Domarstrejk fortsättning

Jag är fortfarande besviken. Jag har viss förståelse, det har jag haft från början, men jag är fortfarande besviken.
 
Jag har egentligen, som jag skrev i första inlägget inga problem med att domarna i Halland får 48 timmar på sig att rapportera in i fogis. Behöver man den tiden i det här länet trots att övriga Götalands distrikt har 24 timmar på sig, så fine. Helt okej.
 
Besvikelsen ligger för det första på tidpunkten för strejken. Även om domarna tycker att de blivit styvmoderligt behandladade av HFF kan det aldrig vara okej att gå ut i strejk "fem i matchsamling". Det drabbar klubbarna värst. Arbete, tid, kraft och även pengar har lagts för att kunna spela premiär.
 
Hade domarna varit ett uns flexibla hade de dömt första omgången och sedan hotat med, och eventuellt dragit ut i strejk till andra omgången. Det hade fortfarande blivit sura miner, men då hade det funnits tid till diskussion och förståelsen hade garanterat varit större bland föreningarna.
 
Om domarna inte fått pengar på sju dagar, tror man då att det blir enklare för klubbarna att hinna betala in på tre? Där tycker jag att logiken haltar. Hinner man inte som domare rapportera i fogis på 24 timmar tycker jag inte att man begära att lagledaren ska köra hem med domarfakturan till kassören direkt efter spelad match, eller att kassören ska tvingas köra till idrottsplatsen dagen efter spelad match.
 
Den stora grejen för mig är också att precis alla klubbar (division 5 herr till division 2 dam) drabbas. Även de som inte fört över pengar sju dagar för sent under försäsongen.
 
Senaste nytt:
 
Hallands domarförbund har idag tisdag möte med svenska domarförbundet. HFF har följt rekommendationer från svenska. Så sett är det inga konstigheter. Däremot så kan svenska stötta Hallands domare i att villkoren inte förhandlats fram.
 
Ikväll har också HFF styrelsemöte. Där kommer ordförande Johan Johqvist få fullmakt att förhandla med domarförbundet.
 
I morgon kväll (onsdag) kommer domarförbundet (ordförande Patrik Berg har tackat ja till en inbjudan) och HFF, Johan Joqvist, att ha ett möte.
 
Sent i morgon (onsdag) kväll, alternativt under dagen på torsdag lär vi därför få någon form av besked, positivt eller negativt.
 
Reservlagsserierna och division 6-matcherna rullar som planerat, än så länge. Skulle förhandlingarna stranda kan dock även division 6-domarna bli indragna.
 
Det står på HFF:s hemsida:
 
"Matcher i rubricerade serier (div. 4 E, div 4, div 5 herrar och div. 2 damer) som saknar tillsatta domare i FOGIS är uppskjutna. För matcher där domare är tillsatta skall dessa domare kallas till match."
 
Kvällens match mellan Särö och Kung Karl spelas inte. Morgondagens match mellan Leikin och Centern har i nuläget en tillsatt huvuddomare. Det känns dock som att den tillsatta domaren mycket väl skulle kunna dra sig ur under morgondagen, om någon frågar undertecknad.
 
Däremot känns det som att division 6-matchen mellan GIF/VIF och HIS kommer att spelas under onsdagskvällen. Division 6-matchen mellan Gullbrandstorp och Ätrafors/Vessigebro genomfördes som planerat under måndagskvällen.
 
//P.

Kommentarer
Postat av: klass 3

Det verkar ju som att även b-lags serierna blir drabbade, i premiären förra veckan ville helt plötsligt domaren ha kontant betalning, det var ju dock inget man var informerad om. Tråkigt att komma till match och tro att allt sköts som det är bestämt och sen helt plötsligt blivit ändrat, jag hade iaf inte 700:- löst i fickan....

2014-04-15 @ 19:22:58
Postat av: Anonym

Så småningom kommer det publiceras material, som ger en helhetsbild utifrån domarna. Hoppas att detta kan ge mer förståelse. Det är inte bara tre simpla krav som satt igång processen. Domarna vill döma, och har förståelse för att klubbarna fått lida, men samtidigt måste man sätta ner foten nån gång. Kraven skärps år efter år på domaren, samtidigt som inga motkrav ställs. Som sagt, mer info kommer. Imorrn kväll tas ett slutgiltigt beslut om helgen

2014-04-15 @ 23:13:12
Postat av: LT-Lasse

I kvällens Halmstadsderby i fyran finns nu bara assisterande domare tillsatta, ingen huvuddomare. Lär väl betyda att den matchen också ställs in.

2014-04-16 @ 10:53:07
Postat av: Anonym

Som sagt, ikväll tas slutgiltigt beslut. Med andra ord blir det inga matcher ikväll. Däremot finns det möjlighet till spel imorgon.

2014-04-16 @ 11:26:21
Postat av: P

Slutgiltigt beslut!?!

2014-04-16 @ 11:33:14
Postat av: Anonym

Om torsdagens och helgens matcher.
Omgång 2.

2014-04-16 @ 12:07:29
Postat av: Anonym

innebär detta att gif/Vif vs Hasslöv inte blir av ikväll?

2014-04-16 @ 14:09:50
Postat av: Kalle Björklund

Kan hålla med om att domarna kunde skött det på ett snyggare sätt men tycker trots allt HFF är som ett skämt i frågan. Johan Johqvist är lika kompetent som en droppe i havet! Ett lysande exempel är väl hans uttalande om att domarna var de som tog iniativet till att ha ungdomsdomare på linjen i div 5 medan domarna precis som föreningarna är emot det.

2014-04-16 @ 16:28:46
Postat av: P

Ok. Det är onsdag idag. Så G/V-HIS spelas säkert.

2014-04-16 @ 16:30:11
Postat av: Victor p

Håller med Kalle, byt ut Styrelsen i Hff!!!!! Är det någon som vet om det stämmer att HFF är ersättningsskyldig för alla kostnader man haft i samband med inställd match? (Någon som varit i kontakt med RF antydde detta)

2014-04-16 @ 16:35:22
Postat av: Ola

Från HFF's hemsida just nu:

Uppdaterad 16 april 20:24

I kväll har en träff genomförts i Falkenberg med representanter för Hallands Fotbollförbund och Hallands Domarförbund.

Träffen har förts i en positiv anda och fotbollen rullar igång omgående.

Har ni inte redan kallat uttagna domare till match så gör det omgående.

Angående de uppskjutna matcherna så gäller det regelverk som finns i TB.

Sidan 34 i Tävlingsbestämmelserna, Pargraf 13 Matchändring

Uppsjkuten match skall spelas inom 30 dagar, dock senast innan första höstmatchen (1/8)

2014-04-16 @ 20:30:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0