Resultat Skärtorsdag

Fyran: 
 
BKW-Väröbacka GIF 4-1 (2-1)
Mål BKW: Petter Gustafsson, Kenan Ramadani, Johan Agnvall
 
Skönt med en bra start på seriespelet i division fyra för BKW:s del. Värö lär väl inte tillhöra topplagen. VGIF är ett lag undertecknad känner hyfsat väl till. Stabilt gäng. Bra av BKW att vinna med tre. I perioder var spelet dessutom mycket bra. BKW:s båda mittbackar fick utgå skadade. Både Johan Agnvall och Emil Axelsson skall dock kunna vara i spel snart igen.
  
Femman: 
 
VBoIS-Vapnö IF 2-1 (0-1)
Mål VBoIS: Anders Stam, Olof Carlén
 
Starkt av BoIS att komma tillbaka. Ytterligare ett lag som fick en skön start i ny serie. Tajt match, och det är så det lär se ut i femman. Ändå välförtjänt seger för BoIS, som var det bättre laget. 
 
Haverdals IF-KIK 0-2 (0-1)
Mål KIK: Jonathan Eriksson, Jonathan Petersson
 
Bra av KIK att hålla undan trots en man mindre sista 30. Då ledde man redan med 2-0.
 
Sperlingsholms IF-LTIK 2-0 (1-0)
 
Riktig skitmatch, i dubbel bemärkelse. Första målet blev oerhört viktigt under de makabra spelförhållandena i snålblåst och ösregn. Planen var sämre än Lilla Tjärby IP:s B-plan till päreåker. SIF gjorde ettan på en omställning fem före paus. Då hade LTIK haft ett avslut nära mål tätt utanför från Olle Günther Hanssen och Simon Vedin en boll i stolpen.
 
Efter paus ägnade sig SIF endast åt försvarsspel. Det var spel i princip uteslutande på hemmalagets planhalva. Eller ja, spel och spel var det ju inte. Men bollen var på SIF:s halva mest hela tiden i varje fall. Sperling fredade sitt mål med den äran. Väldigt resoluta i eget straffområde och svåra att få hål på. SIF utökade till 2-0 med fem kvar av matchen då Nedim Seta läckert chippade bollen i mål efter en kontring.
 
LTIK gick ner på trebackslinje redan med 20 kvar. Trycket var konstant men resulterade i väldigt få klara möjligheter. Hellsten hade en bra frispark och Olle en halvbissa i ribban. Men det ville sig inte.
 
En match som kunde slutat hur som. Första målet blev helt avgörande. Det var betydligt enklare att försvara än att anfalla i de rådande förhållandena. Det var kontringar och omställningar som gällde och efter Sperlings 1-0 gav de inte LTIK något utrymme till det.

Hade Vedins stolpträff hamnat innanför... Små marginaler. Men det lär vara så det kommer att se ut i femman den här säsongen. Spelmässigt kan man hoppas på mer. Men ingen spelare i rödblått föll ur ramen. Habil insats trots förlusten. Lite mer desperation på andrabollarna i offensivt straffområde efterfrågas dock. Där var Sperling klart bättre än LTIK i matchen.
 
Sperling var jämna och bra överlag. Fysisk backlinje och skickliga forwards i Daniel Karlsson och förre Halmiaesset Viktor "Ville Vessla" Welander.

Utmärkt domare: Kenneth Nilsson.

Sexan:
 
SBK-YBK 1-1 (1-0)
Mål SBK: Pontus Torstensson
Mål YBK: Jonathan Gunnarsson
 
Tomas Karlsson:
 
"Så var det då dags. Månader av förberedelser, löpning i snö, fotboll på plast och spekulationer om nyförvärv och spelarförluster var över. Likt jägarn som väntat på älgen, kvinnan som väntat på sin nyfödde och Gudrun Schyman som väntat på jämlikhet- hade YBK sen flera veckor tillbaka sett fram emot premiären på Skogaby IP. 
 
YBK mönstrade starkt manskap och endast skadade Jakob Johlin saknades. Det innebar att coach Karlsson comebackade som mittback medan Jonte Gunnarsson tog plats på topp. Premiärer är synnerligen speciella. Det är darrigt, nervöst och lite trevande. Likt första kyssen med en förhoppningsvis vacker Donna vet man aldrig riktigt hur det ska gå. 
 
YBK satte full fart och efter tio sekunder bankade Simon Axelsson bollen i ribban från 30 meter och  förhoppningsvis dömde domaren korrekt när han vinkade avvärjande för mål. Dock såg det misstänkt ut och likt VM-finalen 66 var det omöjligt att se om bollen var inne eller inte. YBK fortsatte framåt och skapade flera fina lägen. Jonte Gunnarsson var mer eller mindre helt fri och även Otto Nilsson testade comebackade Kralle i hemmakassen. SBK var dock ej ofarliga och stack emellan med giftiga kontringar. Närmast kom de rödklädda efter en fin variant på vänsterkanten då laget stiligt borrade sig igenom och endast Anton Hansson kunde rädda YBK. 
 
Något oväntat tog också hemmalaget ledningen. En kontring på vilken YBK kollektivt bestämde sig för att falla i koma utnyttjades skoningslöst och 1-0 var ett faktum. Paniken började sprida sig i YBK och det strukturerade spelet lyste med sin frånvaro. SBK var stenhårda i närkamperna och kunde gott och väl även gjort ett andra mål men domaren blåste bort målet eftersom Hansson i målet ansågs ha haft bollen i kontroll innan anstormande anfallare grävde loss bollen. 
 
I paus möblerade YBK om. Otto Nilsson flyttades in på mittfältet och detta gav resultat. YBK styrde och ställde men hade ack så svårt att få till sista passningen. Gång på gång var en tå, en häl eller något smalben i vägen och hindrade frilägen. Jonte Gunnarsson fick ett friläge efter fint uppspel från backlinjen och det samma fick Otto Nilsson men inget mål kom. Noak Bolmgren testade från distans och Kralle fick i ren och skär panik kasta sig hemåt för att boxa undan sin egen retur. Ångesten lyste i YBK:arnas ögon. Tränare Karlsson mådde fysiskt dåligt på sin plats i backlinjen. Ännu en premiärförlust hade varit svårsmält och påskfriden låg i farozonen. Familjemys och kokta ägg på långfredagen verkade vid förlust lika lockande som en prostataundersökning med farbror Bosse. 
 
Räddningen skulle dock komma. Simon Axelsson drog ett inlägg rakt genom straffområdet och Jonte Gunnarsson stötte in kvitteringen lika efterlängtad som skolavslutningen. Femton minuter återstod av matchen som nu allt mer liknade ett slagfält snarare än en fotbollsmatch. Tacklingarna flög, spelarna gnällde och domaren hade fullt upp. YBK fick en sista chans men Otto Nilssons skott blockades på mållinjen. 
 
När utmärkte icke strejkande domaren blåste av matchen hade regnet stått som spön i backen och ett lika var summan av kardemumman. YBK ville ha mer, inget snack om saken, men SBK tog rättvist en poäng. Laget kämpade galet hårt, vek inte en tum i närkamperna och hade anfallare som löpte på precis allt. 
 
Såhär på kvällen när natten -som vanligt blir den sömnlös efter match- är i antågande kan man summera med att YBK för första gången under mina år som tränare tagit poäng i en premiär. Om detta sen är ett positivt tecken eller ett underbetyg till tränarjäveln är ju en annan sak..."
 
Vi kommer igen! 
 
RGIF-Lidhults GoIF 2-1 (1-1)
Mål RGIF: Patrik Philipsson 2
 
Lidhult klart bättre trots att RGIF spelade med en man mer i 45 minuter. RGIF har dock Patrik Philipsson och på hörnor är den rutinerade mittbacken (innermittfältaren?) svårstoppad. PPh tryckte in Giffens bägge efter hörnsparkar och såg till att trean stannade på Björkvallen. Spelmässigt vittnade matchen om att Lidhult blir tuffa att ha och göra med. Det blir förstås RGIF också, trots att man inte imponerade i spelet.
 
//P.

Kommentarer
Postat av: Anonym

BKW 4-1

2014-04-17 @ 21:59:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0