen. Rasse lär konkurrera med Robert Andersson och Marcus Pettersson om en ytterplats. Både Robban och Mackan har dock också varit duktiga under våren. I förlängningen innebär det också att två av de fyra avbytarna Albin Halimi, Jonathan Roslund, Arton Ajvaci och Patrik Marku troligen kommer att förflyttas ut från truppen. Något ingen av dem kommer att vara nöjd med. Angenäma, men kluriga bekymmer för Gus.

Vad är då anledningen till BKWs starka vår? Naturligtvis är den största anledningen att man har ett bra lag. Endast fyra spelare är kvar i startelvan sedan förra året: Jonas Nilsson, Arlind Halimi, Robert Andersson och Manfred Walldén. I övrigt är det nytt och det nya har varit sällsynt lyckat. Man fick till slut tag på en ny målvakt i LFK J:s Simon Nilsson. Han har varit stabil och gjort vad han ska. Precis så som det ska vara. I backlinjen finns bara Jonte kvar, jag och många med mig trodde att luckan efter Magnus Johnsson skulle bli svår att fylla. Där har dock Johan Agnvall klivit fram och jag tycker att han har växt, även om han var en nyckelspelare i SBK också. Agnvall tog lagkaptensbindeln direkt i BKW, trots att han är ny i gänget. Det säger lite om den mannens karaktär och status i laget. På vänsterbacken har Stefan Mårtensson övertagit nyblivne pappan Jimmie Ivarssons plats. Mårtensson är och har alltid varit duktig med boll, jag undrade dock hur det skulle gå i vändningarna på stora Wallevi för den något tröge backen. Alldeles utmärkt har det visat sig då Stefan läser spelet väl och är duktig i positionsspelet.

På högerbacken återfinns Alexander Ekstrand, som ifjol antingen stod i mål eller var inhoppare på högerkanten. Nu tycks han dock ha hittat rätt som försvarare. Ekstrand har varit stabil och löser det mesta med hjälp av sin snabbhet. På innermittfältet kompletterar Emil Gustafsson Arlind Halimi väl. Jag tycker att Emil har varit oväntat bra. Du går inte in och dominerar i femman om du kommer från LFKs B-lag. Jag tycker dock att Gustafsson har varit mycket, mycket lyckad. En hårt arbetande spelfördelare av rang. På högeryttern återfinns nygamle Marcus Pettersson, som varit i LFK:s J-lag i två år. Där har Pettersson utvecklats bra. Han mådde helt klart väl av att spela juniorfotboll i något extra år samtidigt som han parallellt spelade i LFK:s B-lag med jämna mellanrum. Tekniken och snabbheten har han alltid haft, nu finns tuffheten som krävs också där.

Längst fram finns spelaren som gjort störst skillnad. Utan Johan Green i laget hade BKW troligen varit ett mittengäng. Nu är man ett topplag. Enligt mig är Green femmans bästa spelare. Frågan är om BKW får behålla sin guldklimp året ut? Spel i ett pånyttfött LFK lockar säkerligen. Green har definitivt där att göra. Han är helt enkelt lite för bra för femman egentligen. Samtliga av de nya spelarna är spelare av typen som BKW verkligen behövt under de senaste åren. Karaktärsspelare med hjärtat på det rätta stället och med hårt jobb som adelsmärke. De fyra kvarvarande i startelvan från fjolåret är naturligtvis viktiga för lagets dynamik och trygghet. Och naturligtvis mycket duktiga spelare även de, alltså Jonte, Arlind, Robban och Manne.

BKW:s succélag:

Simon Nilsson,
Alexander Ekstrand, Johan Agnvall (K), Jonas Nilson, Stefan Mårtensson,
Marcus Pettersson, Emil Gustafsson, Arlind Halimi, Robert Andersson,
Manfred Walldén, Johan Green

Albin Halimi, Jonathan Roslund, Arton Ajvaci, Patrik Marku, Christian Andersson, Jimmie Ivarsson

//P.


Kommentarer
Postat av: Rocco

Känns som att Walldia har fyllt ut med den viktiga centrala delen i laget som de hade det år när de vann 7:an och även i 6:an förra året. Agnvall,Emil o Green iår. Johnsson,Arlind och Packi förra året och året innan när de vann 7:an med Johnsson,Linus och Packi. Så i mina ögon vinner Walldia 1:a eller 2:a platsen även iår. Men tänk på att de flesta i truppen är kvar sedan några år tillbaka och det är viktigt när du skall bygga ett vinnande lag att inte tappa de viktiga och trogna spelarna som Manne,Robban,Jimmie, Alexander o.s.v.Otroligt bra jobbat Walldia och Gus med att förstärka rätt och bra. Så Forza Walldia.

2010-06-02 @ 11:44:56
Postat av: Macke P

Ville bara säg att jag spelade i Seniorlaget =)

2010-06-03 @ 20:25:57
Postat av: ?

ja men där vek du ner dig klenis så det räknas inte.

2010-06-04 @ 16:22:58
Postat av: HAha

"?" du var ju tuff hahah

2010-06-04 @ 17:44:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0