YBK vann

Träningsmatch:
 
Ysby BK-Ränneslövs GIF B 6-2 (4-1)
Mål YBK: Jonathan Gunnarsson 2, Otto Nilsson (straff), Noak Bolmgren, Dennis Ljungberg, Kalle Karlsson
Mål RGIF: ?

Tomas Karlsson:

"Det tar sig sa pyromanen!

Ränneslöv mönstrade en reservbetonad elva i träningsmatchen mot YBK. En knappt handfull a-lagsspelare kompletterade det unga reservlaget som för dagen mötte ett starkt Ysby. Förvisso saknades Jakob Johlin, Felix Nilsson, tränare Karlsson och Kemal Kojic men elvan som äntrade Munkavallens reservplan var definitivt stark. Detta märktes också på spelet i vilket YBK var tämligen överlägset. Laget rullade boll på ett vackert och effektivt sätt. Tränarparets tjatande om bolltempo och spel på få tillslag verkade ha hörsammats. Gång efter annan rann YBK igenom och chanser i massor skapades. Jonte Gunnarsson hängde två – ett närskott på klassisk Gunnarssonvis och en nick efter en fin hörna av Axelsson. Otto Nilsson satte en straff och Noak Bolmgren prickade in ett fjärde. Tapprast i Ränneslöv var den unge målvakten. Dels för att han gång på gång räddade bortalaget från förnedrande siffror men också för att han överlevde kanonen från tre meter som prickade honom mitt i ansiktet – och dessutom något yr spelade vidare efteråt. Hårt kött i pågarna från Ränneslöv!

Precis innan paus lobbsköt bortalaget in reduceringen men halvtidsresultatet 4-1 var mer än rättvist. YBK:s spel var mycket glädjande att skåda. Bollen gick emellanåt som på ett snöre mellan de tekniska hemmaspelarna och tränare Karlsson började fundera på löneökning och talet på uppflyttningsfesten i oktober… 

I andra halvlek spottade Ränneslöv upp sig via några effektiva byten som ledde till att mer rutinerat folk kom in. 2-4 gjordes på ännu ett lobbskott och ytterligare en reducering var nära men Anton Hansson lyckades tippa bollen till hörna. Coach Karlssons hybris hade lagt sig och uppflyttningstalet var ersatt med en lista ursäkter och bortförklaringar… Efter en halvtimme tog dock YBK över på nytt. Spelet var inte längre glimrande men emellanåt ändock småfyndigt och vägvinnande. Dennis Ljungberg stänkte in femman och Kalle Karlsson fick äntligen sätta sitt första mål för YBK. Slutresultatet skrevs till 6-2 och sanningen i prestationen låg förmodligen någonstans mellan uppflyttning och totalt mörker.

YBK ser allt bättre ut och det offensiva spelet kan skada många motståndarförsvar. Jonte Gunnarsson är snabbast i norra Europa, Simon Axelsson ser luckor lika tydligt som Livets Ord ser Gud och övriga spelare är såväl tekniska som kvicka. Jimmy Ivarsson täcker upp hemåt och Noak Bolmgren är ettrig som en terrier på uppåttjack. Dock finns det mycket kvar att jobba på. De gulkädda har på två matcher släppt in fyra mål på en målchans. Totalt har YBK släppt in 21 mål på 6 matcher vilket såklart inte håller när det skall börja räknas poäng. Trots bra målvakt och duktiga försvarare kommer målen lika oväntat som svalor på vintern. De dyker upp från ingenstans och skapas ur ingenting.

YBK tränar nu fakirhårt på torsdag och sedan väntar Lilla Tjärby på lördag. Ett lag som förhoppningsvis mönstrar starkast möjliga spelartrupp så att YBK får ett kvitto på huruvida lagets kvalitet är Dressman eller Armani.

Kämpa Ysby!" 

//P.

Kommentarer
Postat av: Warner

Dressmann. Norskt varumärke. Inte Dressman

2014-04-01 @ 23:04:26
Postat av: Anonym

Viktig kommentar. Känns bättre nu...

2014-04-02 @ 11:23:28
Postat av: Björn

Tomas Karlsson är den bästa människa jag inte känner!

2014-04-02 @ 20:33:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0