Resultat onsdag

Trean:

LFK-Trönninge BK 4-0 (2-0)
Målskyttar LFK: Anton Tideman 2, Besart Mazreku, Fredrik Johnsson

LFK tog en klar och rättvis seger mot Trönninge BK. Det var inte något snack om att LFK var det bättre laget, gästerna hade inte mycket att komma med. Viktig seger i och med att LFK nu gick om sina motståndare i tabellen. Hoppas att man kan hålla fokus till nästa veckas retur. Det gäller att fira snabbt och sedan ställa om på ny kamp, mot samma lag med efter andra förutsättningar. Men först ska naturligtvis LFKarna få fira midsommar ordentligt, och det med en målskillnad på 12-0 under de två senaste matcherna.

BKW-Gullbrandstorps AIS 3-1 (1-0)
Målskyttar BKW: Johan Green 2, Jonas Nilsson

Simon "Vespen" Nilsson utnämner jag till Walldias hjälte i kvällens match mot GAIS från Gullbrandstorp. Han står för flera svettiga räddningar när GAIS har kopplat ett grepp på Walldia i  första halvleken speciellt mellan 15:e och 20:e minuten då pressen kulminerar med en straff. Vespen är bra på straffar så vi var lugna i båset, och mycket riktigt läser han skytten och kniper straffen vid sin vänsterstolpe. Efter hand så jobbar sig Walldia in i matchen.
Jonte slår in en frispark via stolpen med fem minuter kvar av första halvlek.

Dagens andra hjälte Johan Green ser i andra halvlek till att Walldia får en betryggande ledning med 3-0 efter mål i 61:e och 75:e minuten. Att Gais sen kan reducera med 5 minuter kvar förtar inte glädjen över att vi brutit den illavarslande trenden vi varit inne i. Även om vi bara stundtals är nöjda med spelet i dagens match så förlåter 3 poäng mycket. Spelet hårdnar till i andra halvlek och GAIS får en kille utvisad i slutminuten efter en kapning på Johan Green, som hade platsat i VM och då menar jag inte att Green filmade. Dagens grovjobbare, Derek, axlade avstängde Emil Gustafssons mantel på mittfältet på ett utmärkt sätt. (Även Robban Andersson var avstängd).

Saxat ur mejl från BKWs referator och fotbollsordförande Pelle Persson.

HIS-VBoIS 1-1 (1-0)
Målskytt HIS: Johan Pettersson
Målskytt VBoIS: Erik Lindberg

BoIS dominerade första halvlek och borde då gjort ett par mål till. I andra halvlek var HIS det bättre laget, framförallt sista 25.