Resultat onsdag

Fyran:

RGIF-Galtabäck 5-2 (2-2)
Målskyttar RGIF: Visar Demaj 2, Johan Nilsson, Patrik Philipsson, Markus Kjellsson

RGIF stod för en av säsongens bättre insatser då man fick revansch för förlusten borta mot Galtabäck hemma på Björkvallen. Två gånger om kvitterade Giffen Galtabäcks ledning i första halvlek. 0-1 kom efter en hörna, när en bortaspelare fick stå och måtta på en boll som tagits bort från straffområdet. Det målet kändes lite orättvist då RGIF började bäst och redan hade skapat några halvchanser. Repliken var dock snabb, Visar Demaj tog sig ner till kortlinjen till höger om målet och sköt ur snäv vinkel in bollen i mål till 1-1. 1-2 var billigt, RGIF förlorade en duell på mittplan, bollen gick till en Galtabäckspelare, som ganska ostört fick vandra längs kortlinjen och lägga in bollen i mål. RGIF kvitterade dock nästan omgående då Daniel Hellsten slog en låg och hård frispark från höger, som Johan Nilsson skarvade in i mål med högerfoten fram till 2-2.

I andra halvlek skruvade RGIF upp nivån ett snäpp. Daniel Paulisson slog en fin frispark mot mål, där dök Patrik Philipsson upp och skarvade läckert in bollen i mål över målvakten. 4-2 gjorde Markus Kjellsson på snett-inåt-bakåt-pass från Johan Bergman och 5-2 gjorde Visar Demaj på volley på Fredrik Nilssons inlägg. Det var bud på fler RGIF-mål, men siffrorna stannade vid 5-2. RGIF är inne i en positiv trend. Man har hittat rätt uppställning med 4-3-3, det finns spelare som passar till systemet. Dessutom har spelarna växt in i division fyra-kostymen. Det är inte så mycket konstlande och samtliga i laget jobbar hårt.

Mot Galtabäck hade RGIF för första gången i år en helt ordinarie trupp, det märktes, Fredrik Nilsson och Atef Abou-Shakra kom in och gjorde bra ifrån sig, dessutom var samtliga i startelvan bra. Mittbacksparet Patrik Philipsson och Jens Strömberg var starkt och svårpasserat. Båda växte i andra, framförallt Philipsson var en jätte och tog bort allt, dessutom målskytt. Framför backlinjen sopade Mikael Fransson i vanlig ordning rent. Den mannen går in i varje duell som om det vore det sista han gjorde. Framåt har man spets i Markus Kjellsson, Johan Bergman och Visar Demaj. Nu väntar match mot Åsa på söndag, sista innan uppehållet. Kan RGIF göra ett bra resultat där går laget till sommarvila med ett högst oväntat bra facit.

RGIFs lag:

Carlos Fragoso,
Oskar Nilsson, Jens Strömberg, Patrik Philipsson, Daniel Petoletti,
Johan Nilsson, Mikael Fransson, Daniel Hellsten,
Visar Demaj, Johan Bergman, Markus Kjellsson

Fredrik Nilsson, Atef Abou-Shakra, Sonny Nilsson, Christopher Holgersson, Tony Andersson

Andersberg-GIF/VIF 3-0 (1-0)

AIK ledde med 1-0 i paus sedan man gjort ett misstänkt offsidemål. I andra halvlek kunde AIK utöka till både 2-0 och 3-0. GIF/VIF hade flera möjligheter att måla även de, men det ville sig inte riktigt för laget denna kväll och AIKs seger var klar.